Corn Dogs eli Amerikkalaiset maissinakit Corn Dog on tikun päässä tarjoiltava, maissipohjaisella taikinalla kuorrutettu ja uppopaistettu nakki. Tämä Suomessa melko harvinainen herkku on Amerikassa tavallinen pikkupurtava erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla. Niitä myydään myös katuruokana sekä pakasteena marketeissa. Amerikkaan asti tätäkään erikoisuutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan sillä valmistus kotona on varsin helppoa. Tähän ohjeeseen suosittelen poikkeuksellisesti
arkeen
Alla olevat ruokaohjeet valmistuvat kohtuullisella vaivalla ja kohtuu nopeasti arkiseksikin ruoaksi.
Vehnätortillat
Helpot vehnätortillat Suurin osa meistä on varmasti joskus käyttänyt kaupan valmistortilloja mutta oletko koskaan kokeillut tehdä niitä itse? Tällä todella helpolla reseptillä loihdit maistuvia ja pehmeitä tortilloja aineksista jotka melko varmasti jo löytyvät omasta ruokavarastosta. Vaikka meksikosta alunperin ovatkin niin tortillat voi periaatteessa täyttää millä tahansa, Mättömestarin suosikkikombo on pulled pork / bbq kastike /
Guacamole
Itse tehty Guacamole Aito Meksikolainen Guacamole dippi/kastike syntyy kädenkäänteessä ja yksinkertaisista raaka-aineista. Guacamole kannattaa tehdä itse sillä kauppojen valmistuotteissa on useimmiten vain muutama prosentti pääraaka-ainetta (avokado) joten niitä ei oikein voi edes kutsua Guacamoleksi. Guacamolea voi käyttää lisäkkeenä Meksikolaisissa ruoissa, dippikastikkeena ja pastankin kastikkeena se tuntuu olevan suosittua.
Virolainen Jauhelihakastike
Virolainen jauhelihakastike Tämä perinteinen virolainen (valkoinen) jauhelihakastike valmistuu ilman tomaattia. Maitopohjainen kastike suurustetaan vehnäjauholla ja maustetaan yksinkertaisesti pippurilla ja suolalla. Kastikkeen voi tarjota keitettyjen perunoiden tai vaikka pastan kanssa. Lihana voi käyttää sika/nauta jauhelihaa, sian jauhelihaa tai kokolihaversioon possusuikaleita. Katso reseptin lopusta tuunausvinkkejä.
Savulohipasta
Tämä helppo ja nopea lämminsavulohipasta saa täyteläisyyttä tuorejuustosta sekä savulohta tukevaa makua tillistä, sitruunasta ja sinapista.
Mac & Cheese (Juustomakaronilaatikko)
Amerikkalainen Juustomakaronilaatikko Mac & Cheese juustomakaronilaatikko on alunperin englantilainen keksintö mutta amerikkalaisena lohturuokana paremmin tunnettu. Se sopii erinomaisesti esim. grilli- ja pikaruokien seuraksi mutta maistuu myös erikseen välipalana. Tällä ohjeella syntyy erityisen rapealla kuorella varustettu mutta alta super-mehevä ja todella juustoinen Macaroni & Cheese.
Kesäkurpitsa-Jauheliha Piiras
Italialainen jauhelihapiiras Tämä kesäkurpitsa-lihapiiras on harvoja poikkeuksia Mättömestarin reseptikirjastoon sillä kasvis on lähes pääosassa. Piirakka kootaan käänteisesti eli pohja tulee kuoreksi ja yksinkertainen kesäkurpitsa-jauheliha-juusto täyte saa muhia sen alla. Ei todellakaan kovin valokuvauksellinen piirakka mutta sitäkin herkullisempi.
Mummon liha-makaronilaatikko
Liha-makaronilaatikon valmistusohje Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.