Kuorrutetut Kanelipullat (Cinnamon Bun)

Cinnamon Buns/Rolls ohje

Tämä on amerikkalainen versio tutusta korvapuustista. Kanelipullat paistetaan korvapuusteista poiketen ”kyljellään” ja pintaan sivellään lopuksi tuorejuustokuorrute. En osaa päättää ovatko nämä parempia kuin tavalliset korvapuustit mutta herkullisia joka tapauksessa ja mukavaa vaihtelua.

Kuorrutetut Kanelipullat
Äänet: 7
Arvio: 3.86
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoVaikea
Annoksia Valmistelu
24 pullaa 30 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
60 minuuttia 90 minuuttia
Annoksia Valmistelu
24 pullaa 30 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
60 minuuttia 90 minuuttia
Kuorrutetut Kanelipullat
Äänet: 7
Arvio: 3.86
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoVaikea
Annoksia Valmistelu
24 pullaa 30 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
60 minuuttia 90 minuuttia
Annoksia Valmistelu
24 pullaa 30 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
60 minuuttia 90 minuuttia
Raaka-aineet
Pullataikina
Täyte
Kuorrute
Annoksia: pullaa
Valmistusohjeet
  1. Ota kananmunat ja hiiva huoneenlämpöön pari tuntia ennen aloitusta.
  2. Mittaa valmiiksi maito ja voi. Sulata voi. Riko kananmunat pieneen kulhoon. Kahdesta kananmunasta käytetään vain keltuainen ja sen erotus valkuaisesta onnistuu kun hajotat kananmunan käteesi ja annat valkuaisen valua pois sormien välistä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37°C)
  3. Kaada maito yleiskoneen kulhoon ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita vispilällä kunnes hiiva sulaa joukkoon. Lisää mukaan suola, sokeri, vaniljauute, kananmuna ja keltuaiset. Jatka vispaamista ja ala lisäämään jauhoja desilitra kerrallaan. Kun alkaa tuntua ettei vispilä enää kestä sekoittamista (kun jauhoja on lisätty n. 7dl) niin vaihda yleiskoneeseen taikinakoukut. Jatka jauhon lisäämistä samalla kun kone vaivaa taikinaa desi kerrallaan kunnes noin 14dl on käytetty. Lisää nyt mukaan voisula ja jatka vaivaamista. Lisää mukaan loput jauhot koko ajan taikinan koostumusta seuraten. Kun taikina "kiipeää" hieman taikinakoukkuja ylöspäin ja irtoaa osittain kulhon reunoista niin lopeta jauhojen lisäys ja vaivaa taikinaa vielä viitisen minuuttia.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin tunnin ajan. Hyvä kohotuspaikka on pois päältä oleva mikroaaltouuni jossa on juuri lämmitetty jotain. Jos sinulla ei ole mikroa tai se on liian pieni niin mikä tahansa lämmin ja vedoton paikka kodissa käy. Mittaa tässä vaiheessa 130g voita odottamaan huoneenlämpöön.
  5. Kun taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi, kumoa se työtasolle ja Jaa kahtia. Kauli toinen puoli suureksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 48cm x 30cm) niin että pitkä sivu on sinua lähinnä. Levitä päälle ohut kerros voita, fariinisokeria, mantelijauhetta ja kanelia (puolet ohjeen määrästä kummallekin taikinalevylle). Jätä taikinan yläreunaan pari senttiä täytteetöntä aluetta. Rullaa levy mahdollisimman tiiviiksi rullaksi sinua lähimmästä reunasta aloittaen. Nipistä sormenpäillä saumakohta kiinni.
  6. Leikkaa rullasta kaksitoista noin 4cm levyistä pullaa. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin että pullan kierteet näkyvät ylöspäin. Pullat saavat olla melko lähekkäin jolloin ne tukevat toisiaan uunissa paisuessaan. Laita uunipelti pullineen uuniin JOKA ON POIS PÄÄLTÄ. Tee myös toisesta taikinan puolikkaasta kanelipullia, aseta toiselle uunipellille ja laita tämäkin uuniin. Aseta uunin pohjalle matala pannu johon on kaadettu n. 1cm kerros kiehuvaa vettä. Anna pullien kohota uuniin syntyvässä höyryssä n. 20 minuuttia.
    Kanelipullat aseteltuna kohotusta varten
  7. Ota pullat pois uunista ja peitä liinalla tai kelmulla jos et halua tahria liinoja. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Kun uuni on lämmennyt niin paista pullia (yksi pelti kerrallaan) keskitasolla n. 20-25 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin kullankeltaisen värin. Jos et ole varma kypsyydestä niin mittaa pullan sisälämpö mittarilla. Pullat ovat valmiita kun sisälämpö on n. 90 astetta. Siirrä valmiit pullat pöydälle jäähtymään ja paista toinen pellillinen. Kun toinen satsi on uunissa, valmista kuorrute.
  8. Vispaa tuorejuustoa kulhossa kunnes se notkistuu selkeästi (n. 5min). Lisää maito ja vispaa sekaisin. Lisää mukaan tomusokeri ja sekoita kunnes sileää. Levitä kuorrutetta pullien päälle kun ne ovat hieman jäähtyneet. Levitä kuorrute huolimattomasti pullan keskiosaan niin että se saa itsekseen valua pullan reunoille.
    Kuorrutteen levitys ei ole kovin tarkkaa puuhaa
Reseptissä huomioitavaa
  • Cinnamon Bun -taikinaan voi halutessa lisätä mausteeksi 1tl kardemummaa
  • Jos pullat ovat ennen uuniin laittoa kohonneet keskeltä enemmän kuin reunoista niin voit painella keskiosaa alaspäin niin että pullat ovat päältä tasaisia. Voit myös nipistellä saumoja uudelleen kiinni jos ne ovat auenneet kohotuksen aikana.
  • Jos tuntuu että pullat eivät pysy paiston aikana kasassa niin ne voi paistaa myös bostonkakkumaisesti eli tiiviimmin uunivuokaan aseteltuna tai yksittäin tukevissa muffinivuoissa. Paistoaika saattaa poiketa ohjeesta jos muutat paistotapaa.
  • Ceylon-kanelia ja vaniljauutetta voit ostaa mm. iHerbistä. Tavallinen Cassia-kaneli voi olla terveydelle haitallista (varsinkin lapsilla) suurina määrinä nautittuna.
Jaa tämä resepti

Yksi kommentti aiheeseen “Kuorrutetut Kanelipullat (Cinnamon Bun)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.