BBQ (Barbeque) grillikastike
Tämä Jenkkityylinen Barbeque-kastike valmistuu hetkessä mutta vaatii autenttisen maun aikaansaamiseksi useita vähän harvinaisempiakin mausteita. Ohjeen määrillä syntyy vajaa litra valmista kastiketta.
Raaka-aineet
- 2.5 dl Ketsuppi
- 1.5 dl Fariinisokeri
- 2.5 dl Kolajuoma itse käytän Pepsiä
- 0.5 dl Tumma siirappi
- 250 g Paseerattu tomaatti
- 2 rkl Sinappi Dijon
- 2 rkl Omenaviinietikka tai omenasiiderietikka
- 1 rkl Merisuola
- 1 rkl Sinappijauhe
- 1 rkl Worchestershire kastike
- 1 rkl Valkosipulijauhe
- 1 rkl Sipulijauhe
- 1 rkl Paprikajauhe miel. savustettu
- 1 tl Timjami kuivattu
- 1 tl Mustapippuri jauhettu
- 0.5 tl Cayennepippuri
- 1 tl Nestemäinen savu
Annoksia:
Valmistusohjeet
- Laita kattila hellalle keskilämmölle
- Lisää reseptin ainekset ylhäältä alaspäin kattilaan aina välillä vispilällä sekoittaen
- Kun kaikki ainekset ovat kattilassa, nosta lämpöä ja anna kastikkeen kiehahtaa
- Anna kastikkeen jäähtyä ja säilö hyvin puhdistettuun purkkiin.
Reseptissä huomioitavaa
- Nestemäinen savu tai savuaromi (engl. Liquid Smoke) on luonnollista savua tislaamalla valmistettu mauste. Nestemäistä savua voi ostaa erittäin hyvin varustetuista ruokakaupoista tai esim. Vitacost-nettikaupasta (etsi "Colgin Liquid Smoke").
- BBQ-kastike on täydellinen lisuke minkä tahansa lihan kanssa, erityisesti tämä sopii porsaanlihalle.
- Jos sinulla on limsakone niin voit käyttää valmiin colajuoman tilalla puoli korkillista cola-tiivistettä ja 2dl vettä.
- Kastike säilyy ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa useita kuukausia, ellei jopa vuosia.
- Tästä voit hankkia reseptin mausteet luomuversiona. Tarvittavien mausteiden nimet ovat englanniksi sea salt (merisuola), mustard (sinappijauhe), garlic powder (valkosipulijauhe), onion powder (sipulijauhe), paprika (paprikajauhe), thyme (timjami), black pepper - fine grind (mustapippurijauhe) ja cayenne.
Jaa tämä resepti
Hyvä kastike,kertakaikkiaan! ..Keittoaikaa vaan jatkoin niin sain sakean soosin.