Etusivu » Arvostelu » Hörppy Mehujuomat (Valio)
Tuotteen pakkaus

Hörppy

Kategoria:Mehu
Valmistaja:Valio
Pakkauskoko ja kalorit/hiilihydraatit per 100ml (koko pakkaus):1L / Ravintosisältö vaihtelee (katso kuvat)
Hinta/ostopaikka:1,25€ (1,25€/l) / K-Supermarket
Mättömestarin arvio:2 tähteä viidestä Huono
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (22 arviota, keskiarvo: 3,32 / 5)

Valion uudet Hörppy mehut ovat pakkauksen mukaan ”matalasti hiilihapotettuja mehujuomia”. Makutestiin valittiin kolme parhaalta kuulostavaa makua eli musta omena, päärynä ja vadelma. Hyllyyn jäi vielä kaksi makua eli mansikka ja sitruuna. Jälkeenpäin selvisi että mehujen ainesosissakin on pieniä eroja. Mansikka, sitruuna ja musta omena on makeutettu sokerilla, vadelma ja päärynä ovat sokerittomia.

Yhden litran kartonki-pakkauksen hinta oli K-Supermarketissa 1,25€. Sokerittomissa mehuissa on energiaa 2kcal/100ml ja sokerillisissa 28kcal/100ml. Vastaavasti hiilareita on 0.4g/100ml ja 7g/100ml. Sokerittomat versiot on makeutettu Aspartaamilla ja Asesulfaami K:lla.

Yhteistä kaikille testatuille mauille oli että ne ovat todella mietoja. Maku on jotain makuvesien ja mehujen välimaastosta eikä siis varmaan miellytä kummankaan em. tuotteiden kuluttajia. Matalasti hiilihapotettu tosiaan tarkoittaa sitä eli hiilihappoa ei ole juuri ollenkaan. Se lisää kuitenkin huomattavan vissymäisen maun tai fiiliksen mehuihin joka ei ainakaan Mättömestaria miellyttänyt. Mehut maistuivat itseasiassa paremmalta väljähtäneenä eli kun hiilihapot olivat useamman päivän jälkeen avaamisesta haihtuneet. Vähä makeus tekee mehujen suutuntumasta kuivahkon ja maut joissa on käytetty makeutusainetta tämä on vielä selvemmin huomattavissa. Makeutta on siis liian vähän ainakin jos maistaja juo normaalisti sokerimehua tai virvoitusjuomia.

Haaleanvihreä Päärynä Hörppy tuoksuu ja maistuu melko luonnolliselta päärynältä. Maku on kolmesta testatusta voimakkain mutta silti liian mieto.

Vadelma Hörppy oli kolmesta testatusta kaikkein vetisin. Kyllä maun pystyy vadelmaksi tunnistamaan mutta mieto maku yhdessä makeutusaineiden kuivuuden ja hiilihapotuksen tuoman vissymäisyyden kanssa ei houkuttele.

Musta Omena Hörppy ei ole mitään ”kolamustaa” vaan ihan oikeasti (läpikuultavan) hiilenmustaa. Tuoteselosteen mukaan väri tulee kasvihiiliväristä. Ei kieltämättä mikään juomaan houkutteleva väri. Maku on tässäkin melko mieto ja siitä ei ensin osannut sanoa onko se päärynää vai omenaa. Vaikka juoma ei kovin makeaa olekaan niin siitä huomaa että makeutukseen on käytetty oikeaa sokeria. Musta Omena olikin kolmesta testatusta Mättömestarin suosikki.

Hörppy on mielenkiintoinen kokeilu mutta siihen se oikeastaan jääkin. On vaikea keksiä syitä ostaa näitä uudestaan. Sokerittomista mehuista löytyy paljon parempiakin vaihtoehtoja ja kuten todettua, ”matalasti hiilihapotettu” ei osoittautunut ainakaan myyntivaltiksi.

Juomaa markkinoidaan "huumorilla"Mustaa Omenaa lasiin kaadettunaValio Hörppy Päärynan väri on haaleanvihreäVadelma Hörppy on haaleanpunaistaJuomien ravintosisältö ja raaka-aineet

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. päärynä juoma on vain 20/10 – se on vaan paras juoma jos on tosi kylmää!

  2. Pakko päästä avautumaan tästä jonnekin.

    Todella ontto maku. Normaalisti makuun tulee täyteläisyyttä sokerista, hiilihapoista tai itse mehupitoisuudesta, mutta tässä mallissa on karsittu kaikki: ei sokeria, ei happoja, vain 4% tiiviste.

    Huvittava julkisuuskuva on ”hörpyllä”. Nimen ja mainoksen puolesta kukaan ei varmasti lähtökohtaisesti halua pitää tästä tuotteesta. Google ei löydä muuta kuin Valion rummutusta ja muutaman paikan jossa ihmiset ovat arvostelleet tämän penkin alle.

    Taitaa olla kuulkaat kohta melkosessa poistoalennusmyynnissä. Älkää silti ostako, suosikaa mehuissa priimaa, ison täysmehupitoisuuden ja hedelmälihaa sisältäviä tuotteita. Vichy on hyvä janojuona ja limut sitä premium-herkkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *