Etusivu » Arvostelu » Omar kermaJäätelö (Fazer / Nestle)
Omar jäätelön pahvipikari

Omar jäätelö

Kategoria:Jäätelö
Valmistaja:Nestle
Pakkauskoko ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):480g / 231kcal (1108kcal) / 9.9g (47.5g) / 32g (154g)
Hinta/ostopaikka:5,69€ (11,85€/L) / S-Market
Mättömestarin arvio:2 tähteä viidestä Huono
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (7 arviota, keskiarvo: 2,29 / 5)

Fazerin (Omar-karkkien valmistaja) ja Nestlen yhteistyönä syntynyt Omar-kermajäätelö on Pätkis-jäätelön kanssa ehkä loppukesän puhutuin tuoteuutuus. Omar-jäätelö sisältää tuoteselosteen mukaan kermakaramellijäätelöä, kinuskikastiketta (9%) ja toffeepaloja (5%). 480ml pahvipikari lähti mukaan S-Marketista melko suolaiseen 5,69€ hintaan. Jäätelön valmistukseen on käytetty oikeaa kermaa ja siinä on 231kcal/100g.

Omar jäätelö näyttää juuri siltä miltä voisi odottaakin eli se on Omar-karkin väristä mutta vaaleampana. Jäätelö on ”perus-markettikamaa” eli semitäyteläistä ja melko pehmeää. Ainakin testaajalle ongelma on jäätelön liika höttömäisyys (ilmavuus) jonka takia se tuntuu hieman liian raskaalta/täyttävältä vaikka voisi olettaa toisinpäin. Rakenteeseen tottuneelle tämä ei varmaan ole ongelma mutta ero on selvä laadukkaampiin pientuottajien jäätelöihin verrattuna.

Makukin on odotetun kaltainen eli Omar-kermatoffeeltahan se maistuu. Valitettavasti jäätelö on tästä syystä myös hieman tylsää sillä itse jäätelö ja karkinpalat maistuvat täsmälleen samalta. Riisinjyvän kokoiset karkkipalatkaan eivät ole kovin onnistuneesti toteutettu. Ilmeisesti ne ovat samaa tavaraa kuin pussissa myytävät Omar-karkit mutta pitkään jäätyneenä ne ovat muuttuneet todella koviksi ja jämähtävät pureskellessa kiinni hampaisiin. Tuoteselosteessa luvattua kinuskikastiketta ei ainakaan testaaja jäätelöstä löytänyt(?!).

Jos karkkipalat olisivat isompia ja pehmeämpiä tai mukana olisi juoksevaa kastiketta niin tuote voisi olla hyväkin. Tällaisenaan Omar-jäätelöä ei todennäköisesti tule ostettua uudestaan.

Lähikuva jäätelöstäRaakaaineluetteloRavintoarvotaulukko

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *