Tomaattisalsa

Punainen salsakastike

Mieto tomaattisalsakastike Mättömestarin salsakastike muistuttaa maultaan enemmän kaupan valmiskastikkeita (Santa Maria) kuin tuoresalsaa ja tämä on tietoinen valinta. Kotitekoisesta luonnollisesti puuttuu kaikki teollisen version lisäaineet ja voit halutessasi jättää tölkkitomaatit pois jolloin lopputulos on vielä hieman raikkaampi mutta ei niin tomaattinen. Itse tehty salsakastike on oiva lisuke lähes mihin tahansa annokseen. Kokeile esimerkiksi dippinä, minkä

Guacamole

Lähikuva valmiista guacamolesta

Itse tehty Guacamole Aito Meksikolainen Guacamole dippi/kastike syntyy kädenkäänteessä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Guacamole kannattaa tehdä itse sillä kauppojen valmistuotteissa on useimmiten vain muutama prosentti pääraaka-ainetta (avokado) joten niitä ei oikein voi edes kutsua Guacamoleksi. Guacamolea voi käyttää lisäkkeenä Meksikolaisissa ruoissa, dippikastikkeena ja pastankin kastikkeena se tuntuu olevan suosittua.

Virolainen Jauhelihakastike

Perinteinen virolainen maitopohjainen jauhelihakastike

Virolainen jauhelihakastike Tämä perinteinen virolainen (valkoinen) jauhelihakastike valmistuu ilman tomaattia. Maitopohjainen kastike suurustetaan vehnäjauholla ja maustetaan yksinkertaisesti pippurilla ja suolalla. Kastikkeen voi tarjota keitettyjen perunoiden tai vaikka pastan kanssa. Lihana voi käyttää sika/nauta jauhelihaa, sian jauhelihaa tai kokolihaversioon possusuikaleita. Katso reseptin lopusta tuunausvinkkejä.

Tomaattikastike Pizzaan (Nopea)

Paseeratusta tomaatista valmistettu pizzakastike

Nopea pizzakastike paseeratusta tomaatista Nopea pizzakastike syntyy laadukkaasta paseeratusta tomaatista. Paseerattu tomaatti on maustamista vaille käyttövalmista joten aikaa menee vain minuutteja. Tölkissä myytävä paseerattu tomaatti on jo kypsennetty ja siivilöity joten sitä ei tarvitse eikä kannata enää keittää tai sen maku muuttuu einesmäiseksi. Helppouden hintana on hieman yksiulotteisempi maku kuin hauduttamalla valmistetussa tomaattikastikkeessa. Ohjeen määrä

Tomaattikastike Pizzaan (Haudutettu)

Kokonaisista tölkkitomaatesita haudutettu pizzakastike

Haudutettu tomaattikastike pizzaan Pizzan kastikkeen voi valmistaa monella eri tapaa. Tässä ohjeessa kastikkeen maku pyritään pitämään yksinkertaisena ja tomaattisena joten mausteita ei käytetä liikaa ja lisättyä suolaa ei ollenkaan. Ohjeen määrä riittää noin kolmeen pyöreään pitsaan, yli jäänyt kastike säilyy jääkaapissa viikon. Mättömestari suosittelee tätä hauduttamalla valmistettua, täyteläisempää kastiketta mutta vaihtoehtoisesti voit tehdä nopeamman pizzakastikkeen