Mozzarella Sticks (Friteeratut Mozzarellatikut)

Friteerattuja mozzarellatikkuja kurkkumajoneesin kera

Mozzarella sticks Mozzarellatikut ovat yksinkertaisesti paneroitua ja uppopaistettua Mozzarellajuustoa. Tämä pika- ja Tex Mex -ravintoloista tuttu alkupala on ilmeisesti alkujaan Ranskassa keksitty. Valmistus kotona on hieman haasteellista sillä Mozzarella-juusto sulaa erittäin herkästi. Tästä syystä panerointi kannattaa tehdä erityisen huolella ja sulamista edelleen ehkäistään jäähdyttämällä tikut ennen uppopaistoa. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen, venyvän pehmeää juustoa

Jalapeño Poppers (Friteeratut Jalapenot)

Friteeratut jalapenot juustotäytteellä Lähes jokaisen Tex Mex ravintolan listoilta löytyvät Jalapeno Poppersit on helppo, joskin hieman työläs valmistaa kotonakin. Käytä ehdottomasti tuoreita Jalapeño -paprikoita eikä niitä säilykepurkista löytyviä. Tuoreita harvemmin myydään lähikaupassa mutta isompien markettien hyllystä yleensä löytyy. Täytettä voi muokata omaan makuun sopivaksi esimerkiksi vaihtamalla tuorejuuston maustettuun versioon ja vaihtamalla pekonin haluamaansa lihaan.

Tater Tots (Friteeratut Perunapallot)

Tater Tots eli uppopaistetut perunapallerot Tater Tot(s) on itseasiassa ruokatehtaan (Ore-Ida) rekisteröity tuotenimi mutta se on yleistynyt nimityksenä tälle perunalisäkkeelle. Ruokalajin on myös keksinyt kyseinen valmistaja. Nimi ei käänny suoraan Suomeksi joten kutsumme ruokaa uppopaistetuiksi perunapalleroiksi. Tater Totsit (tunnetaan myös nimillä potato gems tai oven crunchies) ovat esikypsennetystä, raastetusta tai muussatusta perunasta tehtyjä pieniä palleroita

Vehnätortillat

Täytetty tortillalettu

Helpot vehnätortillat Suurin osa meistä on varmasti joskus käyttänyt kaupan valmistortilloja mutta oletko koskaan kokeillut tehdä niitä itse? Tällä todella helpolla reseptillä loihdit maistuvia ja pehmeitä tortilloja aineksista jotka melko varmasti jo löytyvät omasta ruokavarastosta. Vaikka meksikosta alunperin ovatkin niin tortillat voi periaatteessa täyttää millä tahansa, Mättömestarin suosikkikombo on pulled pork / bbq kastike /

Tomaattisalsa

Punainen salsakastike

Mieto tomaattisalsakastike Mättömestarin salsakastike muistuttaa maultaan enemmän kaupan valmiskastikkeita (Santa Maria) kuin tuoresalsaa ja tämä on tietoinen valinta. Kotitekoisesta luonnollisesti puuttuu kaikki teollisen version lisäaineet ja voit halutessasi jättää tölkkitomaatit pois jolloin lopputulos on vielä hieman raikkaampi mutta ei niin tomaattinen. Itse tehty salsakastike on oiva lisuke lähes mihin tahansa annokseen. Kokeile esimerkiksi dippinä, minkä

Guacamole

Lähikuva valmiista guacamolesta

Itse tehty Guacamole Aito Meksikolainen Guacamole dippi/kastike syntyy kädenkäänteessä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Guacamole kannattaa tehdä itse sillä kauppojen valmistuotteissa on useimmiten vain muutama prosentti pääraaka-ainetta (avokado) joten niitä ei oikein voi edes kutsua Guacamoleksi. Guacamolea voi käyttää lisäkkeenä Meksikolaisissa ruoissa, dippikastikkeena ja pastankin kastikkeena se tuntuu olevan suosittua.

Friteeratut Sipulirenkaat

Paneroidut ja uppopaistetut sipulirenkaat Sweet Chili dipin kera

Rapeat sipulirenkaat uppopaistamalla Tällä ohjeella syntyy itsetehdyt, Burger Kingin tuotetta muistuttavat paneroidut ja friteeratut sipulirenkaat. Sipulirenkaat voi uppopaistaa joko rasvakeittimessä tai kattilassa. Paneroinnista tulee extra-rapea pankojauhon ansiosta mutta voit käyttää myös tavallista korppujauhoa sen tilalla.

Mac & Cheese (Juustomakaronilaatikko)

Lähikuva valmiista Mac & Cheeseannoksesta

Amerikkalainen Juustomakaronilaatikko Mac & Cheese juustomakaronilaatikko on alunperin englantilainen keksintö mutta amerikkalaisena lohturuokana paremmin tunnettu.  Se sopii erinomaisesti esim. grilli- ja pikaruokien seuraksi mutta maistuu myös erikseen välipalana. Tällä ohjeella syntyy erityisen rapealla kuorella varustettu mutta alta super-mehevä ja todella juustoinen Macaroni & Cheese.