Etusivu » Arvostelu » Pätkis kermajäätelö (Fazer / Nestle)
Pätkis jäätelön pahvipikari

Pätkis jäätelö

Kategoria:Jäätelö
Valmistaja:Nestle
Pakkauskoko ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):480g / 253kcal (1214kcal) / 14g (67g) / 27g (130g)
Hinta/ostopaikka:5,19€ (18,81€/L) / K-Supermarket
Mättömestarin arvio:2.5 tähteä viidestä Menettelee
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (18 arviota, keskiarvo: 3,56 / 5)

Pätkis-patukan suurena ystävänä Mättömestarin oli pakko saada tämä Fazerin uutuusjäätelö testiin vaikka jäätelöä ei normaalisti hirveästi kulukkaan. Pätkis jäätelö on yleisestikin Omar-jäätelön kanssa loppukesän ehkä odotetuin jäätelöuutuus.

Paikallisesta S-Marketista tuote oli päässyt loppumaan mutta viereisestä K-Marketista sitä vielä löytyi ja hintakin oli huomattavasti edullisempi (5,19€ vs 5,69€ / 480ml). Tuoteselosteen mukaan Pätkis jäätelö koostuu mintunmakuisesta suklaakermajäätelöstä ja minttusuklaan makuisesta kastikkeesta. Toisin kuin Omarissa, tässä on rasvatonta maitoa enemmän kuin kermaa. Energiaa 100g:ssa jäätelöä on 253kcal.

Raaka-aineluettelon pienestä erosta huolimatta Pätkis-jäätelö on samanlaista kuin Omarissa. Jäätelö ajaa asiansa mutta on testaajan makuun liian ilmavaa. Se myös kovettuu pakastimessa todella herkästi jos pääsee välillä hiukankin sulamaan. Jäätelössä maistuu Pätkis selvästi mutta valitettavan miedosti. Pätkiksen hyökkäävästä mintusta ei ole tietoakaan ja tryffelikin menettää makuaan jäätelön seassa. Pätkiksen makua on jäätelön lisäksi ohuina kastikeraitoina. Kastike on niin kovettunutta että se murenee suussa hilemäiseksi ja sitä saa sulatella suussa tovin ennen kuin se antaa kunnolla makua. Kaikenkaikkiaan jäätelö on vaisu kokemus ja sitä syödessä alkoi vain tehdä mieli oikeaa Pätkis-patukkaa. Pätkis on hiuksenhienosti Mättömestarin suosikki näistä kahdesta uutuudesta ja sitä saattaa tulla jopa ostettua uudelleen satunnaisesti. Väittäisin kuitenkin että parempaa Pätkis-jäätelöä saa sulattamalla patukoita ja käyttämällä sitä kastikkeena esim. Pappagallo tms. laadukkaan vanilja- tai suklaajäätelön kanssa.

Lähikuva jäätelöstäAnnos Pätkis-jäätelöäRaakaaineluetteloRavintoarvotaulukko

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *