Mehukkaat coctail-kirsikat jenkkityyliin sopivat esim. jäätelön koristeeksi tai drinkkeihin. Teolliset Maraschino-kirsikat valkaistaan kemikaalein (mm. rikkidioksidilla) ennen värjäystä joten samanlaista läpikuultavuutta ei tätä reseptiä noudattaen saavuteta mutta maku on sitäkin parempi..
Raaka-aineet
Säilöntään
- 5 dl Kidesokeri
- 2 dl Vesi
- 1 tl Punainen elintarvikeväri
- 1 tl Manteli-aromi
- 1 tl Säilöntäaine Atamon tms.
Annoksia:
Valmistusohjeet
- Pese ja poista siemenet/varret kirsikoista. Jäljelle pitäisi jäädä n. 700g kirsikoita.
- Liota suola kahteen litraan vettä. Lisää kirsikat seokseen ja anna seistä vähintään 6 tuntia tai vaikka yön yli. Jos kirsikat koittavat kellua niin laita painoksi jokin lautanen esimerkiksi.
- Huuhtele kirsikat kylmällä vedellä.
- Kiehauta sokeri ja 2dl vettä. Sekoita kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Lisää kirsikat ja keitä uudestaan 3 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja lisää väriaine.
- Anna seistä vuorokausi viileässä paikassa.
Reseptissä huomioitavaa
- Siemenet on kätevin poistaa siihen tarkoitetulla välineellä (eBaystä ainakin löytyy nimellä ""), en tiedä saako näitä suomesta.
- Purkit tulee pestä ja keittää ennen käyttöä säilymisajan maksimoimiseksi.
- Tällä reseptillä saat täytettyä n. litran säilykepurkin. Reseptin määriä voit suurentaa jos haluat mutta jos esim. teet tupla-annoksen niin lisää elintarvikevärin ja mantelin määrää vain 1.5 kertaiseksi.
- Säilö viileässä paikassa.
- Odotteluun menee yhteensä useita päiviä mutta itse tekeminen on helppoa, nopeaa ja hauskaakin.
- Lopputuloksena on isompia, mehukkaampia ja maukkaampia kirsikoita kuin kaupasta valmiina ostetut.
- Tarjoile vaikka jäätelön kera, drinkeissä tai syö suoraan purkista, nam!
- Manteli aromin (almond extract), suolan (sea salt) ja muut luomumausteet saat edullisesti iHerb-nettikaupasta -> http://www.iherb.com
Jaa tämä resepti