Etusivu » Ruokaohjeet » Tomaattikastike Pizzaan (Haudutettu)

Haudutettu tomaattikastike pizzaan

Pizzan kastikkeen voi valmistaa monella eri tapaa. Tässä ohjeessa kastikkeen maku pyritään pitämään yksinkertaisena ja tomaattisena joten mausteita ei käytetä liikaa ja lisättyä suolaa ei ollenkaan. Ohjeen määrä riittää noin kolmeen pyöreään pitsaan, yli jäänyt kastike säilyy jääkaapissa viikon. Mättömestari suosittelee tätä hauduttamalla valmistettua, täyteläisempää kastiketta mutta vaihtoehtoisesti voit tehdä nopeamman pizzakastikkeen paseeratusta tomaatista. Tässä erilaisia pizzapohjaohjeita sekä vinkkejä pizzan täytteisiin ja valmistukseen.

Kokonaisista tölkkitomaatesita haudutettu pizzakastike

Tomaattikastike (Haudutettu)

Arvosana 4.67, ääniä 3
Tulosta Jaa Facebookissa
Ruokalaji: Kastike
Pääraaka-aine: Kasvikset
Annoksia: 3
Valmistelu: 5 minuuttia
Kypsennysaika: 25 minuuttia
Kokonaisaika: 30 minuuttia

Raaka-aineet

Tomaattikastike

  • 500 g Luumutomaatti (tölkissä) kokonainen, kuorittu
  • 25 g Suolaton Voi
  • 1 kpl Sipuli pieni
  • 1 tl Basilika kuivattu
  • 0.5 tl Timjami kuivattu
  • 2 tl Sokeri

Lisäksi

  • 1 dl Paseerattu tomaatti halutessa

Valmistusohjeet

  • Kuori ja halkaise sipuli.
  • Lisää kaikki tomaattikastikkeen raaka-aineet kattilaan. Murskaa tomaatit käsin samalla kun lisäät ne. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä n. 25min.
  • Sipulista haluamme mukaan vain maun joten poista sipulinpuolikkaat kastikkeen seasta ja heitä pois tai käytä parhaaksi katsomallasi tavalla. Siirrä kastike tehosekoittimeen ja aja sileäksi (muutama pyöräytys riittää). Kastikkeen voi myös keittää riittävän tasaiseksi (n. 1 tunti) jolloin tehosekoitinta ei tarvita mutta vaarana on että mausta tulee nesteen haihtuessa liian voimakas.
  • Kaada kastike kannelliseen purkkiin tai syvälle lautaselle. Kastikkeesta tulee voin takia hieman kellertävää joten voit halutessasi lisätä joukkoon paseerattua tomaattia jotta väristä saadaan uudelleen kirkkaampi.
  • Peitä astia kannella tai kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Reseptissä huomioitavaa

  • Käytä laadukkaita, kokonaisia ja valmiiksi kaltattuja tölkkitomaatteja. San Marzano -luumutomaattilajike on paras mutta laatumerkkien (esim. Cirio tai Mutti) muutkin lajikkeet käyvät.
  • Kastikkeen voi valmistaa edellisenä päivänä ja antaa maustua jääkaapissa.

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Hei,

    Tuleeko kastikkeeseen ”makeaa” makua? Olen tehnyt sellaisella ohjeella, jossa sipuleiden annetaan hautua makeaksi.. Eli kiapaan sitä ihanaa kotipizzan pizzojen tomaattikastikkeen makua.. 🙂

    1. Kyllä haudutettukin kastike on makeahko varsinkin kun käyttää laadukkaita tölkkitomaatteja mutta tässä nopeassa pizzakastikkeessa on nimenomaan pyritty ”kopoioimaan” Kotipizzan kastikkeen maku, väri ja koostumus. Makeutta voi tietenkin säätää haluamakseen yksinkertaisesti sokerin määrällä. Omasta mielestäni haudutetut sipulit eivät sovi pizzakastikkeeseen, mausta tulee tunkkainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvostelu