Etusivu » Ruokaohjeet » Ribsit Uunissa

Possun Ribsit uunissa valmistettuna

Tätä ribsi eli rimpsuluu-ohjetta on kehitelty pitkään ja mielestäni tuloksena on koostumukseltaan ja maultaan parhaat ribsit kunhan vain aikaa on käytettävissä tarpeeksi. Kesällä mukaan saa halutessa vielä lisämakua savustamalla mutta ideana on resepti jonka voi toteuttaa koska tahansa, mausta juurikaan tinkimättä. Kiireessä ribsit valmistuvat myös keittämällä.

Valmiit ribsit pysyvät koossa mutta luut irtoavat helposti lihasta

Parhaat Ribsit Uunissa

Arvosana 4.31, ääniä 46
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Grilli, Pääruoka
Pääraaka-aine: Porsas
Annoksia: 4
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennysaika: 6 tuntia
Kokonaisaika: 6 tuntia 10 minuuttia

Raaka-aineet

 • 1.5 kg Porsaan luullinen kylkirivi 2-3 riviä spare ribsejä
 • 1 rkl Rypsiöljy
 • 1 annos Mättömestarin kuivamausteseos Katso ohje tästä
 • 50 g Voi
 • 3 rkl Hunaja
 • 3 rkl Fariinisokeri

Valmistusohjeet

 • Valmista dry rub mausteseos. Tee mausteseosta valmistettavien lihojen painoa vastaava määrä. Mausteseosta riittää ohjeen mukaan valmistettuna noin kahdelle kilolle lihaa. Jos sinulla on siis 1.5kg ribsejä niin tee 0,75 annosta mausteseosta jos et halua että yhtään jää yli.
 • Voit aluksi halutessasi poistaa lihoista kalvot ja liiat rasvat mutta se ei ole pakollista (itse en poista). Huuhtele kylkirivit viileässä vedessä samalla poistaen mahdolliset irtonaiset luunkappaleet ja kuivaa lopuksi pinta. Hiero pintaan ohut kerros rypsiöljyä ja tämän jälkeen mausteseos. Mausteseos tulee kirjaimellisesti hieroa lihan pintaan niin että se kerää hieman kosteutta ja tarttuu kunnolla kiinni. Laita ribsit tämän jälkeen muovipussiin ja jääkaappiin maustumaan ainakin yön yli.
  Ribsit ennen ja jälkeen dryrub mausteseoksen pintaan hieromista
 • Seuraavana päivänä, ota ribsit huoneenlämpöön ainakin tunti ennen valmistuksen aloittamista. Laita uuni lämpiämään 110 asteeseen. Asettele ribsit vierekkäin uunipellille, kupera eli lihaisampi puoli ylöspäin ja lykkää uunin keskitasolle. Käytä alla leivinpaperia jos ei huvita putsata uunipeltiä. Aseta kello soimaan kolmen tunnin (3h) kuluttua.
 • Kolmen tunnin kuluttua valmistellaan seuraava vaihe. Leikkaa foliosta kaksi noin metrin mittaista pätkää. Levitä toisen folion keskelle, kylkirivin suuruiselle alueelle osa voista, hunajasta ja fariinisokerista. Ota ribsit ulos uunista ja nosta uunin lämpötila 130 asteeseen. Aseta yksi kylkirivi lihapuoli alaspäin voi/hunaja/sokeri -seoksen päälle. Levitä tämän kylkirivin päälle sama setti joka folion pohjalle tuli ja aseta seuraava kylkirivi edellisen päälle myöskin lihapuoli alaspäin. Jatka tätä niin kauan että saat kaikki rivit päällekkäin. Lopuksi kääri folio lihojen ympärille ja varmuuden vuoksi vielä toisen folion sisään. Laita paketti uuniin uuniritilän päälle ja kello taas hälyttämään kolmen tunnin kuluttua.
  Ribsitorni kasataan väleihin mausteita lisäämällä ja lopuksi folioon käärimällä
 • Kolmen tunnin kuluttua ribsit ovat valmiita nautittavaksi mutta lopputuloksen kruunaa vielä karamellisoitu pinta joka saadaan asettamalla ribsit jälleen uunipellille ja sivelemällä pintaan folion pohjalle kerääntynyttä lientä. Paista ribsejä tämän jälkeen grillivastuksen alla (225 astetta) kunnes pintä kuivahtaa ja siihen ilmestyy muutamia ”kärähtäneitä” kohtia. Toista sama kylkirivien toiselle puolelle.

Reseptissä huomioitavaa

 • Nauti esim. Coleslaw-salaatin, BBQ-kastikkeen, juustomakaronin, maissileivän ja/tai uuniperunan kera.
 • Tähän ohjeeseen suosittelen kohtuu isoja kylkipaloja (spare ribs) joissa lihaa on reilummin ja se ei kuivahda niin helposti. Risbeissä on syötävää lihaa n. 2/3 kokonaispainosta joten tästä ohjeesta riittää kahdelle isommalle miehelle tai sitten koko perheelle (4hlö)

Samankaltaiset artikkelit

5 Kommenttia

 1. 4 stars
  meidän spare ribseille uunissa pitoajat oli liian pitkiä, luut pehmeni niin että ne mössääntyivät lihan mukana suuhun ja maku ei ole niissä kovin hyvä, eli tarkkaa on milloin liha on ylikypsää mutta luut ei ole ihan pehmoisia. muuten hyvä ohje.

 2. Muuten hyvä, mutta lihan pintaan kuiva rub maustetta käytettäessä ei tule laittaa öljyä, maut imeytyvät silloin paremmin lihaan. Lisäksi ribsejä kannattaa varsinkin grillissä tehtynä, miksei myös uunissa, sumutella välillä omenamehulla niin pysyvät mehukkaina. Rub ohje on loistava.

 3. Kokeilussa tänään! Aiemmin tehty peittämättömänä uunissa tasalämmössä n. 4h/130C ja savustimessa 100C/7h. Innolla odotan lopputulosta, puolivälissä näyttää lupaavalta.

 4. Todella hyvää, voittaa kaikki muut reseptit, toi mausterub ja voihunajafariinisokeri kruunaa lihan, syötiin coleslawin, uunibataatin ja valkosipulikermaviilisoossin kera 👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu