Etusivu » Info » Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mikä tämän sivuston idea on?

Alunperin idea oli naputella paperilla olleet ruokaohjeet kätevämpään muotoon ja varmempaan talteen lähinnä omaan käyttöön. Idea kuitenkin kehittyi nopeasti nykyiseen muotoonsa eli nyt kuka tahansa voi reseptejä kokeilla. Sivusto on optimoitu myös kännykän ja tabletin näytölle joten reseptit saa katevästi mukaan keittiöön ilman tulosteluakin. Vaikka laadukkaita raaka-aineita arvostankin niin myös kaupan uutuus-einekset ja muut herkut kiinnostavat. Päätin jakaa kokemukset näistä samalla sivustolla. Jos onnistun yhdenkin virhe-ostoksen estämään tai löytämään jollekin uuden suosikkituotteen niin olen mielestäni onnistunut. Mättömestari on siis luojansa näköinen ruokasivusto.

Miksi sivuston osoite on joskus https://www.xn--mttmestari-q5a2t.fi?

Tämä merkkihirviö on osoitteen kansainvälinen muoto ilman ääkkösiä (ä ja ö -kirjaimia). Selaimet ja ohjelmat jotka eivät pysty näyttämään tai eivät ymmärrä ääkkösiä näyttävät osoitteen tässä muodossa. www.xn--mttmestari-q5a2t.fi ja www.mättömestari.fi ovat kuitenkin käytännössä sama asia ja ohjaavat aina tämän sivuston etusivulle.

Koska Mättömestari sivusto on perustettu?

Verkko-osoite on hankittu jo vuoden 2014 alkupuolella mutta varsinainen kehitys alkoi vasta vuosi tämän jälkeen eli 2015 Tammikuussa.

Kuka/keitä Mättömestari on?

Mättömestarin takana on ruoanlaitosta ja syömisestä pitävä mieshenkilö.

Miksi sitten puhut itsestäsi kolmannessa persoonassa?

Olen toteuttanut useita verkkosivustoja ja tähän lempiprojektiini halusin kokeilla erilaista lähestymistapaa. Kun päätös julkaisusta syntyi niin sivuston maskotiksi oli ideana kehittää kuvitteellinen (tai ainakin liioiteltu) machokokki joka suhtautuu kaikkeen syömiseen hieman liiankin intohimoisesti. Pyrin siis luomaan vähän erilaisen, huumorilla höystetyn ruokasivuston ja mielestäni siinä osittain onnistuinkin. Idea tosin jäi vähän puolitiehen mutta sitä kehitellään lisää koko ajan.

Reseptivalikoima on tylsä/suppea!?

Uusia reseptejä pyritään lisäämään tasaisin väliajoin mutta julkaisen vain itse kokeilemiani/kehittelemiäni reseptejä joiden lopputuloksesta itse pidän.  Netissä on jo niin paljon ruokaohjeita että varmasti löydät haluamasi jos et täältä sitä löydä.

Koska arvostelet sen ja sen tuotteen?

Mättömestari arvostelee ainoastaan syötäviä tai juotavia valmis-/puolivalmistuotteita. Arvosteltavaksi pyritään hankkimaan pääasiassa yleisesti kiinnostavia uutuustuotteita jolloin hyöty lukijoille on mahdollisimman suuri. Kriteerinä pyrin pitämään myös sitä että kuka tahansa suomessa asuva voi halutessaan tuotteen kohtuullisin kuluin hankkia. Aina välillä arvostelen myös itseäni erityisesti kiinnostavia mutta harvinaisempia ja mahdollisesti hankalammin saatavilla olevia tuotteita. Omien suosikkituotteideni (jotka eivät ole enää uutuuksia) arvosteluja julkaisen satunnaisesti jotta arvosteluskaalaan saadaan vertailupohjaa.

Vastauksena varsinaiseen kysymykseen: On mahdollista että haluamasi tuote on jo hankittuna arvostelua varten mutta arvostelujono on jo nyt venähtänyt aika pitkäksi. Kärsivällisyyttä siis. Voit varmistaa asian tai vinkata lähettämällä tästä arvostelutoiveen.

Miksi arvostelet joskus vanhentuneita tuotteita?

Arvostelujonosta johtuen arvosteltavien tuotteiden kuvissa saattaa joskus olla yli menneitä päiväyksiä. Kaikki tuotteet on kuitenkin maisteltu tuoreena, ennen parasta ennen/viimeinen käyttöpäivä merkinnän umpeutumista. Päiväys on siis mennyt umpeen kun arvostelu on odottanut julkaisuvuoroaan.

Miten valokuvaat ruokaohjeet/tuotteet?

Muutamia vanhimpia ruokaohjeita ja arvosteluja lukuunottamatta kuvaukseen on käytetty Sony RX100 II Cybershot digikameraa. Kun mahdollista (pienet tuotteet), käytän valaistukseen Aliexpress -verkkokaupasta bongaamaani Sanoto MK50-LED lightboxia joka on osoittautunut kiiltävien kohteiden huomattavia heijastuksia lukuunottamatta loistohankinnaksi. Tuotekuvauksissa kamera on Amazon.co.uk:sta hankitun Joby GorillaPod Hybrid kolmijalan päällä ja ruokakuvauksissa käytän kameran tukena samasta paikasta hommattua Vanguard Alta Pro 263AB kolmijalkaa jossa SBH-100 kuulapää. Kyseessä ei missään nimessä ole ammattitason varustus mutta käyttötarkoitukseen laatu on riittävä. Alla kuva tuotekuvaus setupista. Valokuvat on myös lähes poikkeuksetta jälkikäsitelty kuvankäsittelyohjelmalla (lähinnä rajaus ja/tai valotuksen hienosäätö).

Sanoto MK50-LED Lightboxissa kuvattavana Sony RX100 II kameralla Coca-Cola tölkkejä

Tarkoituksena on kuvata tuotteet ja ruoat mahdollisimman totuudenmukaisesti, mitään lisäämättä tai pois ottamatta joten siitä kliininen lähestymistapa. Kuvista ei välttämättä tule erityisen herkullisia mutta toisaalta lukija tietää täsmälleen mitä on luvassa.

Saatko tuotteita ilmaiseksi arvostelua varten?

Pääasiassa ostan tuotteet itse ruokakaupasta tai netistä. Joskus saan myös tuotteita ilmaiseksi myyjiltä tai valmistajilta. Tästä on aina maininta arvostelun yhteydessä. Arvostelut ovat kuitenkin aina rehellisiä mielipiteitäni eikä tuotteen lähettäjällä ole vaikutusmahdollisuutta arvostelun lopputulokseen.

Kysymykseeni ei ollut tässä vastausta!

Voit kysyä lisää tällä yhteydenottolomakkeella.