Etusivu » Arvostelu » Schoko & Keks (Milka)
Milka Schoko & Keks -suklaalevyn pakkaus

Schoko & Keks

Kategoria:Täytesuklaalevy
Valmistaja:Milka
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):300g / 560kcal (1680kcal) / 35g (105g) / 54.4g (163.2g)
Hinta/ostopaikka:3.39€ (11.30€/kg) / Citymarket
Mättömestarin arvio:4 tähteä viidestä Loistava
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (5 arviota, keskiarvo: 4,00 / 5)

Milkan suklaat ovat vihdoinkin rantautuneet myös suomeen ja Mättömestarin ensimmäiseen tuotetestiin valikoitui vähän sattumalta Schoko & Keks täytesuklaalevy. Tuoteselosteen mukaan Itävallassa valmistettu levy koostuu maitosuklaasta (valmistettu maitojauheesta) jonka täytteenä on kaakaokreemiä (28%), kermakreemiä (18%) ja keksiä (13).

Ensituntuma on että keksikerros – joka todellakin on siis kokonainen kerros eikä mitään hippuja – näyttää vähän turhankin paksulta ja pelkona että kokonaisuus tuntuu suussa kuivalta. Puraisu kuitenkin osoittaa pelot turhiksi sillä vaikka keksi onkin rapsahtavan kuiva niin kreemiä on runsaasti molemmin puolin keksiä, alla suklaa- ja päällä maitokreemiä. Keksi tuokin mukavaa suutuntumaa, suussasulavan suklaakerroksen ja pehmeän kreemin vastapainoksi. Kokonaisuutena todella toimiva yhdistelmä!

Milkan maitosuklaa on herkullista mutta melko makeaa. Onneksi kreemit ja keksi eivät ainakaan korosta tätä. Keksi maistuu erikseen Murokeksin ja grahamkeksin sekoitukselta mutta on niin mieto että kokonaisuudessa sitä ei juuri erota. Suklaakreemi antaa kaakaojauhemaista/pähkinäistä makua ja maitokreemi täyteläisyyttä. Pääosassa on siis maitosuklaa johon jokainen komponentti antaa oman pienen säväyksensä. Suutuntuman lisäksi myös maku on siis kohdillaan.

Todettakoon vielä että levy on aikamoinen möhkäle, 300 grammaa painoltaan. Myös palakoko on suurehko jos noudattaa levyn lohkaisu-uria. Kaloreita on 560kcal/100g (koko levyssä 1680kcal) ja hiilihydraatteja 54.4g/100g (163.2g) eli kutakuinkin samanverran kuin maitosuklaassa yleensä.

Milkalla on kirjoitushetkellä tuotannossa jo 10 erilaista täyte- / kombo -suklaalevyä ja tämän kokemuksen perusteella muitakin saattaa päätyä Mättömestarin testiin.

Levyssä on kerroksittain suklaata, keksiä ja kreemiäMilka Schoko & Keks sisältö ja ravintoarvot

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *