Etusivu » Ruokaohjeet » Mummon liha-makaronilaatikko

Mummon liha-makaronilaatikko

Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.

Annos mehevää makaronilaatikkoa

Makaronilaatikko

Arvosana 4.34, ääniä 15
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Pääruoka
Pääraaka-aine: Nauta, Porsas, Vilja
Annoksia: 4
Valmistelu: 30 minuuttia
Kypsennysaika: 1 tunti 30 minuuttia
Kokonaisaika: 2 tuntia

Raaka-aineet

  • 350 g Makaroni myös tummat käyvät
  • 2 kpl Sipuli pieni/keskikokoinen
  • 400 g Nauta/Sika jauheliha miel. nautaa suhteessa enemmän
  • 2 rkl Tumma siirappi
  • 1 tl Valkopippuri
  • 2.5 tl Aromat maustesuola
  • 1 l Kevytmaito

Valmistusohjeet

  • Keitä makaroonit pussin ohjeen mukaan lähes kypsiksi, siivilöi vesi pois ja huuhtele makaronit nopeasti kylmällä vedellä. Laita makaronit takaisin kattilaan (joka on pois liedeltä).
  • Laita uuni päälle 200 asteeseen ja voitele korkea uunivuoka valmiiksi.
  • Pilko sipulit mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuvassa on kaikki makaronilaatikkoon tarvittavat raaka-aineet makaroneja lukuunottamatta eli kyseessä on todella yksinkertainen ruoka.
    Liha-makaronilaatikkoon tarvittavat ainekset
  • Lisää makaroonien sekaan ohjeen muut ainekset lihaa lukuunottamatta. Tässä vaiheessa on hyvä maistella suolan ja pippurin määrä.
  • Lisää lopuksi seokseen jauheliha ja sekoita niin että liha menee pieniksi paloiksi mutta ei aivan puruksi. Seoksen pitäisi näyttää tässä vaiheessa ei kovin houkuttelevalta, löysältä velliltä.
  • Kaada lopuksi seos uunivuokaan ja paista ainakin 1.5 tuntia kunnes laatikon pinta ruskistuu. Loppuvaiheessa lämmön voi tiputtaa 175 asteeseen. Jos et ole varma onko laatikko kypsää niin tee reunaan pieni kolo ja katso onko pohjalla vielä nestettä. Jos on niin laita laatikko takaisin uuniin. Älä kuitenkaan aivan kuivaksikaan kypsennä. Tarjoile maustekurkkuviipaleiden ja säilöttyjen punajuurien kanssa. Ketsuppia tämä ei kaipaa.

Reseptissä huomioitavaa

  • Suosittelen hakemaan lihan kunnon lihakauppiaalta tai isomman marketin tuoretiskiltä. Eron suojakaasuun pakattuun lihaan voi todellakin maistaa ja nähdä varsinkin kun kyseessä on näin simppelisti maustettu ruoka. Kuvauspäivänä lihana käytettiin poikkeuksellisesti 100% nautaa sillä pakastimessa sattui olemaan Raudaskosken Tilan luomunaudan jauhelihaa.
  • Jos syystä tai toisesta joudut käyttämään rasvaisempaa lihaa niin vaihda maito rasvattomaan.
  • Jos seos ei mahdu yhteen vuokaan niin samalla voi aivan hyvin tehdä muutaman pienemmän laatikon kertakäyttövuokaan esimerkiksi ja pakastaa ne
  • Älä pelästy jos seos näyttää liian löysältä ennen uuniin menoa. Lopputulos ei petä jos maltat kypsentää laatikkoa rauhassa

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu