Etusivu » Ruokaohjeet » Kuivamausteseos Grillilihalle (Dry Rub)

Dry Rub mausteseos grillilihalle

Kuivamausteseoksella eli Dry Rubilla kuorrutus on vaihtoehtoinen marinointitapa joka sopii erityisesti pitkään kypsennettävälle possun- tai naudanlihalle. Mausteseos auttaa muodostamaan maukkaan kuoren lihan ympärille jolloin kosteus pysyy paremmin tallessa ja se lisää mukavaa suutuntumaa. Ohjeen mausteseosta voi valmistaa etukäteen suuremman annoksen ja säilöä ilmatiiviseen purkkiin myöhempää käyttöä varten.

Mättömestarin kuivamausteseos grillilihalle sekoitettuna

Kuivamausteseos (Dry Rub)

Arvosana 4.02, ääniä 68
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Mauste
Annoksia: 1
Valmistelu: 5 minuuttia
Kokonaisaika: 5 minuuttia

Raaka-aineet

Valmistusohjeet

  • Sekoita ainekset keskenään ja Dry Rub mausteseos on valmis. Annos riittää noin kahden kilon lihaerälle. Voit tehdä suuremman annoksen säätämällä määriä yllä olevalla annosmäärän valitsimella. Kuvauspäivänä fariinisokeri oli loppu joten käytettiin Mascobado-täysruokosokeria. Tämä ei kuitenkaan kestänyt lämpöä yhtä hyvin kuin fariinisokeri joten käytä fariinia jos vain mahdollista.
    iHerbistä hankitut mausteet
  • Huuhtele valmistettava liha, kuivaa ja hiero ensin lihan pintaan ohuelti rypsiöljyä. Hiero sitten mausteseos huolellisesti lihan pintaan ja siirrä liha muovipussissa jääkaappiin maustumaan vähintään yön yli. Mausteseosta tullaan käyttämään useissa Mättömestarin resepteissä.

Reseptissä huomioitavaa

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu