Etusivu » Arvostelu » Hasselpähkinä Stevia-maitosuklaa (Balance)
Balancen hasselpähkinällä maustettu maitosuklaalevy

Balance Milk Hazelnuts

Kategoria:Täytesuklaalevy
Valmistaja:Balance
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):85g / 508kcal (431.8kcal) / 38.5g (32.7g) / 22.6g (19.2g)
Hinta/ostopaikka:2.19€ (25,76€/kg) / S-Market
Mättömestarin arvio:3 tähteä viidestä Hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (2 arviota, keskiarvo: 4,50 / 5)

Karkkiosastolta löytyi Stevia-viikolle Balance-merkkinen, stevialla makeutettu hasselpähkinä-maitosuklaalevy. Muutamissa suomalaisissa nettikaupoissakin myytävällä, 85 gramman levyllä oli S-Marketissa hintaa 2,19€ (25,76€/kg) joten ihan halpaa herkkua tämä ei ole. Levystä on saatavana myös maustamaton tummasuklaa-versio.

Suklaa on makeutettu stevian lisäksi maltitolilla (sokeri-alkoholi) sekä inuliinilla (kuitu) joilla ei nautittuna ole stevian tapaan vaikutusta verensokeriin. Tuoteselosteessa on ilmoitettu että 100G:ssa on 9.4g polyoleista tulevia hiilihydraatteja jolla ilmeisesti tarkoitetaan maltitolia sekä 13g sokereista tulevia hiilihydraatteja jotka taas tarkoittavat ilmeisimmin Inuliinia. Jäljelle jää 0.2g verensokeriin vaikuttavia hiilareita. Tämä siis karppaajille tiedoksi. Pakkauksessa on ilmoitettu kaakaon määräksi vähintään 38% ja maidon 23.8%.

Itse suklaa on aika mitäänsanomattoman näköistä mutta maistuu yllättävänkin hyvälle. Sokerin puuttumista ei oikeastaan edes huomaa. Suklaa ei ole kovin makeaa mutta silti riittävän kuitenkin. Koostumus on hiljaa hapsahtava mutta suussa pehmeä ja hyvin sulava. Suklaan varsinaisesta mausta on vaikea keksiä mitään hyvää tai huonoa sanottavaa. Perus-maitosuklaata mutta jotenkin liian vaisua. Pähkinänpalaset ovat hieman liian pieniä, mauttomia ja kovia joten ne lähinnä ärsyttävät suklaan joukossa. Jauhe tai isommat palat olisi ollut parempi ratkaisu.

Balance-suklaa on siis hyvä vaihtoehto sokerisuklaalle mutta sen kutsuminen Stevia-suklaaksi on hieman liioiteltua sillä makeutus on toteutettu pääasiassa muilla keinoilla.

Suklaalevyn ravintosisältö ja raaka-aineetLähikuva suklaasta

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *