Guacamole

Itse tehty Guacamole

Aito Meksikolainen Guacamole dippi/kastike syntyy kädenkäänteessä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Guacamole kannattaa tehdä itse sillä kauppojen valmistuotteissa on useimmiten vain muutama prosentti pääraaka-ainetta (avokado) joten niitä ei oikein voi edes kutsua Guacamoleksi. Guacamolea voi käyttää lisäkkeenä Meksikolaisissa ruoissa, dippikastikkeena ja pastankin kastikkeena se tuntuu olevan suosittua.

Guacamole resepti
Äänet: 7
Arvio: 4.29
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Guacamole resepti
Äänet: 7
Arvio: 4.29
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Raaka-aineet
Annoksia:
Valmistusohjeet
  1. Halkaise tomaatti ja kaavi suurin osa vetisestä sisuksesta pois. Litistä puolikkaat leikkuulaudalla ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  2. Pilko kourallinen korianteria hienoksi silpuksi ja 1/4 sipulista pieneksi kuutioiksi.
  3. Halkaise avokado pituussuunnassa kuljettamalla veitsi sen ympäri. Väännä puolikkaita vastakkaisiin suuntiin jolloin ne irtoavat toisistaan.
  4. Poista kivi lyömällä veitsi sen keskelle ja vääntämällä. Kaavi avokadon sisus lusikalla kulhoon tai isolle leikkuulaudalle.
    Kivi on helppo pistaa lyömällä veitsi siihen kiinni
  5. Purista limen mehu heti avokadojen päälle (hidastaa avokadon tummumista). Survo avokadoja haarukalla kunnes lopputuloksena on melko tasainen massa. Massan voi maun mukaan jättää kokkareiseksi tai murjoa aivan tasaiseksi.
  6. Lisää avokadomassaan ohjeen kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Reseptissä huomioitavaa
  • Käytä tummia ja painaessa hieman pehmeitä avokadoja
  • Jos käyttämäsi avokadot ovat kovin pieniä niin käytä ohjeen määrään 4kpl tai kun erityisen isoja niin käytä vain 2kpl
  • Siirrä mahdollisesti yli jäävä Guacamole ilmatiiviseen purkkiin ja jääkaappiin mahdollisimman nopeasti.
  • Itse tehty Guacamole säilyy jääkaapissa 2-3 päivää mutta alkaa tummua (ei vaikuta makuun) jo seuraavana päivänä.
Jaa tämä resepti

Yksi kommentti aiheeseen “Guacamole”

  1. Kätevä vinkki, säästä ainakin yksi avokaadon kivistä, ja jos guacamolea jää yli, niin laita kivi (siis kokonaisena) tahnan sekaan säilytysrasiaan ja rasian kansi tiiviisti kinni, ennen kuin laitan rasian jääkaappiin. Avokaadon kivi vähentää tummumista 🙂 Meillä on sitrusallergiaa, mikä estää limen käytön, niin siksi laitan kiven tahnan sekaan heti valmistuttua, ennen tarjolle laittoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.