Uppopaistettu Mars-, Tupla- ja Twinkies-patukka Yllättäen Skotlannissa alunperin keksitty, uppopaistettu Mars-patukka on varsinkin Amerikassa suosittu ja käsittämättömän epäterveellinen herkku. Mättömestari päätti kokeilla onko hehkutuksessa perää ja valmisti vertailun vuoksi samalla myös friteeratun Twinkies-leivoksen ja suomalaisen version eli uppopaistetun Tupla-patukan (kuvia ja kokemuksia ohjeen lopussa). Ohje on kirjoitettu pelkälle Mars-patukalle mutta voit uppopaistaa samalla ohjeella minkä
Uppopaistettu Coca-Cola
Friteerattu kokis Tämä hullulta kuulostava resepti on variaatio vuonna 2006 Texasin osavaltiomarkkinoilla (State fair) esitellystä ruoasta. Reseptin nimi on ehkä hieman harhaanjohtava sillä pelkkää nestettä on mahdoton friteerata. Valmis tuote on enemmänkin kolan makuinen (norjalainen) munkki. Tämän reseptin kohdalla on pakko todeta että se on julkaistu lähinnä erikoisuuden vuoksi. Munkit ovat hyvän makuisia mutta kolan
Friteerattu Keksitaikina
Uppopaistettu keksitaikina Tämä(kin) hullulta kuulostava jälkiruoka on todennäköisesti lähtöisin Amerikkalaisilta osavaltiomarkkinoilta ja se on alkuperäiseltä nimeltään Deep-Fried Cookie Dough. Jälkiruoka syntyy käytännössä uppopaistamalla taikinoituja pikkuleipätaikinapalloja. Koska taikinasisus jää pääosin raa’aksi, perinteistä pikkuleipätaikinaa on hieman muokattu jättäen kananmunat ja kohotuskomponentti kokonaan pois. Tätä taikinaa voi siis nauttia turvallisesti myös raakana. Ohjeen vakiomäärällä määrällä syntyy n. 12
Friteeratut Banaanit
Friteeratut banaanit Friteerattu banaani on tuttu jälkiruoka ainakin kiina/thai -ravintoloissa asioiville. Tämä herkullinen jälkiruoka valmistuu nopeasti jos friteerauskeitin/öljykattila on käyttövalmiina esim. edellisen päivän aterian jäljiltä. Reseptillä syntyy täyteläisen pehmeitä banaaneja jotka peittää rapea taikinakuori. Friteeratut banaanit sopivat minkä tahansa aterian päättäjäksi.
Friteeratut Kohuke-patukat
Friteeratut Kohuke-patukat Kohuke on erityisesti virossa suosittu, kuorrutettu maitorahkapatukka ja tässä ohjeessa tuunaamme niistä jälkiruoan uppopaistamalla. Voi olla että idea on nerokas tai sitten pyhäinhäväistys mutta järkyttävän herkullisia nämä ovat joka tapauksessa. Ohjeessa on käytetty testivoittaja Saaremaan patukkaa mutta voit tietenkin käyttää omaa suosikkipatukkaasi. Annoksia voi lisätä pelkästään patukoiden määrää lisäämällä, frittitaikinaa ja öljyä riittää
Valkosuklaa-Karpalo Pikkuleipä (Cookie)
Valkosuklaa-Karpalo Cookies Tällä ohjeella valmistuu parhaat – pinnalta rapeat mutta sisältä tahmeat – Amerikkalaistyyliset pikkuleivät. Ohjeessa on käytetty mausteena valkosuklaata ja kuivattuja karpaloita mutta ne voi vaihtaa mieleisekseen. Suosituin variaatio on ylivoimaisesti maitosuklaahiput ja kokeilemisen arvoisia ovat myös esim. kaura-rusina tai maapähkinävoi.
Cocktail-kirsikka (säilykekirsikka)
Mehukkaat coctail-kirsikat jenkkityyliin sopivat esim. jäätelön koristeeksi tai drinkkeihin. Teolliset Maraschino-kirsikat valkaistaan kemikaalein (mm. rikkidioksidilla) ennen värjäystä joten samanlaista läpikuultavuutta ei tätä reseptiä noudattaen saavuteta mutta maku on sitäkin parempi..