Etusivu » Arvostelu » Americana (Kotipizza)
Americana -pizza Kotipizzasta

Americana

Kategoria:Tuorepizza
Valmistaja:Kotipizza
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):405g / 245kcal (992.4kcal) / 11.58g (46.91g) / 20.69g (83.79g)
Hinta/ostopaikka:9.50€ (23.46€/kg) / Kotipizza
Mättömestarin arvio:5 tähteä viidestä Kategorian eliittiä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (35 arviota, keskiarvo: 3,29 / 5)

Kotipizzan Americana ei ole uutuus mutta sitäkin legendaarisempi. Pizza otettiin arvioitavaksi lähinnä sen takia että saadaan tuorepizzakategoriaan verrokki. Americana on nimittäin yksinkertaisesti parasta pizzaa mitä suomesta voi saada. Kotipizza hanskaa kaiken pizzanteossa paremmin kuin kilpailijat, ainut ongelma on oikeastaan laadun heittelyt eri toimipisteiden ja pizzantekijöiden välillä. Kritiikkiä tulee paljon myös pizzojen koosta tai lähinnä hinta/koko -suhteesta mutta se ei taas ole olennaista kun arvioidaan makua.

Americana on Kotipizzan toiseksi myydyin täytevaihtoehto. Kotiinkuljetuksella tilattu medium-kokoinen pizza saapui Kotipizzan omassa, lautasiksi taittuvassa pizzalaatikossa. 9.50 euroa maksanut pizza painoi 405g eli kilohinnaksi tulee 23.46€.

Americanassa – jossa täytteenä on kinkkua, ananasta ja aurajuustoa – osuu kaikki aivan nappiin. Ohueksi heitetty taikina on sopivasti pohjasta tummunut, reunoilta paahdetun leipämäinen ja keskeltä todella ohut ja mehevä. Useista kilpailijoista poiketen pohja myös maistuu kunnolla. Tomaattikastike on pehmeän ja ennen kaikkea tuoreen makuista. Juusto on oikeaa juustoa eikä mitään rasvasekoitetta joten se on herkullista ja sopivasti venyvää. Täytteistä maistaa myös laadun. Kinkku maistuu ja tuntuu oikealta palvikinkulta, ananakset ovat raikkaan makeita ja aurajuusto maistuu aidolta Valion aurajuustolta. Kun pizzassa on kaikkia täytteitä oikeassa suhteessa niin ne kiehahtavat pizzauunin kuumuudessa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Jopa pizzan viimeistelevä oregano on jotenkin erilaista, paljon aromikkaampaa kuin muualla. Jos jostain pitää moittia niin pizzaa oli tällä kertaa paistettu aavistus liikaa ja täytteet oli levitetty hieman toispuolisesti.

Kotipizzan Americana on siis täydellinen yhdistelmä suolaista, makeaa, rasvaista, paahteista ja umamia (aurajuustosta), laadukkaasti toteutettuna. Viisi tähteä ja kaikki mahdolliset merkit ja mitalit päälle.

Americana toimitettiin Kotipizzan omassa pitsalaatikossaKotipizzan Americana täytteet lähikuvassa

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *