Etusivu » Ruokaohjeet » Luuttomat Hot/Buffalo Wingsit

Hot Breasts

Vaikka maukkaita ovatkin niin Hot Wings-kanansiipien kanssa näpertely on ainakin Mättömestarin mielestä rasittavaa puuhaa. Ratkaisu ovat nämä helpommin mätettävät, ”luuttomat siivet” jotka ovat siis uppopaistettuja ja tulisesti maustettuja broilerin rintafileepaloja eli Hot Breasts.

Uppopaistetut, tulisella kastikkeella kyllästetyt kanapalat dippikastikkeen kera

Luuttomat Hot Wingsit

Arvosana 4.34, ääniä 12
Tulosta Jaa Facebookissa
Pääraaka-aine: Kana
Annoksia: 10 palaa
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennysaika: 10 minuuttia
Kokonaisaika: 25 minuuttia

Raaka-aineet

Wingsit

  • 2 kpl Kanan rintafilee maustamaton
  • 2 dl Vehnäjauho
  • 2 tl Suola
  • 0.5 tl Mustapippuri
  • 0.5 tl Paprikajauhe
  • 0.25 tl Cayennepippuri
  • 0.25 tl Korianterijauhe
  • 0.25 tl Inkiväärijauhe
  • 0.1 tl Muskottipähkinä jauhe tai raastettu
  • 1 kpl Kananmuna
  • 2 dl Kevytmaito

Kastike

Friteeraukseen

  • 1.5 l Rapsiöljy

Valmistusohjeet

  • Nosta rintafileet huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.
  • Yhdistä vehnäjauhot, suola, pippuri, cayenne, paprikajauhe, korianterijauhe, inkiväärijauhe ja muskottipähkinä laakeassa astiassa.
  • Toisessa astiassa, vispaa yhteen kananmuna ja maito.
    Paneroi kananpalat kahteen kertaan
  • Leikkaa rintafileet poikittain noin viiteen yhtä suureen osaan. Jos fileet ovat kovin paksuja niin leikkaa useampia paloja jolloin niistä tulee ohuempia.
  • Upota muutama kananpala kerrallaan ensin maitoseokseen, pyörittele sitten jauhoseoksessa ja toista alusta niin että joka pala on kuorrutettu kahteen kertaan. Aseta kananpalat lautaselle lepäämään.
  • Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
  • Kun öljy on 180-asteista, tiputa öljyyn n. 5 kananpalaa kerrallaan. Pidä palaa sormenpäissä ja kosketa palan toisella päällä öljyn pintaa, tiputa sitten pala varovasti öljyyn samalla työntäen kättä itsestä poispäin. Näin öljyä ei roisku ainakaan itseen päin.
  • Pidä paloja öljyssä 4-6 minuuttia (palojen koosta riippuen). Aseta valmiit palat talouspaperin päälle kuivumaan ja friteeraa seuraava erä. Jos öljy lämpenee liikaa (>185°C) ota kattila pois hellalta tai jos se jäähtyy liikaa (<175°C) niin odota hetki ennen kuin lisäät seuraavan erän kananpaloja.
    Luuttomat Hot Wingsin kuumassa öljyssä
  • Kun kaikki kananpalat on friteerattu, mittaa Sriracha -kastike ja voi syvälle lautaselle. Lämmitä seosta mikrossa n. 30sek. tai kunnes voi sulaa. Sekoita hyvin.
  • Laita kananpalat metalliseen kulhoon. Kaada kastike mukaan ja nostele kunnes kastike peittää kaikki kananpalat. Tarjoile valitsemasi dippikastikkeen kanssa. Buffalo Wingseille sopii hyvin esim. sinihomejuustodippi.

Reseptissä huomioitavaa

  • Reseptin voi toteuttaa rintafileen sijaan myös broilerin sisäfileistä. Käytä sisäfileet kokonaisena.
  • Saat extrarapean kuoren kun kuorrutat palat toisella kerralla jauhoseoksen sijaan karkeaksi jauheeksi murskattuihin nacho- tai tortillasipseihin.
  • Tarjoile dippikastikkeen (perinteinen valinta on sinihomejuustodippi) ja selleritikkujen kera.
  • Sriracha -kastikkeen voi korvata omien tulisuus- ja makumieltymysten mukaisella chilikastikkeella (Hot Sauce) tai bbq-kastikkeella.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu