Friteeratut jalapenot juustotäytteellä
Lähes jokaisen Tex Mex ravintolan listoilta löytyvät Jalapeno Poppersit on helppo, joskin hieman työläs valmistaa kotonakin. Käytä ehdottomasti tuoreita Jalapeño -paprikoita eikä niitä säilykepurkista löytyviä. Tuoreita harvemmin myydään lähikaupassa mutta isompien markettien hyllystä yleensä löytyy. Täytettä voi muokata omaan makuun sopivaksi esimerkiksi vaihtamalla tuorejuuston maustettuun versioon ja vaihtamalla pekonin haluamaansa lihaan.
Raaka-aineet
Jalapenot
- 10 kpl Vihreä jalapeno tuore
- 100 g Tuorejuusto maustamaton, esim. Philadelphia
- 100 g Cheddar-juusto
- 50 g Pekoni 3 siivua
- 1 kpl Kananmuna
- 1 rkl Maito
- 1 dl Korppujauho
- 1 dl Vehnäjauho
Lisäksi
- 1 l Rapsiöljy
Annoksia: kpl
Valmistusohjeet
- Ota tuorejuusto huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistuksen aloittamista.
- Pilko kolme pekonisiivua reiluiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Laita paistinpannu hellalle keskikorkealle lämmölle ja paista pekonisiivut rapeiksi. Älä kuitenkaan aivan mustaksi käristä.
- Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA KUUMAN ÖLJYN SEKAAN VETTÄ!
- Pidä jalapenoja öljyssä 2-3 minuuttia välillä käännelleen kunnes pinta on kullanruskea. Aseta valmiit jalapenot uunivuokaan jonka pohjalle on asetettu talouspaperia. Friteeraa loputkin jalapenot.
- Poista talouspaperi ja siirrä vuoka 200 asteiseen uuniin viideksi minuutiksi (5min). Tällä varmistetaan että juusto on kokonaan sulanut ja jalapenot pehmenevät hieman lisää.
- Tarjoile Jalapeno Poppersit heti valitsemasi dippikastikkeen kanssa.
Reseptissä huomioitavaa
- Jos haluat oikein pehmeitä ja helpommin syötäviä Jalapeno Popperseja niin keitä jalapenoja kovertamisen jälkeen noin 3 minuuttia ja anna jäähtyä ennen täyttämistä.
Jaa tämä resepti