Etusivu » Ruokaohjeet » BBQ (Barbeque) grillikastike

BBQ (Barbeque) grillikastike

Tämä Jenkkityylinen Barbeque-kastike valmistuu hetkessä mutta vaatii autenttisen maun aikaansaamiseksi useita vähän harvinaisempiakin mausteita. Ohjeen määrillä syntyy vajaa litra valmista kastiketta.

Mättömestarin BBQ (Barbecue)-kastiketta

BBQ (Barbeque) grillikastike

Arvosana 3.94, ääniä 29
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Kastike
Annoksia: 40
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennysaika: 5 minuuttia
Kokonaisaika: 15 minuuttia

Raaka-aineet

Valmistusohjeet

  • Laita kattila hellalle keskilämmölle
  • Lisää reseptin ainekset ylhäältä alaspäin kattilaan aina välillä vispilällä sekoittaen
  • Kun kaikki ainekset ovat kattilassa, nosta lämpöä ja anna kastikkeen kiehahtaa
  • Anna kastikkeen jäähtyä ja säilö hyvin puhdistettuun purkkiin.

Reseptissä huomioitavaa

  • Nestemäinen savu tai savuaromi (engl. Liquid Smoke) on luonnollista savua tislaamalla valmistettu mauste. Nestemäistä savua voi ostaa erittäin hyvin varustetuista ruokakaupoista tai esim. Amazon.de nettikaupasta.
  • Myös kaikki mausteet voi hankkia Amazonista. Tarvittavien mausteiden nimet ovat englanniksi sea salt (merisuola), mustard (sinappijauhe), garlic powder (valkosipulijauhe), onion powder (sipulijauhe), paprika (paprikajauhe), thyme (timjami), black pepper – fine grind (mustapippurijauhe) ja cayenne.
  • BBQ-kastike on täydellinen lisuke minkä tahansa lihan kanssa, erityisesti tämä sopii porsaanlihalle.
  • Jos sinulla on limsakone niin voit käyttää valmiin colajuoman tilalla puoli korkillista cola-tiivistettä ja 2dl vettä.
  • Kastike säilyy ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa useita kuukausia, ellei jopa vuosia.

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

  1. 5 stars
    Tämä resepti toimii! Ikinä ennen en ole tehnyt ja taidan vain tällä jatkossa tehdä. Helppo ja selkee tehdä vaikka kaupassa saattaa mennä sormi suuhun aineksia ostellessa. Kiitos!

  2. Jossakin savuisessa reseptissä oli myös vahvaa kahvia, harmi kun sen reseptin olen hukannut.

  3. Hyvä kastike,kertakaikkiaan! ..Keittoaikaa vaan jatkoin niin sain sakean soosin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu