Etusivu » Arvostelu » Starter Guarana (Liviko)
Starterin erikoisversiossa maistuu guarana

Starter Guarana

Kategoria:Energiajuoma
Valmistaja:Liviko
Pakkauskoko ja kalorit/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):500ml / 44kcal (220kcal) / 11g (55g)
Hinta/ostopaikka:0,99€ + pantti (1,98€/L) / Selver (Viro)
Mättömestarin arvio:2 tähteä viidestä Huono
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (Ei arvosteluja)

Virolaisen Liviko-juomatehtaan – joka on ainakin nettisivun mukaan Viron vanhin – Starter Guarana energiajuoma löytyi Selverin juomahyllystä Tallinnasta. Hintaa puolen litran pullolla oli 1,09€ (sis. pantin). Guarana on Starterin erikoisversio. Normaalia Starteria ei valitettavasti saatu vertailuun.

Juomassa on piristeinä Kofeiinia 30mg/100ml, Tauriinia 20mg/100ml sekä C-, B2, B3 (Niasiini), B5 (Pantoteenihappo), B6 ja B9 (Foolihappo) vitamiineja. Tauriinin määrässä on joko kirjoitusvirhe tai sitten sitä on olematon määrä sillä energiajuomissa on Tauriinia yleensä yli kymmenkertainen määrä.

Starterissa on huomattavasti vähemmän hiilihappoja kuin energiajuomissa tai limsoissa yleensä. Kuplia on suunnilleen saman verran kuin Mountain Dew -juomassa. Starter Guarana on väriltään todella tummaa, lähes kolan väristä. Juoman tuoksusta ja mausta tulee ensimmäisenä mieleen kola-appelsiini Grandi. Tarkemmalla maistelulla guaranan maku muistuttaa hieman kuivattua luumua. Hiilihappojen puuttuminen saa juoman ja sen maun tuntumaan mehumaisen laihalta vaikka maku todellisuudessa onkin melko vahva. Ainakin massasta erottuva energiajuoma siis kyseessä mutta Mättömestarille maku ja matalahiilihappoisuus ei oikein iskenyt.

Juoma on lähes colan väristäEnergiajuoman ravintosisältö ja ainesosat

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *