Etusivu » Arvostelu » Raikas Stevia-jogurtti (Valio)
Raikas-jogurtti vadelma ja raparperi pikarit

Raikas Valiojogurtit

Kategoria:Jogurtti
Valmistaja:Valio
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit/proteiini per 100g (koko pakkaus):150g / 55kcal (82.5kcal) / 1g (1.5g) / 8g (12g) / 3.5g (5.25g)
Hinta/ostopaikka:0,67€/kpl (4,47€/kg) / S-Market
Mättömestarin arvio:4 tähteä viidestä Loistava
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (1 arviota, keskiarvo: 4,00 / 5)

Maitohyllyllä selvisi että myös Valio on lähtenyt kokeilemaan stevian käyttöä tuotteissaan. Mättömestarin Stevia-viikon tuotetestiin otettiin uudesta Valiojogurtti Raikas-sarjasta raparperi ja vadelma -maut. Valion sivulla kerrotaan että tuotteissa sokerin ja rasvan määrä on puolitettu sekä marjojen ja hedelmien määrä on tuplattu. Tuotteessa on stevian käytöstä huolimatta edelleen lisättyä sokeria ja hiilareita löytyy 8g/100g (normaali Valiojogurtissa 12g). Rasvaa on 1g/100g joka on tosiaan puolet vähemmän kuin normaalissa Valiojogurtissa ja energiaa 55kcal (normaalissa 80kcal).

Raikas-jogurtteja voi ostaa ainoastaan 150g pikarissa ja tällaisen kappalehinta oli S-Marketissa 0,67€. Testituotteiden lisäksi saatavana on myös kolmas makuvaihtoehto, persikka-aprikoosi.

Jogurttien mausta ei pysty ”terveellisyyttä” löytämään mikä on tietenkin hyvä asia. Makeutta on juuri sopivasti eikä stevia tuo mitään häiritseviä sivumakuja. Myöskään vähennettyä rasvaa ei käytännössä huomaa. Jogurtti on paksuhkoa, kohtuullisen täyteläistä ja pehmeää. Ainut huono puoli koostumuksessa on marjat ja hedelmät (tai teknisesti raparperi on vihannes) jotka ovat joukossa todella pienenä silppuna. Maut ovat selvästi tunnistettavissa mutta voisivat olla aavistuksen voimakkaampinakin. Erityisesti raparperista on valitettavasti saatu sen ominainen kirpeys kokonaan hävitettyä.

Maun ja koostumuksen puolesta tuote on siis todella onnistunut mutta jokainen voi itse miettiä onko valmis maksamaan n. 50% korkeamman hinnan (vrt. normaali Valiojogurtti) aavistuksen terveellisemmästä tuotteesta.

Stevia on mainittu näkyvästi tuotteen kannessaTuotteen ravintosisältö Lähikuva jogurtista

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *