Etusivu » Arvostelu » Kirpeät Karkit

Mikä on maailman kirpein karkki?Mikä on maailman kirpein karkki?

Tätä kysymystä pohdittiin muutamassa foorumikeskustelussa ja Mättömestari päätti ottaa asiasta selvää. Pienen esikarsinnan jälkeen testiin hankittiin reilu parikymmentä erilaista kirpeää karkkia suomesta ja ulkomailta. Osa makeisista on saman tuotemerkin eri versioita. Ulkomaiset karkit hankittiin Amazon.de (Saksa), Amazon.co.uk (Iso-Britannia) ja CandyHero (Iso-Britannia) verkkokaupoista. Suomessa myytävät karkit tilattiin Kärkkäisen verkkokaupasta ja loput koottiin eri ruokakaupoista.

Hapoilla kirpeyttä

Karkeista saadaan kirpeitä/happamia lisäämällä niihin sitruunahappoa (E330, citric acid), omenahappoa (E296, malic acid), natriumsitraattia (E331, sodium citrates) ja/tai askorbiinihappoa (E300, ascorbic acid). Useimmiten happo on sekoitettu karkin pintaan lisättävään sokeriin. Tämän takia kirpeys tuntuu ensin voimakkaasti mutta häviää nopeasti. Tämä ”kirpeä sokeri” on yleensä tavallista sokeria johon on sekoitettu n. 15% sitruunahappoa.

Happoja käytetään monissa muissakin elintarvikkeissa tuotteen maun tai ominaisuuksien muokkaamiseen.

Terveyshaitat

Kirpeät karkit eivät yllättäen ole niin vahingollisia hampaille kuin luullaan. Kaikki karkit ovat tietenkin pahaksi hampaille vahingoittaen hammaskiillettä mutta kirpeitä karkkeja syödessä sylkeä erittyy normaalia enemmän suojaten hampaita. Pelkästään tämän artikkelin lukeminen ja ajatus kirpeydestä voi jo käynnistää kyseisen reaktion.

Syömällä liikaa kirpeitä karkkeja kerrallaan, niiden sisältämä happo saattaa ”polttaa” kielen tai kitalaen pintakerroksen pois aiheuttaen jopa verenvuotoa. Tämä ei ole kovinkaan vaarallista ja paranee yleensä nopeasti itsekseen mutta saattaa olla hyvinkin kivuliasta. Muista siis kohtuus tässäkin asiassa! Ensiapuna voi kokeilla esim. kylmän maidon tai jogurtin nauttimista.

Kirpeät karkit vertailussa

Arviointiperusteet

Kaikki karkit saavat kolme eri pistemäärää asteikolla 0-5:

Kirpeys: 0 tarkoittaa että karkki on kuin mikä tahansa karkki eli se ei ole ollenkaan kirpeä. 1-2 paikkeilla kirpeys on miellyttävä. 2.5-3 paikkeilla alkaa naaman vääntelyt ja 5 on suorastaan kidutusta.

Kesto: Kuinka kauan kirpeyttä kestää. 0-1 tarkoittaa muutamia sekunteja, 2.5 on kymmenisen sekuntia ja 5 jopa minuutin.

Maku: Miltä itse karkki maistuu. Asteikko on sama kuin Mättömestarin muissakin ruoka-arvosteluissa eli 0 on syömäkelvotonta ja 5 on kategorian eliittiä.

Airheads Extremes

Karkit lähikuvassa
Brain Blasterz Candy karkkien pakkaus
Alkuperäiset Brain Blasterzit ovat pieniä ja kovia, yksittäisiin kääreisiin paketoituja karkkeja. Brain Blasterzin kirpeys, tai enemmänkin happamuus iskee heti alussa todella voimakkaana ja kestää kohtuu pitkään. Kirpeys on saatu lisäämällä karkkiin sitruunahappoa.

Jos makuaistista on vielä alun jälkeen jotain jäljellä niin itse karkki on melko mitäänsanomattoman makuinen. Karkin sisällä odottaa vielä lopussa yllätys eli se on täytetty miedosti kirpeällä liemellä. Tämä on ylivoimaisesti kirpein Brain Blasterz variaatio ja se mahtui koko vertailussakin kolmen kärkeen. Kolmantena tunnustuksena voisi jakaa vielä "Suomen kirpein karkki" maininnan sillä kärkiviisikon muita karkkeja ei ainakaan virallisesti myydä suomessa.

Pakkauskoko: 48g
Valmistaja: Bonbon Buddies
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 1,50€
Kirpeys: 4 | Kesto: 2.5 | Maku: 1.5

Brain Blasterz - Brain Cellz

Karkkipussi avattunaKirpeitä aivosoluja
Toiseksi kirpein Brain Blasterz on Brain Cellz. Vaikka ei läheskään niin kirpeä kuin alkuperäinen olekaan niin tämäkin on lähes epämiellyttävän kirpeä. Sitruunahaposta ja omenahaposta tuleva kirpeys on voimakasta alussa ja kestää lähes yhtä kauan kuin alkuperäisissä. Lopussa karkki on purkkamaiselta sitruunalta, omenalta tai appelsiinilta maistuvaa kovahkoa "toffeeta".

Pakkauskoko: 30g
Valmistaja: Bonbon Buddies
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 0,70€
Kirpeys: 2.5 | Kesto: 2 | Maku: 2.5

Brain Blasterz - Candy Brain Bitz

BonBon Buddies Candy Brain Bitzkirpeitä aivorämmäleitä
Brain Bitzit ovat pieniä kovia kikkareita ja ne myydään rasiassa jossa on erikseen kahta eri makua. Karkeissa on vahva mutta hieman outo vadelman tai sitruunan maku.

Aivokikkareet eivät ole pinnalta yhtään kirpeitä mutta kun kuoren saa imeskeltyä pois niin loppukarkki on mukavan kirpeä ja kirpeyttä kestää loppuun asti. Kirpeys tulee sitruuna- ja omenahaposta.

Pakkauskoko: 45g
Valmistaja: Bonbon Buddies
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 1€
Kirpeys: 1.5 | Kesto: 4 | Maku: 2

Brain Blasterz - Candy Spray

BobBon Buddies Candy Spray pakkaus
Candy Spray on nestemäinen karkki jota annostellaan suihkupullolla suoraan suuhun. Ainakin testattu Strawberry-versio on yllättävän vaisua eli mieto kirpeys tuntuu vain hetken kun karkkia suihkaisee suoraan kielelle. Kirpeys tulee sitruunahaposta ja natriumsitraatista. Neste maistuu voimakkaasti keinotekoiselle mansikalla.

Kärkkäinen toimittaa nettitilaajille satunnaisen maun ja Mättömestarille sattui tulemaan mansikan makuinen Candy Spray. Eroa eri makujen välillä ei siis testattu.

Pakkauskoko: 28ml
Valmistaja: Bonbon Buddies
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 1,10€
Kirpeys: 1 | Kesto: 0.5 | Maku: 2

Brain Blasterz - Sour Straps

Brain Blasterz mansikkaremmejä Kirpeitä punakeltaisia karkkiremmejä
Brain Blasterzin remmit eivät ole oikeastaan ollenkaan kirpeitä vaikka niihin on lisätty sekä omena- että sitruunahappoa ja natriumsitraattia. Ne maistuvat voimakkaasti keinotekoiselta mansikalta eli ei pahalta mutta ei loistavaltakaan. Koostumus on sitkeä mutta remmejä on silti helppo pureskella.

Pakkauskoko: 150g
Valmistaja: Bonbon Buddies
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 2€
Kirpeys: 0.5 | Kesto: 1 | Maku: 2.5

Brain Blasterz - Sour Straws

Kirpeitä omenalakujaTuotteen pakkaus
Sour Straw on lakumainen, täytetty pötkylä. Karkista on ilmeisesti useampia eri makuja mutta kärkkäiseltä toimitettiin omenan makuinen versio. Karkit on kirpeytetty sitruuna-, ja omenahapolla sekä natriumsitraatilla.

Jostain syystä pötköt maistuvat todella omituiselle, ikäänkuin pilaantuneelle omenalle ja tämä pilaa muuten hyvän karkin. Kirpeyttä on saman verran kuin Straps-remmeissä eli ei oikeastaan yhtään.

Pakkauskoko: 150g
Valmistaja: Bonbon Buddies
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 2€
Kirpeys: 0.5 | Kesto: 1 | Maku: 1

Cry Baby - Extra Sour

Cry Baby kirpeät makeisetTuotteen pakkaus

Cry Baby karkit ovat hedelmän makuisia palleroita joissa on kova kuori mutta pehmeä toffeemainen sisus. Karkkien omenahappoa ja natriumsitraattia sisältävä jauhemainen pinta on todella kirpeä mutta se häviää nopeasti. Kirpeyden jälkeen karkkien maku on voimakas. Karkin viidestä eri mausta osa on todella hyviä mutta osa maistuu liian keinotekoiselta.

Pakkauskoko: 106g
Valmistaja: Concord Confections
Ostopaikka: Candy Hero
Hinta: £2.09
Kirpeys: 3 | Kesto: 1 | Maku: 3.5

Dragster 2000 - Super Sura

Kirpeitä Dragster 2000 karkkejaDragster Super Sour makeisten pussi

Dragster 2000 on suomessa varmasti kaikkien tuntema klassikko. Dragster pärjää kirpeydessä hyvin haastajille. Karkin pintaan lisätyt sitruunahappo ja natriumsitraatti tekevät siitä todella kirpeän mutta sitä ei kestä kovin pitkään. Karkit ovat maultaan mietoja, hieman muovisia ja koostumus on sitkeä.

Pakkauskoko: 50g
Valmistaja: Jämtgott
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 0,70€
Kirpeys: 2.5 | Kesto: 1.5 | Maku: 2

Ice Breakers - Sours

Pastillit ilman pakkaustaTuotteen myyntirasia
Sorbitolilla makeutettu Ice Breakers on testin ainut sokeriton karkki. Kurkkupastillimaisissa karkeissa on sitruuna-, omena- ja viinihaposta tulevaa kirpeyttä sopivasti ja se kestää koko pastillin imeskelyn ajan. Rasian kaikki kolme makua ovat voimakkaita ja hyviä eikä sokerittomuutta oikeastaan huomaa.

Pakkauskoko: 42g
Valmistaja: Hershey
Ostopaikka: Amazon.co.uk
Hinta: Vaihtelee
Kirpeys: 1.5 | Kesto: 5 | Maku: 3.5

Jolly Rancher - Sour Bites

Kirpeitä Jolly Rancher karkkejaKarkkien pakkaus
Jolly Rancher Bitesit ovat pehmeitä marmeladimaisia hedelmämakeisia. Mieto kirpeys on pinnalla olevassa sokerissa (sitruunahappo, maitohappo ja viinihappo) ja se katoaa nopeasti. Kuten Jolly Ranchereissa yleensä, näissäkin on todella voimakas joskin hieman keinotekoinen maku.

Yksi harvoista karkeista joita tekee mieli hankkia lisää testin jälkeen. Kirpeys on sopivan mieto, rakenne hyvä ja maku loistava.

Pakkauskoko: 184g
Valmistaja: Hershey
Ostopaikka: Amazon.co.uk
Hinta: Vaihtelee
Kirpeys: 1 | Kesto: 1 | Maku: 4

Juicee Gummee - Sour Apple Belts

Kirpeitä omenaremmejäKirpeitä omenaremmejä pakkauksessaan

Juicee Gummee omenaremmit ovat kirpeitä mutta eivät niin kirpeitä kuin muistikuvat irtomakeisena myytävästä versiosta. Kun pinnan sokerissa oleva kirpeys katoaa, remmit maistuvat hyvältä eli luonnolliselta omenalta mutta sitkeinä ne eivät ole kaikkein miellyttävimpiä syödä. Kirpeys tulee sitruunahaposta, omenahaposta ja natriumsitraatista.

Pakkauskoko: 85g
Valmistaja: The Candy Plus Sweet Factory
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 1€
Kirpeys: 2 | Kesto: 2 | Maku: 3

Missä X

Kirpeitä Missa X makeisiaKirjainten muotoisia Missä X karkkeja
Fazerin klassikko Missä X on sekoitus hedelmän ja salmiakin makuisia, aakkosten muotoisia karkkeja. Missä X karkkien kirpeys tulee karkkien pinnalla olevasta sokerista. Kirpeys on sopivan voimakas mutta häviää nopeasti. Karkit ovat mukavan pehmeitä mutta tarttuvat ärsyttävästi hampaisiin. Missä X on listan ainut suomessa valmistettu makeinen ja sitä myydään lähes jokaisessa suomalaisessa ruokakaupassa.

Pakkauskoko: 180g
Valmistaja: Fazer
Ostopaikka: Lidl
Hinta: 1,55€
Kirpeys: 1.5 | Kesto: 1 | Maku: 4

Pääkallo - Kirpeä Hedelmä

Aitoja Pääkalloja hedelmän makuisenaAito Pääkallo karkkien pussi
Aakkosissa heti perään osuu toinen klassikko eli Kirpeät pääkallot. Pääkallot ovat pinnalta todella kirpeitä mutta kirpeys häviää melko nopeasti. Kirpeys tulee omenahaposta ja natriumsitraatista. Pääkallot maistuvat miedosti hieman muoviselta hedelmältä.

Pakkauskoko: 90g
Valmistaja: Jämtgott
Ostopaikka: Kärkkäinen
Hinta: 1,20€
Kirpeys: 2.5 | Kesto: 2.5 | Maku: 2.5

Shockers

Kirpeitä Wonka Shockers makeisiaShockers
Nämä harmittoman näköiset pastillit ovat pinnalta salakavalan kirpeitä. Välissä maistuu hieman kalkkinen hedelmä siihen asti kunnes karkkia puraisee jolloin kirpeys jälleen voimistuu. Molemmilla kerroilla kirpeys kuitenkin häviää nopeasti. Pastillit ovat ilmeisesti puristettua jauhetta sillä purestellessa ne hajoavat pieneksi puruksi.

Pakkauskoko: 47g
Valmistaja: Nestle
Ostopaikka: Candy Hero
Hinta: £1.14
Kirpeys: 3.5 | Kesto: 2 | Maku: 2

Skittles - Sour

Skittles karkkien kirpeä versioPussillinen kirpeitä Skittles karkkeja
Skittles Sour pussissa on ilmeisesti sama makusekoitus kuin alkuperäisessä Skittles-pussissa mutta niiden pinnalle on lisätty kirpeää, sitruunahappoa sisältävää sokeria. Pinta on kirpeä mutta kirpeys häviää nopeasti. Sokerin ja kovan pinnan alla on todella voimakkaasti hedelmältä maistuva, toffeemainen toffee.

Pakkauskoko: 51g
Valmistaja: Wringley Jr. Company
Ostopaikka: Amazon.co.uk
Hinta: Vaihtelee
Kirpeys: 2.5 | Kesto: 1 | Maku: 4.5

Sour Beetles

Eri värisiä karkkeja lähikuvassaPussillinen kirpeitä, nestetäytteisiä karkkeja
Sour Beetlesit ovat pehmeitä hedelmäkarkkeja joissa on nestemäinen täyte. Vaikka kirpeyttämiseen on käytetty kolmea eri happoa (sitruuna-, omena- ja etikkahappo) niin pakkauksen "Extreme" on lievästi sanottuna liioittelua sillä karkit ovat vain hirman kirpeitä. Maku ja koostumus ovat kuitenkin todella hyvät.

Karkeista oli päässyt osa täytteestä ulos sillä kaikki karkit ja pussi oli kokonaan tahmea. Hintatiedot unohtui ottaa ylös mutta pussin hinta oli reilun euron luokkaa.

Pakkauskoko: 70g
Valmistaja: Van Slooten
Ostopaikka: K-Market
Hinta: ?
Kirpeys: 1 | Kesto: 1.5 | Maku: 4

Sour Patch Kids Extreme

Kirpeitä Sour Patch Kids makeisiaSour Patch Kids makeisten pussi
Sour Patch Kidsinkin pakkauksessa on Extreme teksti ja vaikka karkit ovatkin aavistuksen edellisiä kirpeämpiä niin äärimmäisen-kirpeä on liioiteltua. Pintaan lisätty, maitohaposta, viinihaposta ja sitruunahaposta tuleva kirpeys häviää nopeasti.

Itse karkki on todella hyvän makuinen ja koostumukseltaan pehmeää viinikumia muistuttava.

Pakkauskoko: 51g
Valmistaja: Mondelez
Ostopaikka: Candy Hero
Hinta: £1.14
Kirpeys: 1.5 | Kesto: 2 | Maku: 4

Sour Smog Balls

Kirpeitä karkkipalleroitaPussillinen Sour Smog Balls karkkeja
Kuten pakkauksessakin mainitaan, Sour Smog Balls ovat samalta valmistajalta kuin Toxic Waste karkit. Kovat pallerot eivät ole pinnalta ollenkaan kirpeitä ja maistuvat jotenkin jäätelömaiseltä hedelmältä. Kirpeys kuitenkin yllättää kun karkkia puraisee. Sisältä paljastuu erittäin kirpeää, sitruunahappoa sisältävää jauhetta joka tuntuu pitkään.

Pakkauskoko: 85g
Valmistaja: Candy Dynamics
Ostopaikka: Candy Hero
Hinta: £1,50
Kirpeys: 3 | Kesto: 3.5 | Maku: 3

Sur Skallar

Sur Skallar karkkipussi avattunaSur Skallar makeispussi
Ruotsalaisen Bubs Godis:n valmistamat Sur Skallar karkit saavat kirpeytensä pinnalla olevasta omenahaposta. Kirpeys on miellyttävä mutta häviää nopeasti. Miedosti hedelmän makuiset karkit ovat nimensä mukaisesti pääkallon muotoisia. Karkki on pehmeää pureskella mutta tarttuu ikävästi hampaisiin.

Pakkauskoko: 100g
Valmistaja: Bubs Godis
Ostopaikka: K-Market
Hinta: 1,15€
Kirpeys: 1 | Kesto: 1 | Maku: 3

Toxic Waste

Maailman kirpeimpiä karkkeja lähikuvassaPurkillinen superhappamia Toxic Waste karkkeja
Jos naama ei ole tähän asti väännellyt niin nyt vimeistään päästään asiaan. Vaikka erot kärjessä eivät ole suuria niin tyylikkäästi ydinjätetynnyriin pakattu alkuperäinen Toxic Waste on kuitenkin melko selvästi maailman kirpein karkki. Pienet yksittäispakatut kovat karkit ovat heti suuhun laittaessa epämiellyttävän kirpeitä tai enemmänkin happamia. Vaikka pahin kirpeys häviää melko nopeaan niin kirpeyttä riittää myös itse karkissa. Varsinkin jos erehtyy syömään kerralla useamman karkin niin loppuun asti imeskelemisessä saattaa tulla vaikeuksia. Kirpeytys on toteutettu sitruuna- ja omenahapolla.

Karkin maku on happamuuden takia melko hirveä eikä pakkauksissa mainittuja hedelmiä juurikaan maista.

Pakkauskoko: 48g
Valmistaja: Candy Dynamics
Ostopaikka: Amazon.de
Hinta: Vaihtelee
Kirpeys: 5 | Kesto: 4 | Maku: 0

Toxic Waste - Hi Voltage

Purkkatankoja kirpeällä sisuksellaPurkkapötköjä pakkauksessaan
Hi Voltage on testin ainut purukumi. Pötkön muotoisen purkan sisällä on todella kirpeää, sitruunahappoa sisältävää jauhetta. Itse purkan maku on todella mieto ja sekin vähä maku katoaa muutaman minuutin jauhamisen jälkeen.

Pakkauskoko: 90g
Valmistaja: Candy Dynamics
Ostopaikka: Candy Hero
Hinta: £1.50
Kirpeys: 3.5 | Kesto: 3 | Maku: 1.5

Warheads - Extreme Sour

Kaikkein kirpeimpiä Warheads karkkeja Tosi kirpeitä karkkeja
Warheadsin Extreme Sour -versio on testin toiseksi kirpein karkki. Kirpeys on lähes War Headsin luokkaa eli sietokyvyn rajoilla mutta laimenee huomattavasti nopeammin. Karkit on kirpeytetty sitruuna-, omena- ja askorbiinihapolla.

Kun kirpeys katoaa niin jäljelle jää todella tylsän makuinen kova karkki. Maku muistuttaa vanhanajan karamellia eli maistuu lähinnä paahdetulta sokerilta.

Pakkauskoko: 28g
Valmistaja: Impact Confections
Ostopaikka: Amazon.de
Hinta: Vaihtelee
Kirpeys: 4.5 | Kesto: 1.5 | Maku: 1.5

Warheads - Sour Chewy Cubes

Lähikuvassa kirpeitä Sour Chewy Cubes karkkejaKirpeitä Warheads makeisia
Sour Chewy Cubes oli yksi testin parhaista karkeista mutta samalla vähiten kirpeä. Näitä olisi syönyt mielellään enemmänkin mutta vertailun pienimmässä pakkauksessa oli vain kymmenkunta pientä neliön muotoista karkkia. Karkkeihin on lisätty sitruuna- ja viinihappoa mutta ne eivät tunnu käytännössä ollenkaan kirpeiltä.

Karkit maistuvat vahvasti miellyttävältä mutta hieman keinotekoiselta hedelmältä ja muistuttavat koostumukseltaan kovaa marmeladia.

Pakkauskoko: 22g
Valmistaja: Impact Confections
Ostopaikka: Amazon.de
Hinta: Vaihtelee
Kirpeys: 0 | Kesto: 0 | Maku: 4.5

Warheads - Super Sour Spray Candy

Warheads Blue Raspberry kirpeä spraykarkki
Warheadsin spray-karkki on huomattavasti kirpeämpää kuin Brain Blasterzin versio. Suihke on niin kirpeää että se ylsi jaetulle kolmannelle sijalle. Naaman vääntely on taattua kun suihke osuu kielelle mutta kirpeyas ei kestä pitkään. Neste on kirpeytettu sitruuna-, omena ja maitohapolla (lactic acid). Testiin satunnaisesti toimitettu vadelman makuinen suihke maistuu pääasiassa "makealle", marjan maku on todella mieto..

Pakkauskoko: 20ml
Valmistaja: Impact Confections
Ostopaikka: Amazon.de
Hinta: Vaihtelee
Kirpeys: 4 | Kesto: 1 | Maku: 2

TOP 5 – Kirpeät karkit

Tässä järjestyksessä viisi maailman kirpeintä karkkia.

1. Toxic Waste (Candy Dynamics) 5/5
2. Warheads – Extreme Sour (Impact Confections) 4.5/5
3. Brain Blasterz Candy (Bonbon Buddies) 4/5
3. Warheads – Super Sour Spray Candy (Impact Confections) 4/5
5. Shockers (Nestle) 3.5/5
5. Toxic Waste – Hi Voltage (Candy Dynamics) 3.5/5

Artikkelin tarkoitus ei ollut löytää parhaan makuista kirpeää karkkia vaan pelkästään kirpein. Jos joku pitäisi kuitenkin valita parhaaksi niin se olisi jokin pehmeistä karkeista, hyvät makupisteet saanut ja miellyttävällä kirpeydellä (0-2) varustettu karkki eli joko Jolly Rancher, Missä X, Sour Beetles tai Sour Patch Kids.

Jäikö vertailusta pois joku todella kirpeä karkki? Mikä on sinun mielestäsi maailman kirpein karkki? Kerro kommenteissa!

Kirpeä karkki haaste

Loppuun vielä haaste jota jokainen voi itse kotona kokeilla. Toxic Waste tynnyrin etiketissä on haaste joka kuuluu suomeksi suurinpiirtein näin:

Kuinka kauan pystyt pitämään yhtä (Toxic Waste karkkia) suussasi?

60 Sekuntia: TÄYSI SEKOPÄÄ
45 Sekuntia: Wannabe kovis
30 Sekuntia: Itkupilli
15 Sekuntia: Onneton nyhverö

Jos olet täysi sekopää ja haaste on liian helppo niin lisää vaikeustasoa syömällä kerralla useampi karkki. Jos et halua tilata Toxic Waste -karkkia ulkomailta niin käytä haasteessa alkuperäisiä Brain Blasterz Candy -karkkeja.

Samankaltaiset

5 kommenttia

  1. Moi! Kesällä 2016 olimme USA:ssa ja pidimme oikein kirpeiden karkkien metsästyspäivän. Jokainen sielläkin sanoi että Toxic Waste on pahin, ja sitä emme valitettavasti löytäneet lähistöltä, mutta Warheadsin Extreme Sour- pusseja kyllä ostimme muutaman ja aika nopeaa kävi selville että huhheijaa kyllä happamia ovat 😀

    Ja yllytyshullut kun käyvät taistoon niin niitä tuli sitten muutama syötyä putkeen mitä en suosittele. Lähti nimittäin kielestä nahka 🙁 En taida halutakaan löytää tuota Toxic Wastea. Siellä oli kyllä sitten muutama melkein yhtä paha kuin Extreme Sour, nimiä en muista kaikkia mutta osa oli sellaisia mitä sinun listassasi ei näkynyt.

    Mutta suosittelen kyllä sour-namien ystäville tuota Extreme Sour, mutta varoitus että kolmen jälkeen alkaa jo nahka kesiä suun sisäosista 😀

  2. Pienestä pitäen olen tykännnyt vanhoista kunnon omenaremmeistä (joita on olemassa monelta eri valmistajalta). Mauissa ja kirpeydessä on paljon eroja eri valmistajien remmien välillä! Urjalan makeistukusta saa muistaakseni muutamaakin eri valmistajan remmiä tilattua. Brain Blasterin remmit olivat todellinen pettymys. Todella ällömakeita, eikä ollenkaan kirpeitä.

  3. Tästä puuttuvat Grahnsin happamat pääkallot, sillä ne polttavat kieleni lähes joka kerta

    1. En ole ko. karkkeja maistanut mutta Poppamiehen tuntien nuo ovat varmaan enemmänkin tulisia kuin kirpeitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *