Etusivu » Arvostelu » Pizza Rustica Pepperoni Calabrese (Dr. Oetker)
Pizzan pakkaus

Pizza Rustica – Pepperoni Calabrese

Kategoria:Pakastepizza
Valmistaja:Dr. Oetker
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):540g / 256kcal (1382.4kcal) / 9.9g (53.46g) / 29g (156,6g)
Hinta/ostopaikka:4.95€ (9.17€/kg) / K-Supermarket
Mättömestarin arvio:3 tähteä viidestä Hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (19 arviota, keskiarvo: 3,63 / 5)

Pizzaburger-kokemuksen jälkeen odotukset eivät olleet kovin korkealla tätä Dr. Oetker uutuutta ostaessa. Kyseessä on siis Dr. Oetkerin uusi, isompi Rustica jossa nettisivun mukaan on täytteenä ”vahvaa italialaista calabre-salamia, herkullista tomattikastiketta ja mehevää juustoa.”. Pizza maksoi K-Supermarketissa 4,95€ (9,17€/kg). Pizzan yksin mättämällä saa käyttöönsä 1382 kilokaloria energiaa ja 156,6 grammaa hiilareita eli ihan pikkutytön pizza tämä ei ole.

Pizza paistettiin ohjeen mukaan uunin alatasolla 200 asteessa. Paistoaika venyi pari minuuttia yli suositellun (13-15min) jolloin pizza näytti hyvältä mutta pepperonisiivut olisivat voineet ottaa väriä pidempäänkin.

Valitettavasti mainoslauseen ”isompi” näyttää tarkoittavan käytännössä pelkkään pohjaa sillä se on helvetin paksu. Onneksi toteutus on paljon parempi kuin Pizzaburgerissa. Pohja on ilmava kuten nettisivulla luvataan ja kohtuu meheväkin. Pohja on reunoilta rapsakka mutta mitä lähemmäs keskiosaa mennään, sitä sitkeämmäksi se muuttuu. Pohjassa on hyvä vehnäinen maku ja leipämäinen suutuntuma.

Täytteet oli ainakin testiyksilössä huolellisesti levitetty ja runsas juuston sekä tomaattikastikkeen käyttö pelastaa osittain (pohjan dominoivan) kokonaisuuden. Tomaattikastike on teollisen hapanta mutta onneksi melko miedon makuista. Juusto maistuu selvästi emmentalille ja se on oikeaoppisen venyvää. Pepperonisiivut ovat melko paksuja, mureita ja maistuvat ihan oikealle pepperonille mutta kaipaavat lisää mausteita, vaikka aavistuksen pippurista poltetta antavatkin. Kokonaismaku on sopivan mieto ja jopa oreganon pystyy seasta erottamaan. Makupuoli on siis suurimmaksi osaksi kunnossa mutta paksun pohjan takia tämä on vain liian tuhtia tavaraa.

Jos pidät pannupizzasta tai jos käynnissä on ”pakko saada nopeasti vatsa täyteen” -tilanne niin Rusticaa voi jopa suositella.

Pizzan paisto-ohje ja tuoteselostePitsa ennen uuniin laittoaPitsa paiston jälkeenLähikuva Pizza Rustica Pepperoni Calabrese pizzan pohjasta

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

  1. Todellakin parasta pakaste pizzaa mitä on! Pohja ja reunat on pehmeitä muttei mitään täys mössöä. Kokonaisuudessa hyvät maut! Hinta S-marketilla ainakin pyörii siinä n. 3€. Tällä kyllä nälkä lähtee halvalla!

  2. Paras pakastepizza. Todella maukas toisin kuin kilpailijoden moukkatermanni tuohisuille tehdyt pullamössökengänpohjat.

    1. Yksinkertaisesti onneton tekele. Ja tämänkin joku on kehittänyt, ja saanut siitä ihan palkkaakin. Surullista.

  3. Hirveän makuinen pizza. Ei voi suositella. Dr Oetkerin tuotteet muutenkin todella heikko laatuisia kautta linjan.

    1. Kiitoksia huomautuksesta. Artikkelissa oli tosiaan mennyt rasvat ja hiilarit sekaisin (nyt korjattu).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *