Helpot vehnätortillat
Suurin osa meistä on varmasti joskus käyttänyt kaupan valmistortilloja mutta oletko koskaan kokeillut tehdä niitä itse? Tällä todella helpolla reseptillä loihdit maistuvia ja pehmeitä tortilloja aineksista jotka melko varmasti jo löytyvät omasta ruokavarastosta. Vaikka meksikosta alunperin ovatkin niin tortillat voi periaatteessa täyttää millä tahansa, Mättömestarin suosikkikombo on pulled pork / bbq kastike / tomaattisalsa / jäävuorisalaatti / guacamole / paprikamajoneesi.
Raaka-aineet
- 3 dl Vehnäjauho
- 1 dl Vesi
- 1 tl Suola
- 1/4 tl Leivinjauhe
- 2 rkl Rypsiöljy
Annoksia: tortillaa
Valmistusohjeet
- Siirrä taikina työtasolle ja vaivaa n. 5 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja sitkeää. Anna levätä jääkaapissa kelmulla peitettynä n. tunnin ajan. Jos ei ole aikaa odotella tuntia niin anna taikinan levätä huoneenlämmössä liinan alla vähintään 15 min. Jääkaapissa taikinasta tulee sileämpää ja helpommin muokattavaa.
- Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Muotoile osat kiekoiksi, pyörittele jauhoissa ja laita liinan alle odottamaan. Kauli kiekoista yksi kerrallaan suuri lettu. Tortillat pitää saada lähes läpikuultavan ohuiksi joten aloita kaulimalla ja lopuksi venyttele käsin jos tarpeen. Älä kasaa kaulittuja lettuja päällekkäin sillä ne tarttuvat toisiinsa. Kauli valmiiksi niin monta kuin työtasolle mahtuu ja paista välillä.
- Laita hellalle iso paistinpannu täysi lämpö alle ja odota että pannu kuumenee kunnolla. Paista tortillalettua kuivalla pannulla n. minuutin ajan kunnes pinta alkaa kuplia ja alle muodostuu muutamia tummempia läiskiä. Käännä lettu ja paista vielä n. puoli minuuttia. Jos lettu alkaa kuplia paljon niin voit painella ilmakuplat pois mutta varo vapautuvaa kuumaa höyryä. Kun toisellekin puolelle ilmestyy tummempia täpliä niin siirrä valmis tortilla liinan alle odottamaan tarjoilua. Huom. Kuvassa tortilla paistui hieman liikaa, käännä tortilla ennen kuin tummia kohtia on näin paljon.
- Täytä esim. maustetulla jauhelihalla, kanalla, pulled porkilla, salaatilla, vihanneksilla, pavuilla, salsalla ja/tai guacamolella.
Reseptissä huomioitavaa
- Jos tortilloista tulee kovia tai murenevia niin olet todennäköisesti paistanut niitä liian kauan ja/tai liian matalassa lämmössä
- Jos tortillat ovat sisältä raakoja tai ne eivät kupli kypsennettäessä niin ne ovat todennäköisesti liian paksuja
- Käytä mielellään valurautapaistinpannua. Pinnoitettujen pannujen pinta saattaa vaurioitua sillä pannu pitää kuumentaa tyhjänä ilman rasvaa
Jaa tämä resepti
Onka tää ohje joku vitsi vai?!? Eihän tosta taikina määrästä millään tule kahdeksaa tortillaa. Paitsi jos ne tortillat on viisi senttiä halkaisijaltaa.
Ensimmäiset kotona tehdyt tortillat tuli kokeiltua tällä reseptillä. Ei kyllä tee mieli enää ostaa kaupan tavaraa näiden jälkeen 🙂 Ihan älyttömän hyviä!
Kiitos ohjeesta, näistä tuli todella hyviä. Lapsetkin olivat heti myyty, eivät enää anna ostaa valmistortilloja.
Täytyypäs ottaa ensi kerralla ajoissa työn alla että taikina ehtii levätä jääkaapissa, nyt piti tehdä pikaversion. Ensi kerralla joutuu muuten myös tehdä tuplataikinan, loppuivat vähän kesken.
Todella ihanan makuisia tuli! Ei ole enää paluuta kaupan valmistortilloihin. Mutta aika pieniä näistä tuli, vaikka kuinka yritin kaulita läpinäkyviksi ja venytellä ennen paistoa.
Tää oli hyvä ohje. Lättyjen tekoa helpotti toi jääkaappikeikka 🙂