Parmesaanikana (Chicken Parmigiana)

Parmesaanikana (Chicken Parmesan)

Parmesaanikana (”Chicken Parmesan”, ”Chicken Parm”) on muunnelma Italialaisesta klassikosta nimeltään Parmigiana. Tässä alkuperäisen reseptin munakoiso on korvattu broilerin rintafileellä. Reseptissä on hieman tekemistä mutta lopputulos onnistuu lähes varmasti.

Parmesaanikana (Chicken Parmesan)
Äänet: 5
Arvio: 4.2
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoKeskivaikea
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Kypsennys
1 tunti
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Kypsennys
1 tunti
Parmesaanikana (Chicken Parmesan)
Äänet: 5
Arvio: 4.2
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoKeskivaikea
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Kypsennys
1 tunti
Annoksia Valmistelu
4 20 minuuttia
Kypsennys
1 tunti
Raaka-aineet
Kastike
Rintafileet
Annoksia:
Valmistusohjeet
Kastike
  1. Pilko sipuli, valkosipuli ja oliivit pieneksi. Kuvassa käytetty myös punasipulia koska sellaisen jämät sattui olemaan jääkaapissa.
    Parmesaanikanan kastikkeen vihannekset pilkottuna
  2. Laita pieni kattila hellalle ja alle mieto keskilämpö. Lisää kattilaan oliiviöljy. Kun öljy kuumenee niin lisää pannulle sipulit, valkosipuli ja laakerinlehdet. Kuullota (älä ruskista) noin 10 minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät.
  3. Lisää kattilaan oliivit (ei pakollinen), sitruunan mehu ja mausteet.
    Sipulit kuullotettuna ja mausteet lisättynä
  4. Nouki tölkkitomaatit liemestään ja pilko ne melko pieniksi kuutioiksi. Lisää pilkotut tomaatit ja tomaattien liemi kattilaan. Huuhdo vielä viimeiset mehut tölkistä parilla desillä vettä ja lisää tämäkin kattilaan.
  5. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä (niin että se juuri ja juuri kiehuu) ainakin sen aikaa kun valmistat rintafileet, mielellään kuitenkin noin tunnin.
Rintafileet
  1. Nuiji rintafileet hellästi ohuemmaksi esim. tuorekelmun välissä. 1-2cm on hyvä paksuus. Voit myös käyttää valmiiksi ohuempia broilerinpaloja kuten "minuuttileike" tms.
  2. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa vehnäjauhot laakealle lautaselle ja sekoita niihin suola ja pippuri.
  3. Sekoita kolmannella lautasella panko (tai korppujauho), noin puolet Parmesan-juustosta hienoksi raastettuna ja pieneksi hakattu persilja.
    Panerointiin tarvittavat kolme lautasta
  4. Kääntele ja taputtele rintafileet yksitellen ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-seoksessa. Laita kuorrutettu rintafile esim. leivinpaperin päälle odottamaan ja toista kunnes kaikki fileet on paneroitu.
    Panerointi valmis
  5. Paista 1-2 rintafilettä kerrallaan reilussa öljy-voi seoksessa. Käytä keski-korkeaa lämpöä ja paista noin 2 minuuttia per puoli. Kun panerointi on kullankeltainen molemmilta puolilta niin aseta fileet öljyttyyn uunivuokaan. Toista kunnes kaikki fileet on paistettu. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
    Kullanruskeaksi paistetut fileet uunivuoassa
Viimeistely
  1. Kaada aiemmin valmistamasi tomaattikastike fileiden päälle.
  2. Raasta loput Parmesan-juustosta kastikkeen päälle (tai säästä vielä pieni pala tarjoiluun).
  3. Laita lopuksi jokaisen fileen päälle reilusti Mozzarella-juustoa. Voit käyttää tuoretta Mozzarellaa ohuiksi siivuiksi leikattuna, kuivattuja Mozzarellasiivuja (kuvassa) tai hätätapauksessa raastetta.
  4. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut/ruskistunut makusi mukaan sopivaksi. Tarjoile pastan, salaatin tai vaikka perunamuurin kanssa.
Reseptissä huomioitavaa
  • Pankojauhon voi korvata korppujauholla ja persiljan voi korvata tuoreella basilikalla
  • Kastikkeeseen/pankojauhoon voi lisätä muitakin tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan, kokeile esimerkiksi timjamia, rosmariinia tai oreganoa.
  • Oliivitkin voi jättää pois jos ei niistä pidä tai vaihtaa esim. jalopenosiivuihin tai aurinkokuivattuun tomaattiin.
  • Panko-jauhot ja kaikki reseptin mausteet luomuna voit tilata iHerbistä.
Jaa tämä resepti

2 Kommenttia aiheeseen “Parmesaanikana (Chicken Parmigiana)”

  1. Tää oli todella hyvää! Korvasin parmesaanin toisella juustolla (samantyylistä) ja nam nam mitä herkkua. Kiitos hyvästä ohjeesta! Saara

  2. Tämä oli oikeen kiva resepti!

    Hieman tuli duunatessa/tuunatessa ”matkalla” makuelämyksiä, hienoista/pienoista hienosäätöä, mutta kaiken kaikkiaan toimii.

    KIITOS 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.