Rommirusina-Brownies (Stevialla makeutettu)

Mättömestarin Stevia-viikon ruokaohjeeksi kehiteltiin sokeriton (ei lisättyä sokeria) ja samalla jauhoton (gluteeniton) rommirusina-brownie. Tämä resepti sopii siis sokeria välttävien ja löyhästi karppaavien lisäksi myös keliaakikoille. Brownie on amerikkalainen suklaaleivos jonka perinteinen versio on tunnettu epäterveellisyydestään sillä se koostuu pääasiassa suklaasta, voista ja sokerista. Perinteisessä reseptissä on yleensä myös pähkinöitä mutta stevia-versioon haettiin lisämehevyyttä rusinoista.

Rommirusina-Brownies (Stevialla makeutettu)
Äänet: 0
Arvio: 0
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
12 brownieta 5 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
20 minuuttia 24 tuntia
Annoksia Valmistelu
12 brownieta 5 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
20 minuuttia 24 tuntia
Rommirusina-Brownies (Stevialla makeutettu)
Äänet: 0
Arvio: 0
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
12 brownieta 5 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
20 minuuttia 24 tuntia
Annoksia Valmistelu
12 brownieta 5 minuuttia
Kypsennys Passiivinen
20 minuuttia 24 tuntia
Raaka-aineet
Annoksia: brownieta
Valmistusohjeet
  1. Laita rusinat pieneen purkkiin tai kuppiin ja kaada sekaan rommi. Peitä astia kelmulla ja odota että rusinat imevät rommin itseensä eli mielellään yön yli.
  2. Sekoita tehosekoittimessa mantelijauhe, suola ja leivinjauhe.
  3. Lisää suklaapalat ja raakakaakaojauhe. Hienonna tehosekoittimen pulssitoiminnolla kunnes koostumus vastaa karkeaa hiekkaa. Kaavi lusikalla seosta välillä tehosekoittimen reunoilta ja pohjasta.
    Seos muistuttaa karkeaa hiekkaa
  4. Tee sama rusinoille. Rommia saa mennä mukaan seokseen mutta jos sitä on vielä paljon imeytymättä niin kaada (kurkkuun) suurin osa pois.
    Rusinoiden jauhamisen jälkeen seos on kokkareista
  5. Sekoita tehosekoittimella mukaan kananmunat ja tämän jälkeen kookosöljy, stevia (1/2 tl tai 40 tippaa) ja vaniljauute. Sekoita kunnes koostumus on tasainen. Ohjeen stevia-määrällä brownieista tulee semi-makeita. Jos tykkäät makeammasta niin määrää voi lisätä.
  6. Kaada seos öljyttyyn (noin 20x20cm) uunivuokaan ja levitä tasaiseksi nuolijalla.
  7. Paista 180 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes keskelle tökättyyn hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.
    Uunista ulos otettu brownie näyttää tältä
  8. Anna jäähtyä hieman jolloin browniepalat pysyvät paremmin kasassa, jaa kahteentoista osaan ja nauti.
Reseptissä huomioitavaa
  • Nauti browniepalat lämpimänä maidon kera
  • Alkoholittomaan versioon voi käyttää sokerintonta mehua, esim. omena.
  • Sokerittomuuden kannalta on tärkeää valita suklaata jonka kaakaopitoisuus on 100% jolloin myös se on sokeritonta.
  • Vakavammin karppaavalle sopivan version saa korvaamalla rusinat ja rommin saksanpähkinällä mutta brownieista tulee tällöin hieman kuivempia.
  • Jos käytät muun merkkisiä stevia-tippoja kuin NuNaturals niin määrä saattaa olla erilainen. Lisää steviaa pikkuhiljaa ja maistele kunnes makeus on sopiva.
  • Kaikki tässä reseptissä käytetyt mausteet saat edullisesti iHerb-verkkokaupasta.

Tälle reseptille ei ole vielä olemassa ravintoarvokorttia

Jaa tämä resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.