Virolainen jauhelihakastike Tämä perinteinen virolainen (valkoinen) jauhelihakastike valmistuu ilman tomaattia. Maitopohjainen kastike suurustetaan vehnäjauholla ja maustetaan yksinkertaisesti pippurilla ja suolalla. Kastikkeen voi tarjota keitettyjen perunoiden tai vaikka pastan kanssa. Lihana voi käyttää sika/nauta jauhelihaa, sian jauhelihaa tai kokolihaversioon possusuikaleita. Katso reseptin lopusta tuunausvinkkejä.
jauheliha
Kesäkurpitsa-Jauheliha Piiras
Italialainen jauhelihapiiras Tämä kesäkurpitsa-lihapiiras on harvoja poikkeuksia Mättömestarin reseptikirjastoon sillä kasvis on lähes pääosassa. Piirakka kootaan käänteisesti eli pohja tulee kuoreksi ja yksinkertainen kesäkurpitsa-jauheliha-juusto täyte saa muhia sen alla. Ei todellakaan kovin valokuvauksellinen piirakka mutta sitäkin herkullisempi.
Bolognese Spagettikastike
Spaghetti Bolognese Tämä jauheliha-bolognese kastike on helppo valmistaa mutta vaatii pitkän haudutuksen.
Mummon liha-makaronilaatikko
Liha-makaronilaatikon valmistusohje Netistä ei löytynyt ”vanhanaikaista” liha-makaroonilaatikon ohjetta jossa lihaa ei paisteta ollenkaan joten tässä mummon resepti kyseiseen herkkuun. Todella yksinkertainen ohje mutta lopputulos on maukasta ja mehevää toisin kuin kaupan valmistökötit, pehmeä koostumus saattaa tosin jakaakin mielipiteitä. Haihtuva maito ja siirappi tekevät tästä myös melko makean joten on varmasti myös lasten mieleen.