Etusivu » Arvostelu » Cola (MySoda)
500ml pullo MySoda Cola limsatiivistettä

Cola

Kategoria:Virvoitusjuoma
Valmistaja:MySoda
Pakkauskoko ja kalorit/hiilihydraatit per 100ml valmista juomaa:500ml (8L valmista juomaa) / 2.3kcal / 0.5g
Hinta/ostopaikka:3,99€ (7,98/L) / Tokmanni
Mättömestarin arvio:3.5 tähteä viidestä Erittäin hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (19 arviota, keskiarvo: 3,89 / 5)

MySoda limsakoneiden juomatiivisteet erottuvat kilpailijoista edullisemmalla hinnallaan mutta miten MySodan tulkinta juomien kuninkaasta eli kolasta pärjää makutestissä? Tässä arvioidun peruskolan lisäksi nettisivulta löytyy myös vaniljan makuinen variaatio mutta sitä ei kauppakierroksella mistään löytynyt. Erikoista oli myös Cola-tiivistepullon koko sillä kaikki muut MySoda tiivisteet myydään 0,33L pullossa kun tässä pullokoko on 0,5L. Pullokoosta riippumatta, tiivisteestä saa aina valmistettua 8 litraa valmista juotavaa. Valmiin juoman litrahinta on MySoda laitteella valmistuskustannuksineen (hiilihapotuslaite ja kaasu) 0,73€, yli puolet halvempaa kuin kilpailijoiden (SodaStream, AQVIA) kola-tiivisteillä mutta merkkituotteita saa kaupasta joskus tarjouksista ja isoissa pakkauksissa (2×1.5L tai 4×1.5L) halvemmallakin.

Etiketin mukaan juomassa toiseksi eniten käytetty ainesosa on sokeri mutta 100ml:ssa valmista juomaa on kuitenkin vain 2,32kcal energiaa ja 0.47g hiilihydraatteja josta 0.01g sokereita. Tuntuu hieman hassulta miksi sokeria on juomaan hyppysellinen lisätty eikä pidetty sitä kokonaan sokerittomana mutta syy lienee jokin valmistustekninen asia joka sisällöstä ei selviä.

Jos laimennusohjetta noudattaa ja käyttää tiivistettä 62.5ml litraan vettä niin juoma on todella laihaa. Kun tiivistettä lisää ylimääräiset 25ml tai jopa 50ml niin makua alkaa irrota alla kuvaillun mukaisesti. Tämä luonnollisesti nostaa valmiin juoman hintaa.

Erittäin positiivinen yllätys on juoman maku. Vaikka makeutusaineiden (sukraloosi, asesulfaami k) sivumaku hieman häiritseekin niin MySoda:n Cola on tiivisteeksi erittäin onnistunut. Juoma tuoksuu sekä maistuu miellyttävästi kolalle ja makeuskin on aika hyvin kohdillaan. Luonnollisesti sokerilla makeutettuna maku voisi olla jopa erinomainen. Tällaisenaankin MySodan Cola päihittää maussa useat halpismerkit ja varsinkin jos verrataan saman energiasisällön tuotteisiin (käytännössä sokerittomat kolat) niin taakse jää suurin osa kilpailijoista.

Kolan raaka-aineet ja valmistusohjeValmiin juoman ravintosisältö

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *