Savulohipasta

Savulohipasta
Äänet: 11
Arvio: 3.55
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
Tämä helppo ja nopea lämminsavulohipasta saa täyteläisyyttä tuorejuustosta sekä savulohta tukevaa makua tillistä, sitruunasta ja sinapista.
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Savulohipasta
Äänet: 11
Arvio: 3.55
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
Tämä helppo ja nopea lämminsavulohipasta saa täyteläisyyttä tuorejuustosta sekä savulohta tukevaa makua tillistä, sitruunasta ja sinapista.
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Annoksia Valmistelu
4 5 minuuttia
Kypsennys
25 minuuttia
Raaka-aineet
Pasta
Lohikastike
Tarjoiluun
Annoksia:
Valmistusohjeet
  1. Laita pasta kiehumaan runsaaseen ja kunnolla suolattuun veteen. Ohjeen 400g pastamäärästä riittää neljän annoksen jälkeen ainakin yhteen santsilautaselliseenkin.
  2. Pilko tai revi lohi suupaloiksi. Hienonna punasipuli ja tilli. Leikkaa sitruunasta n. 1/4 viipale.
    Lohi, tilli ja sipuli pilkottuna
  3. Laita korkeareunainen paistinpannu hellalle keskilämmölle. Kuullota punasipuli voissa ja oliiviöljyssä (n. 10min).
  4. Purista sitruunan mehu sipulien sekaan ja anna haihtua hetki. Lisää joukkoon maito ja tuorejuusto. Sitruunan makua voi halutessa korostaa raastamalla sekaan hieman sitruunan kuorta. Sekoita kunnes juusto sulaa ja kastike kiehahtaa.
  5. Lisää joukkoon tilli ja lohi. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Jätä pannu hellalle mutta varo ettei nestettä haihdu liikaa.
    Valmis savulohikastike
  6. Siivilöi keitinvesi pois kun pasta on sopivan kypsää (al dente).
  7. Jos paistinpannu on tarpeeksi suuri, sekoita pastat kastikkeen joukkoon. Jos ei, niin sekoita kastike pastan joukkoon. Pirskota annosten päälle oliiviöljyä ja raasta juustoa.
Reseptissä huomioitavaa
  • Jos laiskottaa niin tillin voi korvata maustetulla tuorejuustolla (esim. ruohosipuli)
  • Älä luota pastapakkauksen keittoaikasuosituksiin vaan kokeile kypsyys maistamalla. Maista myös pastan keitinvettä ennen pastan lisäämistä. Sen tulee maistua lähes merivedeltä.
Jaa tämä resepti

3 Kommenttia aiheeseen “Savulohipasta”

  1. Googlettelin lämminsavulohipastan ohjetta, ja tämän valitsin. Ja valitsen jatkossakin, ihan tosi hyvää ja nopee tehdä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.