Etusivu » Ostokset » Teetä netistä

IrtoteelajitelmaTeetä netistä

Vaikka suomalaisten ylivoimainen suosikkijuoma onkin edelleen kahvi niin teet ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti. Suosituin teelaatu on edelleen vihreä tee mutta musta tee tulee aivan kannoilla ja viime aikoina erikoisuudetkin kuten Matcha ja Mate ovat löytäneet tiensä suomeen. Kuten teeharrastajat tietävät, parhaat teet myydään useimmiten irtoteenä. Mättömestari esittelee nyt verkkokaupat joista laadukkaat irtoteet voi ostaa suoraan kotiin toimitettuna.

Suomalaiset teekaupat

Bello

Bello on vihreään laatuun erikoistunut teekauppa. Ykköstuotteeksi mainitaan nimenomaan Matcha eli japanilainen hienoksi jauhettu vihreä tee. Matchaa löytyy kolmesta eri laatuluokasta: Superior eli korkealaatuisin ja parhaista lehdistä jauhettu samettisen pehmeä Matcha sopii vaikka teeseremonioihin, Premium on hieman halvempaa mutta silti ensimmäisen sadonkorjuun aikaan kerätyistä lehdistä jauhettu Matcha sekä halvin Matcha 60 joka sopii erityisesti hinta/laatu -suhdetta arvostavalle. Bellolta löytyy myös erityisesti leivontaan tarkoitettua Baking Matchaa sekä teeseremonian järjestämiseen tarvittavat astiat.

Bellon verkkokaupasta löytyy myös paljon Matcha-tietoutta, reseptejä ja valmistusvinkkejä joihin kannattaa tutustua jos Matcha ei ole ennestään tuttua. Postikulut ovat alkaen vain 2,10 euroa (tai yli 49€ tilaukset ilman postikuluja) ja ennen klo 14.00 jätetyt tilaukset ovat parhaimmillaan perillä jo seuraavana arkipäivänä. Kaupan uutiskirjeen tilaaville luvataan yllätystuote ensimmäisen tilauksen yhteydessä.

http://www.bello.fi/
Teelaadut:Matcha, Oolong, Pu-erh, Vihreä, Yerba Mate
Postikulut:Kirje 2,10 – 2,80€, paketti 5,80€, Ovelle-paketti 9,80€ tai ilmainen yli 49€ tilauksille
Maksutavat:Verkkopankki, luottokortit, Visa Electron, lasku

Chaya

Teekauppa Chaya ilmoittaa erikoistuvansa Itä-Aasiasta eli Kiinasta, Taiwanista, Japanista ja Koreasta tuleviin teelaatuihin. Tuotevariaatioita on yhteensä yli 200 joten valinnanvaraa riittää. Kokeilunhaluisille hyvä uutinen on että teetä voi ostaa todella pienissäkin erissä. Chayan myymälässä (Kauppakeskus Kluuvi, Helsinki) ja verkkokaupasta pienimmät pakkaukset ovat vain 10g tai 25g painoisia joten montaa euroa ei hukkaan mene vaikka maku ei lopulta miellyttäisikään ja kun se suosikki löytyy niin suuremmat erät saa tietenkin edullisemmin. Chaya myy myös irtoteen valmistukseen tarvittavat välineet.

Verkkokaupasta tilauksen voi tehdä myös ilman rekisteröitymistä. Postikulut ovat normaalisti 5€ / tilaus mutta kun ostat kerralla yli 30€ arvosta niin saat toimituksen kaupan päälle. Chaya lupaa lähettää tilaukset samana päivänä kuin tilaus jätetään joten toimitusaika on yleensä 1-2 arkipäivää.

http://www.chaya.fi/
Teelaadut:Chai, Keltainen, Matcha, Musta, Oolong, Pu-erh, Rooibos, Valkoinen, Vihreä, Yerba Mate, luomuteet, maustetut teet
Postikulut:5,00€ tai ilmainen yli 30€ tilauksille
Maksutavat:Verkkopankki, tilisiirto, luottokortit, Visa Electron, lasku, Joustoraha, Everyday-verkkomaksu

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Jo vuonna 2004 perustettu Hyvinvoinnin.fi ei ole varsinaisesti teekauppa mutta sen yli 4000 tuotteen valikoimasta löytyy myös satakunta erilaista teetä. Kaikki tuotteet ovat muista esitellyistä kaupoista poiketen ”teollisia” eli ne myydään valmiiksi valmistajan pakkaamana. Hyvinvoinnin teevalikoimasta suurin osa on pussiteetä mutta myös muutama irtotee mahtuu mukaan. Suuri osa teelaaduista on luomua ja/tai Reilun kaupan -tuotteita.

Tilauksen toimituskulut Postiin, Postin pakettiautomaattiin, R-Kioskiin, Matkahuollon toimipisteeseen tai Siw/Valintatalo -myymälään maksaa 4,95€. Toimituskulut saa kaupanpäälle kun tilauksen loppusumma ylittää 89€. Suurista tilausmääristä johtuen tilausjono saattaa hidastaa toimitusta mutta 3,95€ pikatoimitus -lisämaksulla on mahdollista päästä jonon ohi.

http://www.hyvinvoinnin.fi/
Teelaadut:Chai, Matcha, Musta, Rooibos, Valkoinen, Vihreä, Yerba Mate, luomuteet, maustetut teet, reilun kaupan teet, ayurvediset teet
Postikulut:Toimitusmaksu noutopisteeseen on 4,95€ tai ilmainen yli 89€ tilauksille. Kotiin kuljetettuna toimitusmaksu on 9.95€ tai ilmainen yli 129€ tilauksille.
Maksutavat:Verkkopankki, luottokortit, Visa Electron, lasku, osamaksu

Teekauppa

Teekauppa.fi:stä löytyy todella kattava ja selkeästi lajiteltu irtoteevalikoima. Mitään varsinaista teemaa ei ole vaan Teekauppa pyrkii tarjoamaan kaikkea kaikille ja kilpailukykyiseen hintaan. Valinnanvaikeuteen tuo helpotusta varsinkin ensikertalaisille suunnattu teemaun kartoittaja -työkalu jossa muutamaan kysymykseen vastaamalla saat teesuosituksia kaupan valikoimasta. Omaa makua voi kartoittaa myös kaupan pienten 50g teepakkausten avulla ja kun suosikki löytyy niin useita teelajeja myydään huomattavasti edullisemmin jopa 1kg paketeissa.

Lisäsäästöä voi saada tilaamalla kaupan uutiskirjeen josta vastineeksi luvataan alennuskoodi. Ilmaiset toimituskulut kannattaa myös hyödyntää tilaamalla kerralla yli 30 euron arvosta. Alle 30€ tilauksille toimituskulut ovat 5€. Teekaupan varasto sijaitsee Maarianhaminassa mutta lisäveroista ei tarvitse huolehtia sillä Teekauppa maksaa ne tarvittaessa puolestasi. Toimitusaika saattaa kuitenkin varaston sijainnista johtuen olla hieman pidempi kuin muista suomalaisista kaupoista.

http://www.teekauppa.fi/
Teelaadut:Matcha, Musta, Oolong, Pu-erh, Rooibos, Valkoinen, Vihreä, Yerba Mate
Postikulut:5,00€ tai ilmainen yli 30€ tilauksille
Maksutavat:Verkkopankki, luottokortit, Visa Electron, lasku

Teekaupat ulkomailla

Golden Tips Teas

Intiassa jo 1933 perustettu yritys myy pääasiassa sekoittamattomia, yhdestä lähteestä kerättyjä teelaatuja. Golden Tips Teas on yksi maailman johtavista teen tukkumyyjistä mutta netin kautta tämä uniikki valikoima on nykyisin kaikkien saatavilla. Golden Tips Teas varastot sijaitsevat Intiassa, lähellä teeviljelmiä ja tunnettuja teealueita kuten Darjeeling, Assam ja Nilgiris. Teet voidaan siis käsitellä, pakata ja lähettää lähes suoraan viljelmältä joten tämän tuoreempaa teetä tuskin mistään saat. Joka teen tuotesivulta löytyy tiedot mm. kasvualueesta, kasvukaudesta, keräyspäivästä, tuottajatilasta ja laatuluokituksesta

Pienten tilausten postikulut ovat melko korkeat (10 tai 15 dollaria) mutta ennen suurempaa tilausta voit kokeilla edullisesti eri teelaatuja tilaamalla näytepakkauksen. 15 dollarilla voit valita erilaisista näytekokonaisuuksista mieleisesi. Näytelajitelmissa on 4-6 10g teepakkausta ja pelkästään tällaisen tilatessasi sinun ei tarvitse maksaa ollenkaan postikuluja!

Normaalitilauksille postikulut ovat siis $20 mutta jos tilauksen loppusumma on yli $75 niin postikulut tulevat kaupanpäälle. Tällä hetkellä voimassa on myös muutamia alennuskoodeja: INM40 (40% alennus), OF5 (5 dollarin alennus) tai FREE15 (ilmainen toimitus yli $15 tilaukseen). Tilauksen voi maksaa Paypal-maksupalvelun kautta tai maksukorteilla.

http://www.goldentipstea.com/
Teelaadut:Assam, Chai, Darjeeling, Dooars, Kangra, Musta, Nilgiri, Oolong, Sikkim, Valkoinen, Vihreä, luomuteet, kasvukauden mukaan kerätyt teet
Postikulut:$15 (alle $10 tilaukset), $10 ($10-75 tilaukset) tai ilmainen yli $75 tilauksille
Maksutavat:Paypal, luottokortit, Visa Electron

iHerb

iHerb on maailman suurin luontaistuotteiden verkkokauppa joten ei ole yllätys että myös teevalikoima on valtava. Kirjoitushetkellä valikoimista löytyi yli 1300 teetä tai näihin liittyvää tuotetta. Vaikka teet onkin luokiteltu selkeisiin kategorioihin niin selaaminen on hieman haastavampaa kuin suomalaisissa kaupoissa. Esimerkiksi irtoteille (loose tea) ei ole omaa kategoriaa joten ne pitää etsiä pussiteiden (teabag / sachet) joukosta.

Toimituskulut ovat varsin kohtuulliset kun otetaan huomioon että paketti lähetetään Amerikasta. Kulut määräytyvät tilauksen painon ja loppusumman mukaan. Esimerkiksi yksi kevyt teepaketti tulee suomeen n. 4€ kuluilla. Kun ostoskoriin lisää useamman teepaketin niin kulut nousevat radikaalisti kunnes ostosten loppusumma ylittää 20 dollaria. Tämän jälkeen postikuluista saa huomattavan alennuksen. Kannattaa siis tilata yksi tai muutama kevyttä tuotetta tai sitten useampia tuotteita niin että loppusumma on yli $20. Yhteispaino ei saa kuitenkaan ylittää 1.8 kiloa jolloin kulut taas nousevat. Maksutavoiksi ei täällä kelpuuteta muita kuin maksukortit.

http://www.iherb.com/
Teelaadut:Ceylon, Chai, Dandelion, Darjeeling, Kofeiinittomat, Kombucha, Matcha, Musta, Oolong, Pu-erh, Rooibos, Tulsi, Valkoinen, Vihreä, Yearba Mate, luomuteet
Postikulut:alk. $4,45 (n. 4€)
Maksutavat:Luottokortit, Visa Electron

TeaVivre

TeaVivre on kiinalaisten, kanadalaisten ja ranskalaisten teefanaatikkojen perustama yritys. Yrityksen ideana on etsiä Kiinan laadukkaimmat teet – luomuna jos mahdollista – ja tarjota niitä nettisivun välityksellä ympäri maailman. Teet ostetaan suoraan hyvämaineisilta tuottajilta ja toimitetaan asiakkaille mahdollisimman tuoreena. Kaupassa myydään siis ainoastaan Kiinassa perinteisin menetelmin tuotettuja, huippulaadukkaita teelaatuja. Tuotesivuilta löytyy tiedot mm. teen kasvualueesta, keräysajankohdasta sekä länsimainen ja kiinalainen haudutusohje. Valikoiman näyttävä erikoisuus on käsin koottu kukkatee (Flower tea) joka ”puhkeaa kukkaan” kun se upotetaan kuumaan veteen. Myös aidot, käsintehdyt kiinalaiset tee-astiat ja  valmistusvälineet voi tilata samasta paikasta.

Postikulut lentopostina ovat kohtuulliset $3,90 ja kun tilauksen loppusumma ylittää 30 dollaria niin postikulut saa kaupanpäälle. Toimitus kiinasta saattaa kestää yli kuukaudenkin mutta lisähintaan toimitusmuodoksi saa EMS-paketin joka on huomattavasti nopeampi. Tilaukseen saa valita myös yhden tai useamman (riippuen tilauksen loppusummasta) ilmaisen tee-näytteen. Tilauksen voi maksaa Paypalilla tai maksukorteilla.

http://www.teavivre.com/
Teelaadut:Musta, Oolong, Pu-erh, Valkoinen, Vihreä, luomuteet, yrtti- ja hedelmäteet, kukkateet
Postikulut:$3,90 tai ilmainen yli $30 tilauksille, lisämaksusta nopeampi EMS-toimitus
Maksutavat:Paypal, Moneybookers, Luottokortit, Visa Electron