Corn Dogs (Maissinakit)

Corn Dogs eli Amerikkalaiset maissinakit

Corn Dog on tikun päässä tarjoiltava, maissipohjaisella taikinalla kuorrutettu ja uppopaistettu nakki. Tämä Suomessa melko harvinainen herkku on Amerikassa tavallinen pikkupurtava erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla. Niitä myydään myös katuruokana sekä pakasteena marketeissa. Amerikkaan asti tätäkään erikoisuutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan sillä valmistus kotona on varsin helppoa.

Tähän ohjeeseen suosittelen poikkeuksellisesti ”roskanakkeja” eli niitä kymmenen kappaleen paketissa myytäviä tasapaksuja ja -pitkiä lötköjä. Ne ovat valmiiksi sopivan pituisia ja kuorettomuus helpottaa syömistä. Voit kuitenkin halutessasi käyttää lähes mitä tahansa nakkeja. Esimerkiksi Corn Brat -variaatio valmistuu käyttämällä Braatvurstia tai Corn Puppy (pentu) -variaatio käyttämällä Prinssinakkeja.

Corn Dogs
Äänet: 6
Arvio: 4.17
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoKeskivaikea
Annoksia Valmistelu
10 kpl 10 minuuttia
Kypsennys
20 minuuttia
Annoksia Valmistelu
10 kpl 10 minuuttia
Kypsennys
20 minuuttia
Corn Dogs
Äänet: 6
Arvio: 4.17
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoKeskivaikea
Annoksia Valmistelu
10 kpl 10 minuuttia
Kypsennys
20 minuuttia
Annoksia Valmistelu
10 kpl 10 minuuttia
Kypsennys
20 minuuttia
Raaka-aineet
Corndogit
Lisäksi
Annoksia: kpl
Valmistusohjeet
 1. Valmista Maissipohjainen frittitaikina tämän ohjeen mukaan.
 2. Kaada taikina tai suurin osa siitä korkeaan ja kapeaan astiaan kuten coctail-lasi, smoothie-blenderin kulho tms. Tämä helpottaa nakkien kuorrutusta.
 3. Kuivaa talouspaperilla nakkien pinta. Tökkää joka nakin sisään varrastikku, nakin päädystä sisään niin pitkälle että tikku tulee melkein ulos toisesta päästä. Huomaa että tikkuja EI tule etukäteen liottaa kuten esimerkiksi grilliin laittaessa.
  Varrastikku nakissa helpottaa syömistä ja nakin kuorrutusta
 4. Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy isossa kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA VETTÄ KUUMAN ÖLJYN SEKAAN!
 5. Kun öljy on 180-asteista, upota yksi nakki kerrallaan taikinaan niin että koko nakki peittyy. Pyörittele tikkua samalla kun viet nakkia öljyyn jotta taikina ei lähde valumaan mistään kohtaa. Laske nakki tämän jälkeen varovasti friteerausöljyyn.
  Kuorruta nakit friteeraustaikinalla
 6. Friteeraa kerralla 2-3 nakkia noin 5 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Nosta valmiit maissinakit öljystä pihdeillä tai reikäkauhalla ja aseta talouspaperin päälle kuivumaan.
  Paista kerralla 3-4 maissikoiraa
 7. Tarjoile sinapin, ketsupin ja/tai valitsemasi dippikastikkeen kera.
Reseptissä huomioitavaa
 • Esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin tarjoiltavaksi Corndogit voi kypsentää myös tätä varten suunnitellulla, ammattimaisella vohveliraudalla.
 • Resepti on merkattu keskivaikeaksi mutta jos uppopaistosta on kokemusta niin toteutus on erittäin helppoa.
Jaa tämä resepti

2 Kommenttia aiheeseen “Corn Dogs (Maissinakit)”

 1. Olisko sulla ideaa jos vähän maustais tuota friteeraustaikinaa jollain, et millä ja millä määrillä lähtis kokeilemaan?

  1. Corn Dog taikinaohjeissa käytetään usein mausteena esim. chipotle-jauhetta, chili- ja/tai cayennejauhetta, (savustettua) paprikajauhetta, muskottipähkinää ja jopa hunajaa. Mikään ei estä myöskään kokeilemasta erilaisia kuivattuja yrttejä. Oikea määrä löytyy taikinaa maistelemalla.

   Kannattaa kuitenkin olla erityisen varovainen jos kokeilee muuttaa reseptiä sillä jotkin raaka-aineet saattavat käyttäytyä yllättävästi kuumassa öljyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.