Kebab kastike (tomaattipohjainen)

Tulinen vai mieto?

Tämä tomaattipohjainen kastike sopii kebablihan lisäksi erinomaisesti muullekin lihalle ja kanalle. Kastikkeen tulisuutta voi tuunata oman maun mukaan tulisemmaksi tai miedommaksi erilaisilla chileillä. Tarjoile kuumana tai kylmänä kypsennetyn lihan päälle annosteltuna.

Kebab kastike (tomaattipohjainen)
Äänet: 62
Arvio: 3.68
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
20 10 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Annoksia Valmistelu
20 10 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Kebab kastike (tomaattipohjainen)
Äänet: 62
Arvio: 3.68
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
20 10 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Annoksia Valmistelu
20 10 minuuttia
Kypsennys
30 minuuttia
Raaka-aineet
Lisäksi halutusta tulisuusasteesta riippuen
Annoksia:
Valmistusohjeet
  1. Pilko sipuli, valkosipuli ja halutessasi chilit pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut vihannekset. Paista keskilämmöllä kunnes pehmenevät hieman.
  3. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti. Keitä hiljalleen n. 20 min tai kauemminkin jos esim. muu kokkailu on kesken. Hyvälaatuinen tölkkitomaatti (esim. Cirio- tai Mutti-merkkinen) on niin makeaa että lisämakeutusta ei tarvita. "Kaupan merkkejä" käyttäessä kastikkeeseen voi lisätä maun mukaan lorauksen siirappia, fariinisokeria tai kidesokeria.
  4. Lisää mausteet, kasvisliemikuutio, sriracha kastike, sinappi ja balsamiviinietikka. Anna kiehua vielä kymmenisen minuuttia tai kunnes kastike on sopivan paksuista.
  5. Kun kastike on hieman jäähtynyt, hienonna sitä tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella jos tarvetta.
  6. Ohjeen mukainen annos on iso joten säilö ylimääräinen kastike hyvin puhdistettuun lasipurkkiin.
Reseptissä huomioitavaa
  • Tarjoile kuumana tai kylmänä lisukkeena kebablihalle tai mille tahansa muullekin lihalle. Voit myös paistaa kebablihan pannulla ja lisätä paiston loppuvaiheessa pari ruokalusikallista kastiketta joukkoon jolloin lihasta tulee mehevämpää.
  • Sriracha kastiketta myydään ainakin isoimmissa K-kaupoissa. Kastikkeen ja muutkin mausteet voi tilata edullisesti myös netistä. iHerbistä löytyy laadukkaat luomumausteet ja uusille asiakkaille linkkiä käyttämällä vielä 10 dollarin alennus -> http://www.iherb.com/Spice-Seasoning
Jaa tämä resepti

21 Kommenttia aiheeseen “Kebab kastike (tomaattipohjainen)”

  1. Ohjeessa lukee 2tlk paseerattua tomaattia.

    Minkähän kokoisia tölkkejä, on vissiero onko ne 150gr vai 500gr tölkkejä. Itse laitoin 2kpl 500gr tölkkejä joten maku jäi mausteiden osalta laimeaksi.

  2. Oli kyllä tosi hyvää käytettiin makeuttamiseen reipas ruokalusikallinen hunajaa kyllä toimi

  3. Hyvä soossi, stydi mutta olematta kuitenkaan takapotkuinen. Mutin murskaa käytin. Sinappi epäilytti aluksi, kun keittäessäkin tuoksui voimakkaasti, mutta soseutuksen jälkeen oli harmonisesti sulautunut osaksi voimakasta, mutta lempeää makumaailmaa.

  4. Mä teen hyvi samanlaista tomaattisoosii mut lisään 2 ruokalusikallis tavallist majoo ku teen yhestä muttin paseeratust purkist. Pehmentää tulisuutta kivasti. Joskus aikoinaa kebabbilan pojat opetti

  5. Hyvin toimii. Itse vähensin srirachakastikkeen määrän puoleen ja pehmensin makua tilkalla ruokakermaa. Silti oli sopivasti potkua.

    Kysymys: miksi mausteet, kasvisliemikuutio, srirachakastike, sinappi ja balsamiviinietikka lisätään vasta kun kastiketta on keitetty 20 min? Kärsiikö maku jos ne lisää paseeratun tomaatin kanssa samaan aikaan?

    1. Ajatus on ennen mausteiden lisäämistä pehmentää vihannekset ja haihduttaa nestettä. Muistaakseni kokeilin aluksi lisätä kaikki ainekset heti mutta kastikkeesta tuli liian voimakasta. Saattaa olla että resepti on hieman yliajateltu ja samaan lopputulokseen pääsee keittämällä kaikki ainekset kerralla mutta vähentämällä mausteiden määrää.

  6. Hei,
    Mikä kiehuttamisen tarkoitus on.
    Olen tuohon pizzan tekoon perehtynyt ja siinä kyllä paras kastike tulee kiehuttamatta.
    kiitos resepteistä. Kebab vetäytymässä jääkaapissa. Mielenkiinnolla kohta maistelen.

    1. Olen samaa mieltä että paseerattu tomaatti on pizzaan parasta käyttää keittämättä. Kebab-kastikkeeseen se on kuitenkin mielestäni hieman liian vetistä (makukysymys toki). Kiehauttamalla kastikkeesta saadaan hieman paksumpaa ja voimakkaamman makuista.

  7. Kysymys: Voisiko tätä kastiketta käyttää tällaisenaan myös pizza pohja kastikkeena, esim. voisi olla hyvä itsetehdyssä kebab-pizzassa?

    1. Ehdottomasti voi. Muista vaan että tämä kastike on voimakkaan makuista eli se peittää mietojen täytteiden maun.

    1. Kyllä se parista viikosta n. kuukauteen jääkaapissa säilyy kunhan on ilmatiivis purkki eikä dippaile suussa käynyttä lusikkaa purkkiin.

  8. Muuten hyvä, mutta neitsytoliviiöljyä ei ole mitään järkeä paistaa, ei kestä lämpöä. Tavallista tilalle

    1. Mahtaneeko Suomesta muuta saadakaan kuin extra virgen -öljyä? Tavallinen auringonkukka- tai rypsiöljy käy paljon paremmin. Tässä on niin tujut mausteet, ettei rypsiöljyn paha maku pääse läpikään.

    1. Tässä ohjeessa ei ole kauhean tarkkaa. Käytä tarpeen mukaan 300 – 500g tölkilliset. Ylimääräisen voi hyvin jopa pakastaa jos ei ole heti tarvetta.

      1. 2 tlk, heh heh, luin ensin kaksi teelusikallista, kiehuttelin sipuleita jo kattilanpohjalla ja ihmettelin mikä nyt ei natsaa kun alhaalla lukee tölkkitomaatit … prkl … äkkiä hyllystä avaamaan viimeistä tomaattimurskapurkkia kattilaan!

        Olisi jotenkin mukavampaa kun saisi selvää lyhennyksistä olen tainnut aikaisemminkin sotkea reseptit tuon tlk / tl takia, niiden lyhennykset ovat niin toisiaan lähellä. ”Tölkki” – se näkyy paremmin.

        Nyt tehdään 1 purkilla tosivahvamausteinen kastike, muhii viimeisiä minuutteja. Muuten todella helppo resepti, ja oli pakko alkaa miettimään sitä kun Yleltä tullut (1.4.2020) kahtena päivänä peräkkäin uutisissa herrrrkullisen näköistä juttua kebabbia valmistavasat kokista joka kaataa päälle himoamaani kastiketta. Kyllä noilla uutisillakin on uskomaton voima mainontana!

        Kiitos silti kastikereseptistä! (#TLK# = tölkki!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.