Kesäkurpitsa-Jauheliha Piiras

Italialainen jauhelihapiiras

Tämä kesäkurpitsa-lihapiiras on harvoja poikkeuksia Mättömestarin reseptikirjastoon sillä kasvis on lähes pääosassa. Piirakka kootaan käänteisesti eli pohja tulee kuoreksi ja  yksinkertainen kesäkurpitsa-jauheliha-juusto täyte saa muhia sen alla. Ei todellakaan kovin valokuvauksellinen piirakka mutta sitäkin herkullisempi.

Juustoinen Kesäkurpitsa-Jauheliha Piiras
Äänet: 6
Arvio: 4.17
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoKeskivaikea
Annoksia Valmistelu
4 45 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 45 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Juustoinen Kesäkurpitsa-Jauheliha Piiras
Äänet: 6
Arvio: 4.17
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoKeskivaikea
Annoksia Valmistelu
4 45 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 45 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Raaka-aineet
Kuori
Täyte
Valkokastike
Annoksia:
Valmistusohjeet
Kuori
  1. Sekoita kulhossa vehnäjauho, suola ja leivinjauhe. Nypi sekaan voi niin että tuloksena on murumainen massa.
    Voi nypittynä jauhoseokseen
  2. Lisää lopuksi kermaviili ja juustoraaste ja sekoita mahdollisimman vähin liikkein tasaiseksi massaksi. Anna levätä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteet.
    Valmis taikina menossa jääkaappiin
Täyte
  1. Kuori sipuli ja valkosipuli sekä hienonna ne. Kuori (ei pakollista), halkaise ja kaavi lusikalla kesäkurpitsan huokoinen sisus pois. Kuutioi kesäkurpitsa n. 1cm x 1cm paloiksi.
    Kesäkurpitsan huokoisen sisuksen voi kovertaa lusikalla
  2. Kuullota paistinpannulla (voissa) sipulit pehmeiksi. Siirrä sipulit syrjään ja nosta lämpöä. Ruskista jauheliha. Kun jauheliha on kypsää, lisää pannulle muut ainekset eli kesäkurpitsat, valkosipuli, suola, valkopippuri ja basilika. Hauduta keskilämmöllä kunnes kurpitsat pehmenevät (n. 15min). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pippuri saa tässä maistua reilusti. Valmista valkokastike kun täyte hautuu.
    Valmis täyte piirakkavuoassa
Valkokastike
  1. Sulata voi kattilassa ja lisää sen sekaan jauhot. Kääntele seosta jonkin aikaa lämmöllä niin että jauhot ottavat aavistuksen väriä mutta eivät pala. Lisää maito, sekoita hyvin ja anna kastikkeen kiehahtaa koko ajan vispilällä sekoittaen. Kun kastike paksenee huomattavasti, ota kattila pois lämmöltä ja lisää juustoraaste, suola ja mustapippuri. Sekoita niin kauan että juusto sulaa.
    Juustokastike kaadettuna täytteen päälle
Piirakan kokoaminen
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Levitä täyte voidellun piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Kaada valkokastike tasaisesti täytteen päälle. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi kiekoksi ja aseta se kanneksi täytteiden päälle. Voitele kansi kananmunalla ja paina haarukalla muutamia reikiä.
    Piiras koottuna ja valmiina paistettavaksi
  2. Paista 200 asteessa n. 30min tai kunnes kuori on kauniin kullanruskea. Tarjoilu on helpompaa jos maltat odottaa piiraan jäähtymistä jolloin juustoinen täyte jämähtää hieman.
    Piiras on valmis kun taikina on kypsää ja pinnassa kaunis väri
Jaa tämä resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.