Etusivu » Arvostelu » Pepsi HomeMade (SodaStream / PepsiCo)
Pepsin valmistamat makutiivisteet SodaStream laitteisiin

Pepsi HomeMade

Kategoria:Virvoitusjuoma
Valmistaja:SodaStream / PepsiCo
Pakkauskoko4 kapselia (2L valmista juomaa)
Hinta/ostopaikka:$3.49 / SodaStreamUSA.com
Mättömestarin arvio:4 tähteä viidestä Loistava
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (Ei arvosteluja)

Taustatietoa hiljattain arvosteltuja SodaStream makutiivisteitä varten etsiessä silmiin sattui uutinen jossa kerrottiin että virvoitusjuomajätti Pepsi alkaisi tarjota juomiaan makutiivistemuodossa, SodaStreamin limsakoneella valmistettavaksi. Uutinen osoittautui oikeaksi sillä Pepsi HomeMade niminen tiivistesarja löytyy jo SodaStream-verkkokaupan jenkkiversiosta. Pepsi on aina ollut Mättömestarin suosikki kolajuomista eikä houkutusta tilata juomat testiin voinut mitenkään vastustaa.

Pepsi HomeMade sarjaan kuuluu tällä hetkellä kolme eri PepsiCo:n juomaa. Tavallinen Pepsi, Pepsi Wild Cherry (villi kirsikka) sekä Sierra Mist -sitruuna/limejuoma jota ei tietääksemme ole koskaan ollut suomessa myynnissä. Kirsikka-Pepsiä myytiin suomessakin lyhyen kampanjan ajan mutta jostain syystä se ei koskaan vakiintunut.

Kapselista voi valmistaa 0.5L valmista juotavaaValitettavasti HomeMade sarjan hinnoittelu on linjassa SodaStreamin uudistuneiden, entistä kalliimpien hintojen kanssa. Pakkaus jossa on neljä puolen litran juoman valmistukseen sopivaa kapselia maksaa Amerikassa 3.49 dollaria. Yhteensä neljästä kapselista saa 2 litraa juotavaa joka kääntyy 1,75 dollarin litrahinnaksi. Tiivisteiden hinnat ovat amerikassa normaalisti noin 30% edullisemmat kuin suomessa eli jos HomaMade sarja joskus suomeen saadaan niin litrahinta asettuisi todennäköisesti johonkin 2,10€ tienoille. Tähän tulee lisätä vielä laitekustannukset ja kaasu eli yhteensä n. 30snt/litra. Hinta on siis suorastaan törkeä jos verrataan kaupassa myytävään, valmiiksi sekoitettuun ja hiilihapotettuun Pepsiin. Tietenkin tiivisteen ostoa voidaan perustella ympäristötekona, helpompana tai jollain muulla hölynpölyllä mutta vaikea uskoa että kukaan on valmis näistä maksamaan kolminkertaista litrahintaa (vrt. Pepsi 1.5L 2-pack).

HomeMade logolla varustetut 0.5L hiilihapotuspullotMättömestarin kokeilulle hintaa tuli vielä kymmenkertaisesti sillä Pepsi HomeMade -tuotteita ei vielä myydä missään Euroopassa eikä SodaStreamUSA-verkkokauppa toimita tilauksia suomeen. Juomat piti siis tilata pakettien välityspalvelun kautta jolloin parille litralle tiivisteitä postikuluja ja veroja tuli hulppeat, lähes 100 euroa. Tilaamista ei tällä hetkellä voi siis mitenkään suositella vaikka tuotteet osoittautuisivat kuinka hyväksi. Hieman lohtua tarjosi se että useamman juomapaketin tilaajalle tuli kaupanpäällisiksi kaksi 0.5L Pepsi HomeMade -logollista juomapulloa.

Pepsi HomeMade juomakapselit eri suunnistaTiivisteet toimitetaan siis kertakäyttökapseleissa jollainen painetaan pullonsuuhun veden hiilihapottamisen jälkeen. Kapselin sinetti murtuu ja tiiviste valuu itsekseen pulloon jonka jälkeen juoma tulee vielä sekoittaa. Suomessa SodaStreamin Sparkling Gourmet tiivisteet myydään samantapaisissa kapseleissa. Kapselit ovat kieltämättä käteviä mutta litrahinta näyttää pompsahtavan heti kun tiiviste pakataan kertakäyttöpakkaukseen ja perustelut ympäristöystävällisyydestäkin voidaan unohtaa.

Tässä makuarviot kaikista kolmesta HomeMade sarjan makutiivisteestä.

Paketti Pepsi juomakapseleitaPepsi HomeMade

HomeMade Pepsi on aavistuksen liian vetistä verrattuna normaaliin, sokerilla makeutettuun valmisversioon eikä maku ole vähennetyn sokerin takia niin ”täyteläinen”. Makua ei välttämättä sokkotestissä tunnistaisi edes Pepsiksi vaikka sama maustepohja siinä varmasti onkin. Kyseessä on kaikesta huolimatta selkeästi paras limsakoneille tarkoitettu kolatiiviste.

JuomakapselipakkausPepsi HomeMade Wild Cherry

Ohjeen mukaan valmistettuna maistuu erinomaiselta eli lähes samalta kuin valmis kirsikka-Pepsi. Aitoon valmisjuomaan verrattuna maku on ehkä aavistuksen laihahko ja jälkimaku liian makea. Päämaku on siis cocktail-kirsikka ja pohjana tuttu kolan maku. Cocktail-kirsikoiden maku tulee pääasiassa manteli-uutteesta eli luonnollisen kirsikan kanssa maulla ei ole juurikaan mitään tekemistä.

Kotona valmistettavaa Sierra Mist makutiivistettäSierra Mist HomeMade

Sierra Mist on amerikassa PepsiCo:n kilpailija Coca-Cola Company:n Spritelle. Kyseessä on hyvin samankaltainen sitruuna-/limejuoma mutta pientä eroakin on. Sierra Mist on testaajan makuun aavistuksen liian raskaasti makea ja karkkinen. Sprite on hieman luonnollisemman makuista ja raikkaampaa vaikkei sekään varsinaisesti aidolle sitruunalle maistu. Sierra Mist oli HomeMade sarjasta vähiten testaajan mieleen mutta on silti erittäin hyvä sitruslimppari

Tiiviste vs. valmisjuoma

Juomien tuoteselosteista selviää että resepti ei ole täysin sama kuin normaaleissa PepsiCo:n valmisjuomissa. Amerikassa Pepsistä on tarjolla kolme sokeria sisältävää versiota. Ensimmäinen on makeutettu aidolla sokerilla (sama kuin suomessa myytävä versio), toinen korkean fruktoosin maissisiirapilla (HFCS) ja kolmas on makeutettu sekä sokerilla että Stevialla. HomeMade tiivisteet on makeutettu Pepsi Next:n/True:n tapaan aidolla sokerilla sekä Stevialla. HomeMade-Pepsissä on siis kaloreita/hiilareita jopa puolet vähemmän kuin pelkällä sokerilla makeutetussa valmis-Pepsissä (21kcal ja 5.8g vs 42kcal ja 11.2g /100ml). Erikoista on että tätä faktaa ei käytetä millaan tavalla myyntivalttina vaikka pakkausteksteissä.

Juomien sisältö ja ravintoarvotVielä erikoisempaa on se että suomessakin myytävässä, osittain Stevialla makeutetussa Pepsi Next:ssä on jopa hieman enemmän kaloreita (21kcal vs 28kcal /100ml) kuin Pepsi HomeMade:ssa mutta testiemme perusteella HomeMade maistuu paljon enemmän täyden sokerin Pepsiltä (ts. paremmalta) kuin Next.

Vaikka HomeMade-juomat maistuvatkin hyvältä ja näinollen saivat hyvän pisteytyksen niin allekirjoittanut aikoo SodaStreamin hinnoittelun takia hankkia Pepsit jatkossakin valmiina marketista. Siis jos HomeMade-joskus rantautuisikin suomeen.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *