Virolainen Jauhelihakastike

Virolainen jauhelihakastike

Tämä perinteinen virolainen (valkoinen) jauhelihakastike valmistuu ilman tomaattia. Maitopohjainen kastike suurustetaan vehnäjauholla ja maustetaan yksinkertaisesti pippurilla ja suolalla. Kastikkeen voi tarjota keitettyjen perunoiden tai vaikka pastan kanssa. Lihana voi käyttää sika/nauta jauhelihaa, sian jauhelihaa tai kokolihaversioon possusuikaleita. Katso reseptin lopusta tuunausvinkkejä.

Virolainen jauhelihakastike eli Eestlane hakklihakaste
Äänet: 7
Arvio: 4.71
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Virolainen jauhelihakastike eli Eestlane hakklihakaste
Äänet: 7
Arvio: 4.71
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Raaka-aineet
Annoksia:
Valmistusohjeet
  1. Pilko sipulit ja valkosipulit.
  2. Laita korkeareunainen paistinpannu tai valurautapata hellalle keskilämmölle. Sulata voi pannulla ja lisää lihat seka sipuli.
  3. Kääntele ja erottele jauhelihaa kunnes se on kauttaaltaan kypsän harmaata ja joukossa on muutamia ruskistuneita kohtia. Lisää valkosipuli ja kääntele vielä muutama minuutti.
  4. Lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin ja paahda jauhoja muutama minuutti. Varo kuitenkin polttamasta jauhoja.
  5. Lisää nesteet eli maito ja ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Keitä miedolla lämmöllä usein sekoittaen n. 15 minuuttia tai vähintään kunnes kastike saostuu.
    Eestiläinen jauhelihakastike valmiina
Reseptissä huomioitavaa
  • Reseptiä seuraamalla syntyy perinteinen virolainen jauhelihakastike (Eestlane hakklihakaste) mutta sitä voi toki tuunata oman mielen mukaan. Väriä saat lisäämällä tuoretta tilliä, ruohosipulia tai kevätsipulin varsia. Lisää makua saat lisäämällä esim. sinihomejuustoa, kovaa italialaista juustoa (Parmigiano Reggiano, Grana Padano, Pecorino Romano), sinappia, piparjuuritahnaa jne.
Jaa tämä resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.