Corn Dogs eli Amerikkalaiset maissinakit
Corn Dog on tikun päässä tarjoiltava, maissipohjaisella taikinalla kuorrutettu ja uppopaistettu nakki. Tämä Suomessa melko harvinainen herkku on Amerikassa tavallinen pikkupurtava erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla. Niitä myydään myös katuruokana sekä pakasteena marketeissa. Amerikkaan asti tätäkään erikoisuutta ei tarvitse lähteä kokeilemaan sillä valmistus kotona on varsin helppoa.
Tähän ohjeeseen suosittelen poikkeuksellisesti ”roskanakkeja” eli niitä kymmenen kappaleen paketissa myytäviä tasapaksuja ja -pitkiä lötköjä. Ne ovat valmiiksi sopivan pituisia ja kuorettomuus helpottaa syömistä. Voit kuitenkin halutessasi käyttää lähes mitä tahansa nakkeja. Esimerkiksi Corn Brat -variaatio valmistuu käyttämällä Braatvurstia tai Corn Puppy (pentu) -variaatio käyttämällä Prinssinakkeja.
- 10 kpl Nakki
- 1 annos Maissifrittitaikina ohje täällä
- 1 l Rapsiöljy
- 10 kpl Puinen varrastikku n. 2x käyttämiesi nakkien pituisia
- Valmista Maissipohjainen frittitaikina tämän ohjeen mukaan.
- Kaada taikina tai suurin osa siitä korkeaan ja kapeaan astiaan kuten coctail-lasi, smoothie-blenderin kulho tms. Tämä helpottaa nakkien kuorrutusta.
- Lämmitä öljy friteerauskeittimesi ohjeen mukaan. Jos et omista friteerauskeitintä niin lämmitä öljy isossa kattilassa 180 asteiseksi. Käytä apuna lämpömittaria ja valvo öljyn lämpötilaa koko ajan. Jos kuitenkin jostain syystä lämpö nousee niin korkeaksi että öljy alkaa savuta niin peitä kattila välittömästi kannella ja ota pois lämmöltä. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KAADA VETTÄ KUUMAN ÖLJYN SEKAAN!
- Tarjoile sinapin, ketsupin ja/tai valitsemasi dippikastikkeen kera.
- Esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin tarjoiltavaksi Corndogit voi kypsentää myös tätä varten suunnitellulla, ammattimaisella vohveliraudalla.
- Resepti on merkattu keskivaikeaksi mutta jos uppopaistosta on kokemusta niin toteutus on erittäin helppoa.
Olisko sulla ideaa jos vähän maustais tuota friteeraustaikinaa jollain, et millä ja millä määrillä lähtis kokeilemaan?
Corn Dog taikinaohjeissa käytetään usein mausteena esim. chipotle-jauhetta, chili- ja/tai cayennejauhetta, (savustettua) paprikajauhetta, muskottipähkinää ja jopa hunajaa. Mikään ei estä myöskään kokeilemasta erilaisia kuivattuja yrttejä. Oikea määrä löytyy taikinaa maistelemalla.
Kannattaa kuitenkin olla erityisen varovainen jos kokeilee muuttaa reseptiä sillä jotkin raaka-aineet saattavat käyttäytyä yllättävästi kuumassa öljyssä.