Etusivu » Ruokaohjeet » Vehnätortillat

Helpot vehnätortillat

Suurin osa meistä on varmasti joskus käyttänyt kaupan valmistortilloja mutta oletko koskaan kokeillut tehdä niitä itse? Tällä todella helpolla reseptillä loihdit maistuvia ja pehmeitä tortilloja aineksista jotka melko varmasti jo löytyvät omasta ruokavarastosta. Vaikka meksikosta alunperin ovatkin niin tortillat voi periaatteessa täyttää millä tahansa, Mättömestarin suosikkikombo on pulled pork / bbq kastike / tomaattisalsa / jäävuorisalaatti / guacamole / paprikamajoneesi.

Täytetty tortillalettu

Vehnätortillat

Arvosana 3.97, ääniä 26
Tulosta Jaa Facebookissa
Pääraaka-aine: Vilja
Annoksia: 8 tortillaa
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennysaika: 15 minuuttia
Kokonaisaika: 1 tunti 25 minuuttia

Raaka-aineet

  • 3 dl Vehnäjauho
  • 1 dl Vesi
  • 1 tl Suola
  • 1/4 tl Leivinjauhe
  • 2 rkl Rypsiöljy

Valmistusohjeet

  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää öljy ja vesi ja sekoita haakuralla kunnes yhtenäinen taikina alkaa muodostua.
    Vehnätortillataikina alkaa muodostua
  • Siirrä taikina työtasolle ja vaivaa n. 5 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja sitkeää. Anna levätä jääkaapissa kelmulla peitettynä n. tunnin ajan. Jos ei ole aikaa odotella tuntia niin anna taikinan levätä huoneenlämmössä liinan alla vähintään 15 min. Jääkaapissa taikinasta tulee sileämpää ja helpommin muokattavaa.
  • Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Muotoile osat kiekoiksi, pyörittele jauhoissa ja laita liinan alle odottamaan. Kauli kiekoista yksi kerrallaan suuri lettu. Tortillat pitää saada lähes läpikuultavan ohuiksi joten aloita kaulimalla ja lopuksi venyttele käsin jos tarpeen. Älä kasaa kaulittuja lettuja päällekkäin sillä ne tarttuvat toisiinsa. Kauli valmiiksi niin monta kuin työtasolle mahtuu ja paista välillä.
  • Laita hellalle iso paistinpannu täysi lämpö alle ja odota että pannu kuumenee kunnolla. Paista tortillalettua kuivalla pannulla n. minuutin ajan kunnes pinta alkaa kuplia ja alle muodostuu muutamia tummempia läiskiä. Käännä lettu ja paista vielä n. puoli minuuttia. Jos lettu alkaa kuplia paljon niin voit painella ilmakuplat pois mutta varo vapautuvaa kuumaa höyryä. Kun toisellekin puolelle ilmestyy tummempia täpliä niin siirrä valmis tortilla liinan alle odottamaan tarjoilua. Huom. Kuvassa tortilla paistui hieman liikaa, käännä tortilla ennen kuin tummia kohtia on näin paljon.
  • Täytä esim. maustetulla jauhelihalla, kanalla, pulled porkilla, salaatilla, vihanneksilla, pavuilla, salsalla ja/tai guacamolella.

Reseptissä huomioitavaa

  • Jos tortilloista tulee kovia tai murenevia niin olet todennäköisesti paistanut niitä liian kauan ja/tai liian matalassa lämmössä
  • Jos tortillat ovat sisältä raakoja tai ne eivät kupli kypsennettäessä niin ne ovat todennäköisesti liian paksuja
  • Käytä mielellään valurautapaistinpannua. Pinnoitettujen pannujen pinta saattaa vaurioitua sillä pannu pitää kuumentaa tyhjänä ilman rasvaa

Samankaltaiset artikkelit

16 Kommenttia

  1. 4 stars
    Tosi hyvä ja helppo ohje. Tässä valehdellaan kunnolla, että mukamas tulisi 8 tortillaa😂. Joutuu siis tekemään 2x, jotta tulee 8 tortillaa.

  2. 3 stars
    Maito, vehnäjauho, suola.
    Se on minun vakio kun teen vehnätortilloja.

  3. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Täytyy kokeilla. Osaatko sanoa voiko kypsentämättömän taikinalätyn pakastaa ilman, että lätyn koostumus muuttuu?

    1. En ole kokeillut mutta jos pitäisi pakastaa niin pakastaisin taikinapalloina ennemmin kuin kypsinä lättyinä.

    2. Itse ennemmin nimenomaan valmiina lättyinä pakastaisin kuin taikinapalloina. Leivinpaperi joka lätyn väliin jos esim. kiinni tarttuminen pelottaa.

  4. Paras tortilla ohje, mitä netistä löytyy! Hyvä, että kerrotaan miten tortillassa säilyy pehmeys.

  5. Ihan kura ohje, taikina jäi älyttömän kovaksi vaikka laitoin melkein tupla määrän vettä! samoin tuo 8 kpl ihan utopiaa, ehkä 3 kpl olisi tullut luvatun 20 cm kokoisia? ohjeessa ei ollut kuinka ohueksi ne pitää kaulita, lopetin noin 1 millimetrin kohdalla, sain 12 cm kiekkoja. Ensi kerralla vetäsebn perus lättytaikinan, ei tule ”rieska näkkäreitä”.

  6. Hei, tämä toimi! Realistinen määrä on kuusi ainakin pikakohotuksessa. Nuoriso tuli kotiin 23.15 ja romahti, kun tortillalätyt olivat loppuneet. Kolme varttia myöhemmin oli valmista. Kiitos reseptistä.

  7. Onka tää ohje joku vitsi vai?!? Eihän tosta taikina määrästä millään tule kahdeksaa tortillaa. Paitsi jos ne tortillat on viisi senttiä halkaisijaltaa.

  8. Ensimmäiset kotona tehdyt tortillat tuli kokeiltua tällä reseptillä. Ei kyllä tee mieli enää ostaa kaupan tavaraa näiden jälkeen 🙂 Ihan älyttömän hyviä!

  9. Kiitos ohjeesta, näistä tuli todella hyviä. Lapsetkin olivat heti myyty, eivät enää anna ostaa valmistortilloja.
    Täytyypäs ottaa ensi kerralla ajoissa työn alla että taikina ehtii levätä jääkaapissa, nyt piti tehdä pikaversion. Ensi kerralla joutuu muuten myös tehdä tuplataikinan, loppuivat vähän kesken.

    1. Hei, juuri kokeilimme hellalla näitä tehdä. Kokeilin jakamalla taikinan viiteen palleroon, ja niistä tuli keskikokoisia jos siis vertaa kaupan pohjiin. Joten jos haluaa isompia pohjia, niin itse tekisin kaksinkertaisen taikinan ja siitä sit isompia palloja. Mutta loppupeleissä hyvin onnistuivat.

  10. Todella ihanan makuisia tuli! Ei ole enää paluuta kaupan valmistortilloihin. Mutta aika pieniä näistä tuli, vaikka kuinka yritin kaulita läpinäkyviksi ja venytellä ennen paistoa.

3.97 from 26 votes (24 ratings without comment)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu