Cocktail-kirsikka (säilykekirsikka)

Mehukkaat coctail-kirsikat jenkkityyliin sopivat esim. jäätelön koristeeksi tai drinkkeihin. Teolliset Maraschino-kirsikat valkaistaan kemikaalein (mm. rikkidioksidilla) ennen värjäystä joten samanlaista läpikuultavuutta ei tätä reseptiä noudattaen saavuteta mutta maku on sitäkin parempi..

Cocktail-kirsikka (säilykekirsikka)
Äänet: 1
Arvio: 4
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
15 30 minuuttia
Passiivinen
48 tuntia
Annoksia Valmistelu
15 30 minuuttia
Passiivinen
48 tuntia
Cocktail-kirsikka (säilykekirsikka)
Äänet: 1
Arvio: 4
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
15 30 minuuttia
Passiivinen
48 tuntia
Annoksia Valmistelu
15 30 minuuttia
Passiivinen
48 tuntia
Raaka-aineet
Valmisteluun
Säilöntään
Annoksia:
Valmistusohjeet
  1. Pese ja poista siemenet/varret kirsikoista. Jäljelle pitäisi jäädä n. 700g kirsikoita.
  2. Liota suola kahteen litraan vettä. Lisää kirsikat seokseen ja anna seistä vähintään 6 tuntia tai vaikka yön yli. Jos kirsikat koittavat kellua niin laita painoksi jokin lautanen esimerkiksi.
  3. Huuhtele kirsikat kylmällä vedellä.
  4. Kiehauta sokeri ja 2dl vettä. Sekoita kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Lisää kirsikat ja keitä uudestaan 3 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja lisää väriaine.
  5. Anna seistä vuorokausi viileässä paikassa.
  6. Vuorokauden kuluttua erota kirsikat nesteestä ja kiehauta nestettä 2 minuuttia, lisää Atamon (säilöntäaine jota saa ainakin isommista marketeista) ja manteli-aromi. Tämän jälkeen kaada kiehuvan kuumana säilytysastioihin joihin kirsikat pakattu tiiviisti.
Reseptissä huomioitavaa
  • Siemenet on kätevin poistaa siihen tarkoitetulla välineellä (eBaystä ainakin löytyy nimellä ""), en tiedä saako näitä suomesta.
  • Purkit tulee pestä ja keittää ennen käyttöä säilymisajan maksimoimiseksi.
  • Tällä reseptillä saat täytettyä n. litran säilykepurkin. Reseptin määriä voit suurentaa jos haluat mutta jos esim. teet tupla-annoksen niin lisää elintarvikevärin ja mantelin määrää vain 1.5 kertaiseksi.
  • Säilö viileässä paikassa.
  • Odotteluun menee yhteensä useita päiviä mutta itse tekeminen on helppoa, nopeaa ja hauskaakin.
  • Lopputuloksena on isompia, mehukkaampia ja maukkaampia kirsikoita kuin kaupasta valmiina ostetut.
  • Tarjoile vaikka jäätelön kera, drinkeissä tai syö suoraan purkista, nam!
  • Manteli aromin (almond extract), suolan (sea salt) ja muut luomumausteet saat edullisesti iHerb-nettikaupasta -> http://www.iherb.com
Jaa tämä resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.