Etusivu » Arvostelu » Lakritsi-jogurtti (Ålands)
Lakritsijogurtin kartonki myyntipakkaus

Lakritsi-jogurtti

Kategoria:Jogurtti
Valmistaja:Ålands Mejeriet
Pakkauskoko ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):1kg / 94kcal (940kcal) / 4.1g (41g) / 11.5g (115g)
Hinta/ostopaikka:2,49€ (2,49€/kg) / Citymarket
Mättömestarin arvio:3.5 tähteä viidestä Erittäin hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (13 arviota, keskiarvo: 4,15 / 5)

Ålands Mejeriet toi hiljattain myyntiin hieman erikoiselta kuulostavan jogurttimaun. Tuotteen nimi on yksinkertaisesti Lakritsi jogurtti. Tuotetta löytyy nykyään jo pienempienkin ruokakauppojen hyllystä joten se lienee tullut jäädäkseen.

Lakritsi-jogurttia myydään tietääksemme ainoastaan 1kg kartonkipakkauksessa mutta kohtuullinen 2,49 euron kilohinta ei varmasti ole este maistamiselle. Sadassa grammassa jogurttia on energiaa 94kcal, rasvaa täyteläiset 4.1g ja hiilareita 11.5g.

Jogurtti on onneksi vain hennosti lakritsin väristä eli väri tulee ilmeisesti jogurttiin käytetystä lakritsijauheesta. Tuoksukin on mieto, lähes olematon. Rakenteeltaan jogurtti on erittäin täyteläistä mutta sekaan jäi muutamia klimppejä todella huolellisen sekoituksenkin jälkeen.

Jogurtti maistuu juuri siltä mille sen voisi kuvitellakin maistuvan. Kuvittele lakritsijäätelö mutta korvaa osa kermaisuudesta aavistuksen happamalla/kirpeällä jogurtilla niin ollaan aika lähellä. Jogurtti on reilusti makeutettu ja se peittää tehokkaasti jogurtin luontaisen happamuuden. Lakritsi voisi olla mukana reilumminkin mutta tällaisenaan jogurtti maistuu varmasti parhaiten suurelle yleisölle.

Vaikka lakujäätelöstä pitäisikin niin ei jogurttiversio silti ole välitön hitti. Rakenteen ja maun yhdistelmä vaatii hieman totuttelua mutta jos sen yli pääsee, niin tuotetta varmasti nauttii mielellään.

Lakritsijogurttia kulhossa Tuotteen ravintoarvot ja ainesosat

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *