Etusivu » Arvostelu » PizzaBurger Salami (Dr. Oetker )
Pizzaburger pakkaus

PizzaBurger – Salami

Kategoria:Pakastepizza
Valmistaja:Dr. Oetker
Paino ja kalorit/rasva/hiilihydraatit per 100g (koko pakkaus):365g / 276kcal (1007kcal) / 13.8g (50.4g) / 27.5g (100.4g)
Hinta/ostopaikka:2.99€ (8.19€/kg) / Citymarket
Mättömestarin arvio:1.5 tähteä viidestä Surkea
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (28 arviota, keskiarvo: 3,36 / 5)

Tuotekuvauksen mukaan Dr. Oetkerin PizzaBurger on ”Uusi tapa nauttia pizzaa”. Tuotteessa on ”runsaat pizzatäytteet rapean sämpylän sisällä joten se on helppo syödä käsin”. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin tuote ei pakkauksenkaan kuvassa näytä mitenkään erityisen houkuttelevalta mutta päätin kuitenkin kokeilla sitä tätä testiä varten. Pakkauksessa on kaksi kokonaista burgeria joiden yhteispaino on 365g (2x 182.5g). Kaloreita löytyy 276kcal/100g (koko pakkauksessa 1007kcal) ja hiilareita 27.5g/100g (100.4g). Testiin valittiin Salami-maku. Tuotteesta oli tarjolla myös toinen, tulisempi versio nimeltään Diavolo.

Heti kun muovikelmun avaa niin sieltä pöllähtää voimakas tomaattikastikkeen tuoksu. Ensivaikutelma muuten on että täyte/pohja-suhde on täysin pielessä sillä paksujen sämpylänpuolikkaiden päällä on suhteessa todella vähän täytettä. Kuvaamisen jälkeen Pizzaburger paistettiin uunissa pakkauksen ohjeen mukaan puoliskot erillään, täytepuoli ylöspäin. Ohjeen paistoaika piti kutinsa sillä pinta sai sopivasti väriä 12 minuutissa. Burgeri pizzasta tulee kun puoliskot paiston jälkeen yhdistetään. Testaajan burgerissa täytteet olivat vielä tulikuumia kun sämpylä oli jo jäähtynyt joten kannattaa antaa puoliskojen jäähtyä hetken aikaa ENNEN kuin ne yhdistää.

Ensimmäinen huomio kypsennyksen jälkeen on että sämpylät kärähtivät hieman pinnalta (tai paiston aikana pohjasta siis) ja tämä myös maistuu ikävästi tuotetta syödessä. Sämpylässä ei muutenkaan ole pahemmin kehuttavaa. Sämpylä on super-ilmava mikä voisi olla positiivinenkin asia jos se ei olisi niin helvetin kuiva. Tästä seuraa että pureskellessa sämpylä muuttuu suussa taikinamaiseksi liejuksi joka ei todellakaan ole miellyttävää. Purtaessa puolikkaat myös työntävät täytteitä ulos sämpylän välistä.

Maku kokonaisuudessaan on lähes pelkkää lisäaineilla höystettyä, pistävän makuista tomaattikastiketta. Välillä kun hampaiden väliin osuu ”salamia” niin saadaan hieman vaihtelua. Minisalamikiekot maistuvat halvan lenkkimakkaran ja metukan risteytykseltä. Pakkauksen mukaan tuotteessa on juustoa 17% mutta sitä ei joukosta pysty maistamaan.

Saattaa kuulostaa että tuote on lähes syömäkelvoton mutta kyllä tämä satunnaisena välipalana kovaan nälkään menee. Toisaalta mikä tahansa einesburger on koostumukseltaan ylivertainen joten en näe mitään syytä ostaa Dr. Oetkerin Pizzaburgereita. Einesburgerin väliin ketsuppia ja meetvurstisiivu ja diy-pizzaburger on valmis.

Pizzaburgerin valmistusohje ja tuoteselostePaistamaton salami-pizzaburgerJuuri uunista ulos otettu pizzaburgerDr. Oetkerin salami-Pizzaburger ohjeen mukaan valmistettuna

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Olette väärässä ja teillä on paska uuni. Itselläni onnistui täydellisesti ja maku hyvä. Harmi ettei noita löydy mistään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *