Pizzapohja ilman hiivaa

Helppo ja nopea pitsapohja ilman hiivaa

Jos ei ole aikaa tehdä kunnollista pitsapohjaa tai hiiva on päässyt loppumaan niin tällä ohjeella valmistuu nopea leivinjauheella kohoava versio. Hiivattoman pitsan valmistukseen menee kokonaisuudessaan vain puolisen tuntia kun valmistat kastikkeen nopeasti paseeratusta tomaatista ja käytät valmista juustoraastetta. Vaikka hyvänmakuinen onkin niin tämä pohja ei missään nimessä ole paras tai oikeaoppinen. Hiivattomana pohjasta tulee keksimäinen eli kuivahko ja mureneva. Suositeltavaa olisikin tehdä New York- tai Sisilia -tyyppinen pohja jos vain aikaa ja hiivaa on käytettävissä. Pohjan lisäksi tarvitset täytteet ja tomaattikastiketta.

Hiivaton pitsapohja
Äänet: 15
Arvio: 3.73
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
1 pellillinen 10 minuuttia
Kypsennys
15 minuuttia
Annoksia Valmistelu
1 pellillinen 10 minuuttia
Kypsennys
15 minuuttia
Hiivaton pitsapohja
Äänet: 15
Arvio: 3.73
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Print Recipe
VaikeustasoHelppo
Annoksia Valmistelu
1 pellillinen 10 minuuttia
Kypsennys
15 minuuttia
Annoksia Valmistelu
1 pellillinen 10 minuuttia
Kypsennys
15 minuuttia
Raaka-aineet
Annoksia: pellillinen
Valmistusohjeet
  1. Huom! Tällä ohjeella syntyy yksi neliskanttinen n. 31cm x 34cm uunipellin täyttävä pizzapohja. Voit tehdä useamman pohjan säätämällä annosmäärää yläpuolella olevasta annosvalitsimesta.
  2. Punnitse ja lämmitä maito n. 40 asteiseksi. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen
  3. Sekoita kuivat aineet eli jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään.
  4. Kaada maito ja oliiviöljy kuivien aineiden joukkoon ja sekoita haarukalla yhteen.
    Sekoita taikina yhtenäiseksi nopeasti
  5. Vaivaa lopuksi käsin n. 1 minuutti kunnes taikinasta tulee yhtenäinen pallo.
  6. Mittaa leivinpaperista juuri uunipeltisi peittävä pala. Siirrä kevyesti jauhotettu taikinapallo leivinpaperin päälle ja kauli tasaiseksi. Tässä saattaa kestää jonkin aikaa koska taikina on melko kimmoisaa. Leivinpaperi pysyy paremmin paikoillaan kun kostutat työtasoa sen alla (eli pyyhkäise märällä rätillä) ja jos taikina alkaa tarttua leivinpaperiin rypistäen sitä niin nosta taikinaa ja ripottele sen alle hieman jauhoja.
  7. Katso tästä pizzan täyttöohjeet ja vinkit ja kun pizza on paistovalmis, jatka seuraavaan kohtaan. Yleisistä ohjeista poiketen, pikapizzaan kastikkeen ja täytteet voi levittää aivan pohjan reunoille asti.
    Pizza on täytetty ja valmis paistettavaksi
  8. Paista pizzaa uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia.
  9. Valmis pizza näyttää kutakuinkin tältä. Kuvassa toinen puoli pizzasta on Americana-täytteillä ja toinen puoli Prosciutto (+salami) -täytteillä.
Reseptissä huomioitavaa
  • Toisin kuin yleensä, tähän pizzapohjaan ei haluta sitkoa. Sekoita ja vaivaa se siis mahdollisimman vähin liikkein.
Jaa tämä resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.