Etusivu » Arvostelu » Grand Big Mac (McDonalds)
Arvostelussa Grand Big Mac

Grand Big Mac

Kategoria:Tuorehampurilainen
Valmistaja:McDonalds
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit/proteiini per 100g (koko pakkaus):315g / 235kcal (746kcal) / 12g (38g) / 18g (57g) / 13g (41.2g)
Hinta/ostopaikka:5,45€ (17,30€/kg) / McDonalds
Mättömestarin arvio:3 tähteä viidestä Hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (17 arviota, keskiarvo: 4,00 / 5)

Mäkkärin Bic Macin suurempi Grand-versio on tainnut ennenkin olla rajoitetun ajan myynnissä mutta nyt sitä myydään taas uutuutena. Mättömestarin (liiankin tarkassa) syynissä selviää onko Grand oikeasti suurempi ja miten maku eroaa alkuperäisestä.

Ensin kuitenkin tarkastellaan kokoa, sillähän tätä kuitenkin myydään. Mittoja ei otettu mutta normaali Big Mac hampurilainen painoi yhteensä 215g ja Grand 315g, Grand on siis 46,5 prosenttia suurempi. Halusimme selvittää myös onko kaikkea samassa suhteessa enemmän joten punnitsimme vielä pihvit ja ylimmäisen sämpylän. Kävi ilmi että sämpylää on Grandissa 69% enemmän (ylin sämpylä 26g vs. 44g) kun taas lihaa on ”vain” 50% enemmän (1 pihvi 32g vs 48g). Toisaalta hintaa on vain 21% enemmän (4,50€ vs 5,45€) joten kaikki muutokset ovat oikeutettuja. Salaattia ja kastiketta näytti olevan Grandissa hieman enemmän mutta suolakurkkuja oli molemmissa versioissa vain kaksi kappaletta.

Minkäänlaista varsinaista makueroa ei Big Macin ja Grandin välillä ole. Lisätystä sämpylästä johtuen Grand on kuitenkin vielä aavistuksen kuivempi kuin normiversio. Big Mac on kolmen suuren lippulaivoista (Hesburgerin Kerros, Burger Kingin Whopper ja McDonaldsin Big Mac) vähiten Mättömestarin mieleen juuri sen kuivan koostumuksen ja liian sinappisen maun takia. Big Mac saisi tähtiä 3.5 ja Grand saa kuivuuden takia puolikkaan vähemmän.

Laatikoissa on kokoeroaHampurilaiset pakkauksessaanMacDonalds Big Macit vierekkäin

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *