Mehukkaat coctail-kirsikat jenkkityyliin sopivat esim. jäätelön koristeeksi tai drinkkeihin. Teolliset Maraschino-kirsikat valkaistaan kemikaalein (mm. rikkidioksidilla) ennen värjäystä joten samanlaista läpikuultavuutta ei tätä reseptiä noudattaen saavuteta mutta maku on sitäkin parempi..
Raaka-aineet
Valmisteluun
- 2 l Kirsikka mitä tuoreempia, sen parempi
- 2 rkl Suola
- 2 l Vesi
Säilöntään
- 5 dl Kidesokeri
- 2 dl Vesi
- 1 tl Punainen elintarvikeväri
- 1 tl Manteli-aromi
- 1 tl Säilöntäaine Atamon tms.
Valmistusohjeet
- Pese ja poista siemenet/varret kirsikoista. Jäljelle pitäisi jäädä n. 700g kirsikoita.
- Liota suola kahteen litraan vettä. Lisää kirsikat seokseen ja anna seistä vähintään 6 tuntia tai vaikka yön yli. Jos kirsikat koittavat kellua niin laita painoksi jokin lautanen esimerkiksi.
- Huuhtele kirsikat kylmällä vedellä.
- Kiehauta sokeri ja 2dl vettä. Sekoita kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Lisää kirsikat ja keitä uudestaan 3 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja lisää väriaine.
- Anna seistä vuorokausi viileässä paikassa.
- Vuorokauden kuluttua erota kirsikat nesteestä ja kiehauta nestettä 2 minuuttia, lisää Atamon (säilöntäaine jota saa ainakin isommista marketeista) ja manteli-aromi. Tämän jälkeen kaada kiehuvan kuumana säilytysastioihin joihin kirsikat pakattu tiiviisti.
Reseptissä huomioitavaa
- Siemenet on kätevin poistaa siihen tarkoitetulla välineellä (”Cherry pitter”).
- Purkit tulee pestä ja keittää ennen käyttöä säilymisajan maksimoimiseksi.
- Tällä reseptillä saat täytettyä n. litran säilykepurkin. Reseptin määriä voit suurentaa jos haluat mutta jos esim. teet tupla-annoksen niin lisää elintarvikevärin ja mantelin määrää vain 1.5 kertaiseksi.
- Säilö viileässä paikassa.
- Odotteluun menee yhteensä useita päiviä mutta itse tekeminen on helppoa, nopeaa ja hauskaakin.
- Lopputuloksena on isompia, mehukkaampia ja maukkaampia kirsikoita kuin kaupasta valmiina ostetut.
- Tarjoile vaikka jäätelön kera, drinkeissä tai syö suoraan purkista, nam!