Arkisto aiheelle

friteerauskeittimessä

Uppopaistettu Coca-Cola

Friteerattu Kokis tarjoiluehdotus

Friteerattu kokis Tämä hullulta kuulostava resepti on variaatio vuonna 2006 Texasin osavaltiomarkkinoilla (State fair) esitellystä ruoasta. Reseptin nimi on ehkä hieman harhaanjohtava sillä pelkkää nestettä on mahdoton friteerata. Valmis tuote on enemmänkin kolan makuinen (norjalainen) munkki. Tämän reseptin kohdalla on pakko todeta että se on julkaistu lähinnä erikoisuuden vuoksi. Munkit ovat hyvän makuisia mutta kolan

Friteerattu Keksitaikina

Raakaa keksitaikinaa frittitaikinakuoren sisällä!

Uppopaistettu keksitaikina Tämä(kin) hullulta kuulostava jälkiruoka on todennäköisesti lähtöisin Amerikkalaisilta osavaltiomarkkinoilta ja se on alkuperäiseltä nimeltään Deep-Fried Cookie Dough. Jälkiruoka syntyy käytännössä uppopaistamalla taikinoituja pikkuleipätaikinapalloja. Koska taikinasisus jää pääosin raa’aksi, perinteistä pikkuleipätaikinaa on hieman muokattu jättäen kananmunat ja kohotuskomponentti kokonaan pois. Tätä taikinaa voi siis nauttia turvallisesti myös raakana. Ohjeen vakiomäärällä määrällä syntyy n. 12

Mozzarella Sticks (Friteeratut Mozzarellatikut)

Friteerattuja mozzarellatikkuja kurkkumajoneesin kera

Mozzarella sticks Mozzarellatikut ovat yksinkertaisesti paneroitua ja uppopaistettua Mozzarellajuustoa. Tämä pika- ja Tex Mex -ravintoloista tuttu alkupala on ilmeisesti alkujaan Ranskassa keksitty. Valmistus kotona on hieman haasteellista sillä Mozzarella-juusto sulaa erittäin herkästi. Tästä syystä panerointi kannattaa tehdä erityisen huolella ja sulamista edelleen ehkäistään jäähdyttämällä tikut ennen uppopaistoa. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen, venyvän pehmeää juustoa

Jalapeño Poppers (Friteeratut Jalapenot)

Friteeratut jalapenot juustotäytteellä Lähes jokaisen Tex Mex ravintolan listoilta löytyvät Jalapeno Poppersit on helppo, joskin hieman työläs valmistaa kotonakin. Käytä ehdottomasti tuoreita Jalapeño -paprikoita eikä niitä säilykepurkista löytyviä. Tuoreita harvemmin myydään lähikaupassa mutta isompien markettien hyllystä yleensä löytyy. Täytettä voi muokata omaan makuun sopivaksi esimerkiksi vaihtamalla tuorejuuston maustettuun versioon ja vaihtamalla pekonin haluamaansa lihaan.

Corn Dogs (Maissinakit)

Corn Dogs tarjoiluehdotus

Corn Dogs eli Amerikkalaiset maissinakit Corn Dog on tikun päässä tarjoiltava, maissipohjaisella taikinalla kuorrutettu ja uppopaistettu nakki. Tämä Suomessa melko harvinainen herkku on Amerikassa tavallinen pikkupurtava erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla. Niitä myydään myös katuruokana sekä pakasteena marketeissa. Amerikkaan asti tätäkään erikoisuutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan sillä valmistus kotona on varsin helppoa. Tähän ohjeeseen suosittelen poikkeuksellisesti

Tater Tots (Friteeratut Perunapallot)

Tater Tots eli uppopaistetut perunapallerot Tater Tot(s) on itseasiassa ruokatehtaan (Ore-Ida) rekisteröity tuotenimi mutta se on yleistynyt nimityksenä tälle perunalisäkkeelle. Ruokalajin on myös keksinyt kyseinen valmistaja. Nimi ei käänny suoraan Suomeksi joten kutsumme ruokaa uppopaistetuiksi perunapalleroiksi. Tater Totsit (tunnetaan myös nimillä potato gems tai oven crunchies) ovat esikypsennetystä, raastetusta tai muussatusta perunasta tehtyjä pieniä palleroita

Friteeratut Banaanit

Friteerattuja banaaneja jäätelön ja kinuskikastikkeen kera

Friteeratut banaanit Friteerattu banaani on tuttu jälkiruoka ainakin kiina/thai -ravintoloissa asioiville. Tämä herkullinen jälkiruoka valmistuu nopeasti jos friteerauskeitin/öljykattila on käyttövalmiina esim. edellisen päivän aterian jäljiltä. Reseptillä syntyy täyteläisen pehmeitä banaaneja jotka peittää rapea taikinakuori. Friteeratut banaanit sopivat minkä tahansa aterian päättäjäksi.

Friteeratut Kohuke-patukat

Virolaiset maitorahkapatukat uppopaistettuna suklaan kera

Friteeratut Kohuke-patukat Kohuke on erityisesti virossa suosittu, kuorrutettu maitorahkapatukka ja tässä ohjeessa tuunaamme niistä jälkiruoan uppopaistamalla. Voi olla että idea on nerokas tai sitten pyhäinhäväistys mutta järkyttävän herkullisia nämä ovat joka tapauksessa. Ohjeessa on käytetty testivoittaja Saaremaan patukkaa mutta voit tietenkin käyttää omaa suosikkipatukkaasi. Annoksia voi lisätä pelkästään patukoiden määrää lisäämällä, frittitaikinaa ja öljyä riittää

Friteeratut Sipulirenkaat

Paneroidut ja uppopaistetut sipulirenkaat Sweet Chili dipin kera

Rapeat sipulirenkaat uppopaistamalla Tällä ohjeella syntyy itsetehdyt, Burger Kingin tuotetta muistuttavat paneroidut ja friteeratut sipulirenkaat. Sipulirenkaat voi uppopaistaa joko rasvakeittimessä tai kattilassa. Paneroinnista tulee extra-rapea pankojauhon ansiosta mutta voit käyttää myös tavallista korppujauhoa sen tilalla.