Etusivu » Arvostelu » Super Manki (Saku Õlletehas)
Saku Õlletehas:n valmistaman Supermanki energiajuoman tölkki

Super Manki

Kategoria:Energiajuoma
Valmistaja:Saku
Pakkauskoko ja kalorit/hiilihydraatit per 100ml (koko pakkaus):330ml / 47kcal (155.1kcal) / 11.1g (36.6g)
Hinta/ostopaikka:0,69€ + pantti (2,09€/l) / Rimi (Viro)
Mättömestarin arvio:2.5 tähteä viidestä Menettelee
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (9 arviota, keskiarvo: 4,44 / 5)

Super-Manki on virolaisen Saku Õlletehas olut-tehtaan valmistama energiajuoma. Tölkki ostettiin Virolaisesta Rimi-ruokakaupasta. Nimensämukaisesti kuvitettu tölkki on 250ml tölkin muotoinen mutta sisältää todellisuudessa 330ml juomaa. Hintaa tölkillä oli 69 senttiä (2,09€/L) + 10 sentin pantti.

Sen minkä tuoteselosteesta ymmärtää niin juomassa ei ole ollenkaan tauriinia tai kofeiinia joita energiajuomissa perinteisesti on. Ne on korvattu Mate-uutteella (0.02% sisällöstä). Mate on Wikipedian mukaan Etelä-Amerikasta kotoisin oleva puu josta voidaan valmistaa yrttijuomaa. Super Mankissa on piristeinä myös B3, B6, B7, B12 vitamiineja. Energiaa 100ml:ssa on 47kcal ja hiilareita 11.1g eli aavistus vähemmän mitä suomen suosituimmissa energiajuomamerkeissä.

Juomassa on hyvin mieto, karkkinen tuoksu. Maku muistuttaa X-Stream (Sodastream juomatiiviste) energiajuomaa joka ei ole pahaa mutta ei lähelläkään parhaita energiajuomia. Juoma maistuu siis liian karkkiselta ja limsamaiselta tai yksinkertaisesti ”halvalta” eikä hyvän energiajuoman potkua (maullisesti) tai happamuutta löydy. Makeuttakin on ehkä hieman liikaa. Nimi ja tölkin design nosti odotuksia mutta maussa ei ole mitään erikoista ja SuperManki jää keskinkertaisuudessaan unohduksiin. Jos kuitenkin jostain syystä etsit kofeiinitonta energiajuomaa niin tässä sellainen olisi.

Supermanki juomaa lasiin kaadettunaSupermankin ravintoarvotTarkemmat tiedot Supermanki energiajuoman ainesosista

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *