Etusivu » Keittiövälineet » Paras tehosekoitin

Paras tehosekoitin 2024 – Tehosekoittimet vertailussa

Ammattikäyttöön

Blendtec Pro 800

Keskihintainen tehosekoitin

Ninja Foodi Hot & Cold

Paras Premium-tehosekoitin

Vitamix Explorian E310

Halpa tehosekoitin

Ninja Foodi Power 3-in-1

Pieni tehosekoitin

NutriBullet Pro 900

Tarvitsetpa sitten ravinteikkaan smoothien välipalaksi, jäädytetyn cocktailin illanviettoon ystävien kanssa tai lämpimän sosekeiton lounaaksi, paras tehosekoitin hoitaa homman.

Tehosekoittimilla voi myös murskata pähkinöitä voiksi, sekoittaa silkkisiä emulsioita kastikkeiksi, valmistaa vauvanruokia, murskata jäätä, pilkkoa aineksia salsoihin, sekoittaa taikinoita ja paljon muuta. Tehosekoitin on todella monipuolinen keittiölaite ja monille yhtä tärkeitä apulainen kuin liesi tai mikroaaltouuni. Jos keittiöstä ei tehosekoitinta vielä löydy tai vanha laite kaipaa päivitystä, parhaan tehosekoittimen valinta on tämän vertailun avulla helpompaa kuin koskaan.

Markkinoilla on satoja erilaisia malleja, kymmeniltä eri valmistajilta. Mättömestari on tehnyt vertailun vaikeimman osuuden eli etsinyt parhaat mallit eri kategorioista. Sinun täytyy vain päättää, minkätyyppinen ja hintainen tehosekoitin sinulle sopii.

Vertailussa kävi yksi asia varsin nopeasti selväksi. Vitamixin laitteita pidetään yleisesti maailman parhaina premium-tehosekoittimina ja mikä tahansa Vitamix-malli on hyvä valinta. Vitamix-tehosekoittimia saa nykyään myös Suomalaisista verkkokaupoista.

Jos budjetti ei veny 400 eurosta alkaviin Vitamix-tehosekoittimiin niin vertailu käy tiukemmaksi. Muita hyviä tehosekoitinmerkkejä ovat mm. Blendtec, KitchenAid, Ninja ja NutriBullet.

Suosituksemme perustuvat kymmenien kansainvälisten tehosekoitinvertailujen, verkkokauppojen asiakaspalautteen ja oikeiden käyttäjien kokemuksien analyysiin.


Parhaan tehosekoittimen valinta

Parasta tehosekoitinta valitessa tulisi ottaa huomioon ainakin seuraavat seikat.

1. Käyttötarkoitus

Mieti tarkkaan millaiseen käyttöön tehosekoittimen haluat. Näin varmistat että laite kykenee tarvitsemaasi tehtävään ja toisaalta, et maksa turhaan sinulle tarpeettomista ominaisuuksista. Tehosekoittimet voidaan jakaa seuraaviin viiteen pääluokkaan.

Premium-tehosekoittimet

Tähän luokkaan mahtuvat vain kaikkein parhaimmat tehosekoittimet. Premium-tehosekoittimien laatu, kestävyys ja sekoitustulos on astetta peruslaitteita korkeammalla. Valitse premium-tehosekoitin kun haluat käyttää laitetta säännöllisesti, monipuolisesti ja odotat laitteelta aina ensiluokkaista valmistustulosta

Perustehosekoittimet

Tähän luokkaan kuuluvat käytännössä kaikki laitteet jotka eivät laadullisesti mahdu Premium-luokkaan. Olemme jakaneet vertailun helpottamiseksi tämän luokan vielä halpoihin ja keskihintaisiin malleihin. Valitse perustehosekoitin kun käyttö on kevyempää/satunnaisempaa eikä sinua haittaa pienet sattumat smoothien seassa. Jos käyttö on lähinnä smoothieiden sekoitusta niin peruslaite on täysin riittävä.

Pienet bullet-tehosekoittimet

Pienet, ns. bullet tai mini-tehosekoittimet on tarkoitettu yhden tai korkeintaan kahden smoothieannoksen valmistamiseen kerrallaan. Yleensä bullet-laitteen kannu toimii samalla juoma-astiana. Valitse bullet-tehosekoitin kun sinulla ei ole tarvetta suurten annosten valmistamiseen tai keittiössä on rajallisesti säilytystilaa.

Kannettavat tehosekoittimet

Kannettavien tehosekoittimien suurin ero bullet-tehosekoittimiin on niiden sisäänrakennettu akku. Akun ansiosta laitteen voi ottaa mukaan ja käyttää missä tahansa ilman verkkovirtaa. Valitettavasti tästä syystä kannettavat tehosekoittimet ovat myös teholtaan heikoimpia. Harkitse näitä vain jos haluat käyttää blenderiä paikoissa, joissa ei ole verkkovirtaa saatavilla.

Tehosekoittimet ammattikäyttöön

Ammattikäyttöön soveltuvat tehosekoittimet ovat käytännössä premium-tehosekoittimia, suuremmilla kulhoilla, vielä tehokkaammilla moottoreilla ja kestävämmillä komponenteilla varustettuna. Nämä laitteet soveltuvat siis parhaiten ammattikäyttöön tai todella ahkeraan ja vaativaan kotikäyttöön.

2. Teho

Moottori on tehosekoittimen tärkein osa ja moottorin teholla on suurin vaikutus siihen, kuinka hyvin blenderi pystyy käsittelemään kovia ainesosia. Peruskäyttöön suosittelemme vähintään 500W tehoa ja raskaampaa sekoittamista varten vähintään 1000 watin tehoa. 1500 watin paikkeilla teho riittää kaikkein vaativimpienkin ainesosien sekoittamiseen, kunhan laitteen muut osat ovat samalla tasolla (kuten kulhon ja terien muotoilu).

3. Koko ja kapasiteetti

Mieti kuinka suuria määriä sinun täytyy kerralla valmistaa. Bullet-tehosekoittimien noin 500ml kannut sopivat parhaiten yhden ihmisen käyttöön. Kahden ihmisen annoksille suosittelemme vähintään 1l kannua. Perheen käyttöön paras kannukoko on 1.5 – 2l.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös laitteen ulkomittoihin. Varmista että laite mahtuu pöydälle, (mahdollisen) yläkaapin alle ja että sinulla on kaapissa tarpeeksi säilytystilaa pidempää säilytystä varten.

4. Kannun materiaali ja kansi

Kannun materiaali vaikuttaa tehosekoittimen kestävyyteen, painoon ja helppokäyttöisyyteen. Lasikannut ovat raskaampia ja hauraampia, mutta ne eivät naarmuunnu tai säilytä hajuja kuten muovikannut. Muovikannut ovat kevyempiä ja kestävämpiä, mutta ne voivat naarmuuntua ajan myötä ja saattavat säilyttää hajuja.

Korkin kannessa kannattaa kiinnittää huomiota kiinnitystapaan ja onko kannessa syöttöaukkoa jonka kautta ainesosia voi lisätä laitteen käydessä. Kansi kiinnitetään yleensä joko yksinkertaisesti painamalla paikoilleen (jolloin kitka pitää sen paikoillaan) tai jonkinlaisen lukitusmekanismin avulla. Kitkan avulla kiinnittyvät kannet ovat suositumpia mutta joissain malleissa niiden irrotus vaatii hieman voimaa.

5. Toiminnot

Itseasiassa tämä ei ole niin tärkeä valintakriteeri kuin mainostekstejä lukiessa voisi kuvitella. Pelkkä nopeudensäädin on yleensä täysin riittävä ominaisuus. Toinen todella hyödyllinen ominaisuus on pulssitoiminto, jonka avulla terän voi käynnistää sykäyksissä. Tämä mahdollistaa karkeamman sekoitusjäljen vaikkapa salsoja tai jäämurskaa varten.

Tietyille ainesosille tai ruokalajeille suunnitellut erikoisohjelmat saattavat tuoda lisäarvoa tai helpottaa tiettyjä tehtäviä mutta ne eivät ole missään nimessä välttämättömiä. Itse olen huomannut käyttäväni vain manuaalista nopeudensäätöä, vaikka laitteessani onkin muutama erikoisohjelma. Tämä yksinkertaisesti siitä syystä että laite ei tiedä tarkalleen mitä ainesosia käytät, eikä näinollen osaa säätää ohjelmaa niille sopivaksi. On turha mennä läpi koko 45 sekunnin smoothieohjelma, jos pehmeistä ainesosista koostuva smoothie on valmis 10 sekunnissa.

6. Lisäsosat ja varaosien saatavuus

Laitteen mukana toimitettaviin lisäosiin kannattaa kiinnittää huomiota mutta niiden ei tulisi olla kovin suuressa roolissa ostopäätöstä tehdessä. Ainoat todella hyödylliset lisäosat ovat eri kokoiset kannut, jotka mahdollistavat eri kokoisten annosten valmistuksen sekä tampperi, jonka avulla jumiin jääviä ainesosia voi tarvittaessa painaa terää kohti. Eri kokoisia kannuja voi yleensä ostaa myös erikseen.

7. Tuotemerkki ja takuu

Tuotemerkki ei suoraan vaikuta laitteen laatuun mutta yleisesti voidaan sanoa pääasiassa tehosekoittimien valmistukseen keskittyvän tuotemerkin tehosekoittimet ovat parempia kuin laajempien kodinkonemerkkien mallit.

Kiinnitä huomiota myös valmistajan myöntämän takuun pituuteen. Takuun tulisi olla vähintään vuoden mittainen, mielellään pidempi. Useiden, nopeasti hajoavien laitteiden ostaminen tulee nopeasti kalliimmaksi kuin yhden, laadukkaan ja kestävän laitteen ostaminen.

8. Hinta

Budjetti on tärkeä tekijä blenderin valinnassa. Kaikkein edullisimpia ovat bullet- ja kannettavat blenderit. Hyvän mallin saa alkaen n. 50 eurolla. Hyvien perustehosekoittimien hinnat alkavat noin sadasta eurosta ja laatu/ominaisuudet paranevat lisää maksamalla. Parasta haluaville, Premium-tehosekoittimien hinnat pyörivät 400 – 1000€ välissä. Kalleimmassa luokassa lisähintaan ei välttämättä saa parempaa laatua.


Tehosekoitin-vertailu

Otimme huomioon kaiken yllä mainitun ja selvitimme kolme parasta tehosekoitinta kustakin kategoriasta.

Paras premium-tehosekoitin

Tässä 400 – 1000€ kategoriassa oli hankala selvittää kolmea parasta tehosekoitinta sillä koko listan voisi täyttää legendaarisen Vitamixin eri malleilla. Vitamixin salaisuus on sen patentoidussa, tylpässä terässä, kannun muodossa sekä raa’assa voimassa. Yhdessä nämä kolme ominaisuutta tekevät selvää jälkeä lähes kaikesta mitä blenderiin laitat. Premium-laitteiden tehosta kertoo myös se, että voit kuumentaa sosekeiton pelkän terän synnyttävän kitkan avulla! Päädyimme lopulta suosittelemaan useimmille ostajille Vitamixin edullisinta mallia, koska sekin päihittää sekoitustuloksessa kaiken mitä muilla valmistajilla on tarjota.

Amazon.de:stä tilaaminen

Osa suosittelemistamme tehosekoittimista on edullisinta tilata Saksalaisesta Amazon.de -verkkokaupasta.

Amazon.de verkkokaupassa asioiminen onnistuu Englanniksi ja yli 99€ tilaukset toimitetaan usein ilman postikuluja (kun tuotetiedoissa lukee ”dispatches from Amazon”).

Tilauksen voi maksaa kortilla tai suoraan pankkitililtä (SEPA direct debit). Tilaus toimitetaan noin viikossa. Katso lisäohjeet MaksuKamun Amazon-tilausoppaasta.

PARAS

Vitamix Explorian E310

Vitamixin edullisin malli on rakennettu kuin tankki ja kestää käytössä sukupolvia. Laitteesta on karsittu kaikki ylimääräinen eli se on helppokäyttöinen ja varmatoiminen. Tämä on Mättömestarin suosittelema, paras tehosekoitin useimmille.

Teho: 2hv / 1471W Mitat (KxLxS): 45.7cm x 20.3cm x 22.9cm Paino: 4.8kg Kannu: 1.4L (Tritan copolyesteri) Valmistajan takuu: 5 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 10-portainen nopeuden säätö

 • Erittäin tehokas ja kestävä moottori
 • Kestävä ja kevyt, BPA-vapaa kannu
 • Kitkalla ja lukitushakasilla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Tylppä terä murskaa tuotteet leikkaamisen sijaan eikä tylsymisen vaaraa ole.
 • Erinomainen lopputulos vaativimmissakin tehtävissä kuten pähkinävoit, jäiset jälkiruoat ja sitkeät taikinat
 • Helppokäyttöinen, vain oleelliset toiminnot
 • Suurikokoiset, mekaaniset kytkimet tuntuvat hyvältä ja ovat toimintavarmoja
 • Huippulaadukas laite, pitkällä takuulla
 • Mukana sauva/tampperi ja First Blends -reseptikirja
 • Erittäin äänekäs
 • Korkea hinta

Blendtec Classic 575

Youtuben ”Will It Blend?” videosarjastakin tuttu Blendtec on Vitamixin ohella toinen tunnetuimmista premium-tehosekoittimista. Blendtecin suosituin malli, Classic 575, antaa tiukan vastuksen Vitamixille mutta jää lopulta, lähinnä heikomman laadun takia toiseksi.

Teho: 3hv / 1560W Mitat (KxLxS): 38.1cm x 20.3cm x 17.8cm Paino: 3.2kg Kannu: 1.8l (muovi) Valmistajan takuu: 8 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 5-portainen nopeudensäätö, 4 erikoisohjelmaa, digitaalinäyttö

 • Erittäin tehokas moottori
 • Valmiit ohjelmat helpottavat käyttöä
 • Erinomainen lopputulos mm. smoothieissa, jäänmurskauksessa ja keitoissa
 • Helppo puhdistaa valmiin puhdistusohjelman ja mukana toimitettavan puhdistuslastan ansiosta
 • Kestävä, kevyt ja tilava, BPA-vapaa kannu
 • Kitkalla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Todella pitkä takuu
 • Äänekäs
 • Pähkinävoi ja pienet erät kuituisia tuotteita aiheuttavat ongelmia
 • Jotkin tuotteet tarttuvat helposti kulmikkaan kannun taitteisiin
 • Muutama käyttäjä on kertonut että kansi ei sovi tiiviisti paikalleen tai on hankala avata
 • Löysimme myös palautteita joissa moititaan laitteen laatua
 • Korkea hinta

Vitamix Ascent A3500

Jos mekaanisen toiminnan sijaan tykkäät nykyaikaisemmasta käyttöliittymästä niin paras blenderi on Vitamixin E3500 malli. Vitamixin älykkäimmässä mallissa on tyylikäs kosketuskäyttöliittymä, useita valmiita ohjelmia sekä Bluetooth-yhteys sovellukseen.

Teho: 2.2hv / 1400W Mitat (KxLxS): 43.2cm x 20.3cm x 27.9cm Paino: 6,77kg Kannu: 2l (Tritan copolyesteri) Valmistajan takuu: 10 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 10-portainen nopeuden säätö, 5 erikoisohjelmaa, digitaalinäyttö, Bluetooth

 • Erittäin tehokas ja kestävä moottori
 • Suoriutuu erinomaisesti haastavimmistakin tehtävistä kuten pähkinävoit, jäiset jälkiruoat ja kuiturikkaat smoothiet
 • Laite tunnistaa automaattisesti kannun tilavuuden ja säätää ohjelmat sen mukaan
 • Laitteen voi yhdistää Bluetoothin kautta sovellukseen josta löytyy runsaasti lisäohjelmia
 • Suuri digitaalinen näyttö ja ajastin helpottavat käyttöä
 • Tilava, kestävä ja kevyt, BPA-vapaa kannu
 • Kitkalla ja lukitushakasilla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Helppo pestä, automaattisen puhdistusohjelman ansiosta
 • Markkinoiden paras, 10-vuoden takuu
 • Käyttäjäpalautteissa on mainittu että laite ei aina tunnista että kannu on asetettu paikalleen, eikä tällöin suostu käynnistymään
 • Muutama käyttäjä on myös raportoinut että kosketusnäyttö saattaa satunnaisesti lakata reagoimasta painalluksiin
 • Korkea hinta

Laadukas keskihintainen tehosekoitin

Tämän kategorian kolme parasta tehosekoitinta ovat kohtuuhintaisia (200 – 300€) mutta vielä selvästi parempilaatuisia laitteita kuin halvan kategorian laitteet. Mättömestarin suositus meni lopulta Ninjan mallille, yksinkertaisesti sen monikäyttöisyyden takia.

PARAS

Ninja Foodi Hot & Cold

Ninjan keskihintaisessa mallissa on kattavien valmisohjelmien lisäksi kannuun sisäänrakennettu lämmityselementti eli laite valmistaa myös kuumat keitot. Mättömestarin suositus keskihintaisten tehosekoittimien luokassa.

Tuotekoodi: HB150 Teho: 1000W Mitat (KxLxS): 45.5cm x 19.8cm x 22.1cm Paino: 5.7kg Kannu: 1.8l (lasi) Valmistajan takuu: 1 vuosi

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 3-portainen nopeuden säätö, 10 erikoisohjelmaa

 • Valmistaa vaivatta smoothiet, pähkinävoit ja kuitupitoiset smoothiet
 • Erinomainen blenderi jään murskaamiseen
 • Erityisvalttina lämmitystoiminto jota monesta blenderistä ei löydy eli laite valmistaa kuumat keitot alusta loppuun
 • Keskivertoa laadukkaammin valmistettu
 • Mekaanisesti lukittavassa kannessa on syöttöaukko
 • Mukana sauva/tampperi, puhdistusharja ja reseptikirja
 • Painava ja kookas runko/kannu
 • Kannua ei voi pestä koneessa tai upottaa veteen pesemistä varten
 • Muutama käyttäjä on raportoinut ongelmista laitteen elektroniikan kanssa ja moottorin kestävyydessä
 • Äänekäs

Kitchenaid K150

Juuri ja juuri keskihintaisiin tehosekoittimiin menevä KitchenAid K150 silmiähivelevän tyylikäs ja toiminnoiltaan pelkistetty.

Teho: 0.9hv / 650W Mitat (KxLxS): 37.6cm x 18cm x 21.6cm Paino: 3.17kg Kannu: 1.4l (muovi) Valmistajan takuu: 2 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 3-portainen nopeuden säätö, 1 erikoisohjelma

 • Erinomainen blenderi jään murskaamiseen
 • Valmistaa vaivatta myös pehmeät smoothiet ja keitot
 • Pähkinävoikin valmistus onnistuu mutta lopputulos ei ole aivan silkkinen
 • Konepesun kestävä, BPA-vapaa muovikannu
 • Kitkalla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Laadukas ja tukeva rakenne mutta silti suhteellisen pienikokoinen
 • Saatavana useita tyylikkäitä värivaihtoehtoja
 • Mukana ei tule mitään lisävarusteita
 • Asiakaspalautteiden mukaan, jäiset marjat aiheuttavat laitteelle ongelmia
 • Löysimme muutamia palautteita ostajilta, joiden mukaan laitteita on hajonnut vain muutamien käyttökertojen jälkeen

Bosch Vitaboost

Tunnetun valmistajan kohtuuhintaisesta lippulaivamallista löytyy riittävästi tehoa, monipuoliset valmisohjelmat ja portaaton nopeuden säätö.

Tuotekoodi: MMBH6P6B Teho: 2.2hv / 1600W Mitat (KxLxS): 50cm x 22.5cm x 20cm Paino: 4.8kg Kannu: 2l (Tritan-muovi) Valmistajan takuu: 2 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, portaaton nopeuden säätö, 6 erikoisohjelmaa

 • Todella tehokas moottori
 • Tasaisen hyvä sekoitustulos kaikentyyppisille tuotteille
 • Tilava, BPA-vapaa muovikannu jonka muoto mahdollistaa pienempienkin erien sekoituksen
 • Kitkalla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Myös jään murskaus onnistuu
 • Helppo puhdistaa konepesun kestävien osien ja automaattisen pesuohjelman ansiosta
 • Hyvältä tuntuvat ja kestävät, mekaaniset kytkimet
 • Mukana sauva/tampperi jonka avulla paksuinkin aines pysyy liikkeessä
 • Mukana myös reseptivihko
 • Äänekäs
 • Painava runko ja todella korkea muoto
 • Osa käyttäjistä raportoi osien haisevan voimakkaasti uutena ja painikkeiden tekstin kuluvan pois
 • Kokemuksia löytyy myös hajonneista moottoreista, pian takuuajan päätyttyä

Hyvä ja halpa tehosekoitin

Halpoja tehosekoittimia vertaillessa selvisi nopeasti että samoja, kiinassa valmistettuja malleja myydään useiden eri tuotemerkkien alla. Kärkikolmikon hintahaarukka on 100 – 150€. Kategorian paras malli on jälleen Ninjan monipuolinen laite mutta se on hieman kalliimpi kuin kaksi verrokkia. Alle sadan euron laitteista OBH Nordican laite on paras. Halvempiakin malleja tutkittiin mutta ne tippuivat pois kärkipaikoilta, heikon laadun takia.

Tässä luokassa on pakko antaa erityismaininta edulliselle, n. 100€ hintaiselle Xiaomi Smart Blenderille joka näyttää paperilla todella hyvältä (mm. kuumennusmahdollisuus ja käyttö sovelluksen kautta) mutta emme löytäneet riittävästi luotettavia käyttökokemuksia jotta uskaltaisimme suositella sitä.

PARAS

Ninja Foodi Power Nutri 3-in-1

Ninjan 3in1 malli tarjoaa hintaan nähden uskomattoman paljon toimintoja, käyttötapoja ja laatua. Mättömestarin suositus halpojen tehosekoittimien luokassa.

Tuotekoodi: CB350 Teho: 1200W Mitat (KxLxS): 36.5cm x 20cm x 21.5cm Paino: 3.7kg Kannu: 2.1l, 700ml ja 400ml (muovi) Valmistajan takuu: 1 vuosi

Toiminnot: Pulssi-toiminto, portaaton nopeuden säätö, 6 erikoisohjelmaa

 • Tehokas moottori kohtuullisen pienessä tilassa
 • Kolme eri tyyppistä ja kokoista kannua takaavat todella monipuoliset käyttömahdollisuudet
 • Samalla laitteella voi valmistaa todella pienet ja todella suuret annokset
 • Smoothien voi valmistaa halutessaan suoraan juoma-astiaan
 • Valmistaa erinomaisesti paksummatkin smoothiet, pähkinävoin, jäiset jälkiruoat ja jäämurskan
 • Kaikki irtoavat osat ovat konepesun kestäviä
 • Mukana kolme kannua, leikkaava terä, taikinaterä, puhdistusharja ja reseptikirja
 • Kannuissa ei ole syöttöaukkoa, ei edes suurimman kannun mekaanisesti lukittavassa kannessa
 • Osa käyttäjistä on raportoinut laiterikoista pian takuuajan umpeutumisen jälkeen
 • Jotkin muoviosat voisivat olla laadukkaampia ja saattavat hajota kovassa käytössä
 • Säilytys hankalaa osamäärän takia

Tefal Perfect Mix+

Halvasta hinnasta huolimatta, Perfect Mix Plus on hyvä blenderi jolta onnistuu kaikki blenderin perustehtävät. Hyvä valinta jos budjetti on ehdottomasti alle 100 euroa. Samaa mallia myydään myös ainakin OBH Nordica ja Krups merkkisenä.

Tuotekoodi: BL811 Teho: 1200W Mitat (KxLxS): 38.5cm x 22.5cm x 30cm Paino: 4.95kg Kannu: 1.5l (lasi) Valmistajan takuu: 2 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, portaaton nopeuden säätö, 3 erikoisohjelmaa

 • Hintaan nähden tehokas moottori
 • Valmistaa kiitettävästi pehmeät smoothiet ja murskaa jäätä
 • Soveltuu kuumien ainesosien sekoitukseen
 • Kitkalla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Pysyy hyvin paikallaan, pohjan imukuppijalkojen ansiosta
 • Helppo puhdistaa automaattisen pesuohjelman ansiosta
 • Ei sovellu kovempien ainesosien sekoitukseen tai pähkinävoin valmistukseen
 • Äänekäs
 • Lasikannu on painava
 • Asiakaspalautteen perusteella osassa laitteista on vuotoja ja eri osien valmistusvikoja

OBH Nordica Blendforce

Vertailun halvin malli on hyvä valinta jos käyttötarkoitus on vain satunnaisten pehmeiden juomien sekoitus. Samaa mallia myydään myös ainakin Tefal, Krups ja Moulinex merkkisenä.

Tuotekoodi: LH439DS0 Teho: 800W Mitat (KxLxS): 36.8cm x 21.4cm x 30.5cm Paino: 3.1kg Kannu: 1.25l (lasi) Valmistajan takuu: 2 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 5 nopeustasoa

 • Suoriutuu hyvin perustehtävistä kuten pehmeät smoothiet ja vauvanruoat mutta sekaan saattaa jäädä sattumia
 • Turvallinen paikalleen lukittuvan kannun ansiosta
 • Mekaanisesti lukittavassa kannessa on syöttöaukko
 • Helppo puhdistaa, kahteen osaan purettavan teräpidikkeen ansiosta
 • Halpa ja muovinen yleisvaikutelma
 • Pienehkö kannu
 • Ei sovellu vähänkään kovempien ainesosien sekoitukseen tai jään murskaamiseen
 • Asiakaspalautteen perusteella laitteita on satunnaisesti ja täysin yllättäen hajonnut joten laatu ei ole paras mahdollinen
 • Asiakaspalautteen perusteella moottori ylikuumenee helposti

Paras pieni/bullet tehosekoitin

Tässä kategoriassa hintaerot ovat suuria, samoin laatuerot ja toimintojen määrä. Mahdutimme esimerkkinä mukaan myös parhaan kannettavan tehosekoittimen (Blendjet 2) mutta valmistustuloksessa se ei pärjää kärkikaksikolle.

PARAS

NutriBullet Pro 900

Pro 900 malli on paljon tehokkaampi kuin alkuperäinen NutriBullet ja se valmistaa sileät smoothiet suoraan juomamukiin. Mättömestarin suosittelema, pieni tehosekoitin.

Tuotekoodi: NB907 Teho: 900W Mitat (KxLxS): 37.4cm x 13.7cm x 13.7cm Paino: 2.6kg Kannu: 2x 900ml (muovi) Valmistajan takuu: 2 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 1 nopeustaso

 • Valmistaa erinomaiset smoothiet myös kuitupitoisista ainesosista
 • Valmistaa kohtuullisen sileää pähkinävoita
 • Erittäin helppo puhdistaa, konepesun kestävät kannut
 • Voit nauttia juomat suoraan kannusta joka toimii samalla mukaan otettavana mukina
 • Mukana kaksi BPA-vapaata muovikannua, 2 juomakaulusta, 2 juomakaulusta kantokahvalla, 2 korkillista juomakantta, reseptikirja
 • Pieni kapasiteetti, korkeintaan kaksi smoothieannosta kerralla
 • Asiakaspalautteiden perusteella kannun tiivisteitä on hajonnut, aiheuttaen vuotoja
 • Laite käynnistyy painamalla kannua alaspäin, osa käyttäjistä koki tämän hankalampana kuin painikkeellisen blenderin käyttö
 • Ei sovellu jään murskaamiseen tai kuumien ainesosien sekoitukseen

Ninja Foodi Power Nutri 2-in-1

Yllättävän tehokas mini-blenderi joka suoriutuu kunnialla kaikista blenderin tärkeimmistä tehtävistä.

Tuotekoodi: CB100 Teho: 1100W Mitat (KxLxS): 30cm x 17cm x 17cm Paino: 2.08kg Kannut: 700ml ja 400ml (muovi) Valmistajan takuu: 1 vuosi

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 1 nopeustaso, 4 erikoisohjelmaa

 • Erinomainen tehosekoitin vaativampaankin smoothien valmistukseen, jään murskaamiseen ja pähkinävoin valmistukseen
 • Monipuolinen, kahden eri kokoisen ja tyyppisen, BPA-vapaan kannun ansiosta
 • Kannuihin mahdollista ruuvata kansi mukaan ottamista varten
 • Todella helppo puhdistaa
 • Mukana 2 erilaista kannua, säilöntäkansi, juomakansi ja reseptikirja
 • Muutama käyttäjä raportoi vuodoista kannun ja terän kierteiden läpi sekä juomakannen korkista
 • Pieni kapasiteetti, korkeintaan puolitoista smoothieannosta kerralla
 • Ei sovellu kuumien ainesosien sekoitukseen
 • Erittäin äänekäs

BlendJet 2

Paras mukana kulkeva blenderi. BlendJet 2 on varustettu sisäänrakennetulla, 4000mAh akulla joten sen voi ottaa mukaan ja käyttää missä tahansa.

Teho: 5V Mitat (KxLxS): 23cm x 7.6cm x 7.6cm Paino: 610g Kannu: 475ml (muovi) Valmistajan takuu: 1 vuosi

Toiminnot: 1 nopeustaso

 • Valmistaa smoothiet kohtuullisen hyvin, pehmeistä ainesosista
 • Mahdollista käyttää täysin langattomasti sisäänrakennetun akun ansiosta
 • Ladataan USB-C johdolla ja yksi täysi lataus riittää n. 15 sekoituskertaan
 • Todella kevyt ja pieni
 • Mukana kantohihna
 • Helppo puhdistaa
 • Hyytyy lähes kaikkia, vähänkin kovempia, ainesosia sekoittaessa
 • Ei sovellu kuumien ainesosien sekoitukseen
 • Pieni kapasiteetti
 • Komponenttien laatu

Paras blenderi ammattikäyttöön

Parhaiten ammattikäyttöön, eli esimerkiksi ravintolan keittiöön tai smoothiebaariin, sopivien tehosekoittimien hinnat pyörivät noin tuhannessa eurossa. Edullisemmallakin laitteella toki pärjää jos laitetta tarvitaan vain satunnaisesti. Rahalle saa vastinetta sillä nämä ovat markkinoiden tehokkaimpia ja kestävimpiä laitteita. Tietenkään, mikään ei estä hankkimaan tällaista laitetta kotikäyttöönkin jos haluat vain parasta.

Löysimme myös selkeästi kalliimpia, 2000 – 3000€ maksavia ammattilaislaitteita mutta vertaillessa tuotteita, emme löytäneet selkeää syytä käyttää tehosekoittimeen niin paljon rahaa. Noin tuhannen euron jälkeen, rahalle ei yksinkertaisesti saa vastinetta.

Jos laitetta käytetään lähellä asiakkaita niin kannattaa huomioida laitteen synnyttävä melu. Jos mallissa ei ole valmiina äänenvaimennuskupua niin sellaisia saa hankittua myös erikseen.

PARAS

Blendtec Pro 800

Blendtecin Pro 800 on valmiiksi äänieristetty ja on sen ansiosta markkinoiden hiljaisin tehosekoitin. Mättömestarin suositus ammattilaistehosekoittimien luokassa!

Tuotekoodi: P800D4601 Teho: 3.8hv / 1800W Mitat (KxLxS): 43.9cm x 21.8cm x 22.9cm Paino: 7,2kg Kannu: 2.7l (muovi) Valmistajan takuu: 10 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 11 nopeustasoa, 6 erikoisohjelmaa

 • Erinomainen sekoitustulos, kaikkein sitkeimpiä ainesosia lukuunottamatta
 • Soveltuu myös kuumien ainesosien sekoitukseen
 • Äänieristyskupu vaimentaa sekoitusäänet puheen tasolle, markkinoiden hiljaisin blenderi!
 • Suuressa ja kevyessä, BPA-vapaassa WildSide+ kannussa valmistuu isompikin erä kerralla
 • Kitkalla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Selkeä LED-näyttö kertoo jäljellä olevan sekoitusajan ja muita palauteviestejä
 • Markkinoiden paras, 10-vuoden takuu
 • Muutama käyttäjä on raportoinut kannun kannen irtoavan itsestään käytön aikana
 • Löysimme satunnaisia asiakaspalautteita joiden mukaan laite on hajonnut muutaman noin vuoden käytön jälkeen

Vitamix Pro 750

Professional Series 750:n mallin valmistus on itseasiassa hiljattain lopetettu mutta se on edelleen kaikkein vankkarakenteisin Vitamix ja soveltuu näinollen hyvin myös ammattikäyttöön. Mallin korvaa jatkossa, hyvin samankaltainen, Propel 750.

Teho: 2.2hv / 1400W Mitat (KxLxS): 44.2cm x 19.6cm x 23.9cm Paino: 5.67kg Kannu: 2l (Tritan copolyesteri) Valmistajan takuu: 7 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 10 nopeustasoa, 5 erikoisohjelmaa

 • Erittäin tehokas ja kestävä moottori
 • Markkinoiden paras sekoitustulos vaikeimmillakin ainesosilla
 • Tukeva laite pysyy paikallaan kovemmassakin menossa
 • Suuret mekaanisen painikkeet tekevät käytöstä mukavaa ja helppoa
 • Helppo puhdistaa valmiin puhdistusohjelman ansiosta, lisää vain vettä ja tippa tiskiainetta
 • Kitkalla ja lukitushakasilla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Järeä jäähdytysjärjestelmä ja ylikuumenemissuoja
 • Mukana sauva/tampperi ja First Blends -reseptikirja
 • Leveässä kannussa on hankala valmistaa pieniä eriä
 • Äänekäs

Sage The Super Q

Kärkikolmikkoon mahtui hieman yllättäen myös Sage:n valmistama laite. Laitetta myydään myös Breville-tuotemerkin alla.

Tuotekoodi: SBL920BSS Teho: 2400W Mitat (KxLxS): 45.6cm x 26.6cm x 20.7cm Paino: 7.4kg Kannu: 2l (muovi) Valmistajan takuu: 10 vuotta

Toiminnot: Pulssi-toiminto, 12 nopeustasoa, 5 erikoisohjelmaa

 • Erinomainen sekoitustulos vaikeimmillakin ainesosilla
 • Soveltuu myös kuumien ainesosien sekoitukseen
 • BPA-vapaa kannu on helppo puhdistaa valmiin puhdistusohjelman ansiosta
 • Kitkalla kiinnittyvässä kannessa on pienempi syöttöaukko
 • Mukana toimitetaan myös pienempi, omalla terällä varustettu kerta-annoskannu
 • Yhteensopiva erikseen myytävän Vac Q -vakuumipumpun kanssa jolla poistat ilman kannusta ja säilytät paremmin tuotteiden värin
 • Ammattilaiskategorian edullisin laite
 • Mukana sauva/tampperi ja lasta
 • Asiakaspalautteista löytyy muutama satunnainen raportti teknisistä vioista
 • Suurin osa negatiivisista asiakaspalautteista koskee yrityksen asiakaspalvelua, joka ei kunnioita annettua 10-vuoden takuuta

Mitä tehosekoittimella voi tehdä?

Tehosekoitin on yksi keittiön monipuolisimmista apuvälineistä ja sillä voi tehdä useita töitä jotka eivät onnistu millään muulla laitteella. Tehosekoitin ostetaan yleensä vain smoothien valmistukseen mutta todellisuudessa käyttömahdollisuuksia on paljon enemmän. Tehosekoittimella valmistat esimerkiksi:

 • Smoothiet ja muut juomat: Hedelmä- ja marjasmoothiet, vihersmoothiet, proteiinijuomat, maidottomat (pähkinä)maidot, pirtelöt ja mehut.
 • Sosekeitot: Peruna-, porkkana-, kurpitsa-, kukkakaali-, papu-, herne- ja muut sosekeitot.
 • Kastikkeet ja tahnat: Salaatinkastikkeet, sileä pitsakastike, salsat, guacamole, hummus, pestot, hollandaise ja majoneesit.
 • Levitteet: Pähkinävoi, mantelivoi ja muut levitteet kuten avokadolevite.
 • Jälkiruoat: Jäätelöt, sorbetit, kakku- ja muffinssitaikinat, raakakakut ja muut makeat herkut.
 • Hienonnetut ruoka-aineet: Hienonna esimerkiksi sipulit, valkosipuli, pähkinät, kovat juustot ja siemenet.
 • Jäähilejuomat: Alkoholittomat tai alkoholilliset cocktailit kuten margarita, daiquiri tai mojito.
 • Vauvanruoka: Valmista lisäaineettomat vauvan soseruoat käden käänteessä.

Tehosekoitinreseptit

Tässä muutamia helppoja ja herkullisia tehosekoitinreseptejä joilla pääset alkuun. Lisää löydät Mättömestarin tehosekoitinreseptien arkistosta. Kokeile esimerkiksi Mättömestarin, Bodin putkimies -aamupalasmoothieta joka pistää kovaan vatsaan liikettä! Tehosekoittimella on todellä kätevä valmistaa myös kastikereseptejämme. Jos sinulla on tehokas premium-tehosekoitin tai kuumennustoiminnolla varustettu malli niin esimerkiksi kebab-kastikkeen tai BBQ -kastikkeen valmistus on todella helppoa. Lisää vain kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita nopeimmalla asetuksella kunnes kannusta nousee höyryä.

Majoneesin valmistus tehosekoittimella on helppoa ja nopeaa mutta kannun pitää olla melko pieni tai ainakin kapea alaosasta jotta tämä onnistuu. Liian leveässä kannussa terä ei yletä sekoittamaan ainesosia.

 • Premium-tehosekoitin: Jos terä ei yletä alussa ainesosiin, joudut tekemään suuremman määrän kerralla, säädä annoskokoa
 • Perus-tehosekoitin: Resepti todennäköisesti onnistuu ilman muutoksia
 • Bullet-tehosekoitin: Resepti todennäköisesti onnistuu ilman muutoksia

Majoneesi tehosekoittimella

Ei vielä arvosteluja
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Kastike
Pääraaka-aine: Kananmuna
Annoksia: 20
Valmistus: 5 minuuttia

Raaka-aineet

 • 1 kpl Kananmuna
 • 1 tl Dijon-sinappi
 • 1 tl Valkoviinietikka
 • 2 dl Neutraalin makuinen öljy esim. rapsi, rypsi tai auringonkukka
 • ¼ tl Suola

Valmistusohjeet

 • Mittaa ensin öljy astiaan josta sitä on helppo kaataa ohuena nauhana (ts. nokallinen astia).
 • Lisää kananmuna, dijon-sinappi ja valkoviinietikka tehosekoittimen kulhoon. Sekoita ainesosat kevyesti tehosekoittimen pulssitoiminnolla.
 • Käynnistä tehosekoitin hitaimmalla nopeusasetuksella ja ala kaatamaan öljyä sekaan ohuena nauhana.
 • Tilanne saattaa näyttää ensin toivottamalta mutta mitä enemmän öljyä joukkoon sekoitetaan, sitä paksummaks seos muuttuu. Lopussa vielä seoksen väri vaalenee kun ilmaa sekoittuu joukkoon.
 • Valmista! Mausta suolalla ja kaavi majoneesi purkkiin. Itse tehty majoneesi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Tässä esimerkki reseptistä joka valmistetaan täysin eri tavalla riippuen blenderin tehosta

 • Premium-tehosekoitin: Ei muutoksia
 • Perus-tehosekoitin: Valmista ohjeen mukaan siihen asti että keitto on sekoitettu tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi kattilassa.
 • Bullet-tehosekoitin: Valmistus on mahdollista kuten perustehosekoittimessa mutta säädä annoskoko kannuun sopivaksi
Tehosekoittimessa valmistettu, samettinen parsakaali-cheddar keitto resepti

Parsakaali-cheddar -keitto

Ei vielä arvosteluja
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Keitto
Pääraaka-aine: Juusto, Kasvikset
Annoksia: 2
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennysaika: 6 minuuttia
Kokonaisaika: 21 minuuttia

Välineet

Raaka-aineet

 • dl Täysmaito tai 50/50 maito/kuohukerma
 • dl Kasvisliemi
 • 300 g Parsakaali
 • 100 g Cheddar-juusto
 • 1 kpl Sipuli pieni
 • Mustapippuri
 • Suola

Valmistusohjeet

 • Pilko parsakaali suupaloiksi. Höyrytä, keitä tai paahda palat uunissa puolikypsiksi.
 • Pilko Cheddar-juusto ja sipuli reiluiksi (n. 1cm x 1cm) kuutioiksi.
 • Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen, reseptissä kerrotussa järjestyksessä ja sulje kansi. Voit halutessasi säästää osan parsakaalista, annosten koristeluun.
 • Jos tehosekoittimessasi on kuuma keitto -ohjelma niin käytä sitä. Jos ei ole niin käynnistä tehosekoitin sen pienimmällä nopeudella ja nosta sitten nopeus maksimiin. Sekoita noin 7 minuuttia tai kunnes kannusta nousee höyryä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tehosekoittimen puhdistus

Tehosekoittimen puhdistus on tärkeää. Huolellinen puhdistus ehkäisee bakteerikasvustoja ja varmistaa laitteen optimaalisen toiminnan. On suositeltavaa puhdistaa tehosekoitin heti käytön jälkeen, sillä kuivahtaneita jäämiä on paljon vaikeampi irrottaa.

Helpoin tapa pestä tehosekoittimen kannu on nopeasti huuhtaista pois suurimmat jäämät ja sen jälkeen täyttää kannu puolilleen lämmintä vettä. Lisää veteen vielä tippa tiskiainetta. Suorita tehosekoittimen puhdistusohjelma tätä vesi/saippuaseosta käyttäen. Jos laitteessasi ei ole pesuohjelmaa niin yleensä 15 sekuntia nopeimmalla asetuksella riittää irrottamaan kaikki jäämät. Kaada saippuavesi pois ja huuhtele kannu.

Tämän peruspesun lisäksi, voit esimerkiksi viikottain tai käytön mukaan, tehdä perusteellisemman pesun, käyttäen tiskiharjaa tai -sientä. Joissain tehosekoittimissa, terän voi ruuvata irti kannun pohjasta jolloin osat on helpompi puhdistaa. Lue lisää käyttöohjeesta ja muista varoa terävää terää!

Ajan myötä kannun pintaan kuivuvat kalkkitahrat saa putsattua seuraavanlaisesti. Kastele talouspaperimytty väkiviinaetikkaan ja sivele sillä kannu läpikotaisin. Hapan etikka auttaa irrottamaan kalkkitahrat. Anna seistä viisi minuuttia ja toista sively. Anna seistä vielä toiset 5 minuuttia ja pese kannu sen jälkeen runsaalla vedellä ja tiskiaineella. Jos tahroja jää, toista käsittely ja tehosta vaikutusta pehmeällä tiskisienellä hankaamalla.

Vaikka monien tehosekoittimien kulho on konepesun kestävä, emme suosittele konepesua, sillä se voi säännöllisesti tehtynä sumentaa muovikannua.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu