Etusivu » Arvostelu » Aqvia Cola Premium & Cola Light (AGA)
Aqvian sokeriton ja peruscola

Cola Premium & Cola Light

Kategoria:Virvoitusjuoma
Valmistaja:AGA
Pakkauskoko580ml (5 litraa valmista juomaa)
Hinta/ostopaikka*:AGA
Mättömestarin arvio:1.5 tähteä viidestä Surkea
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (Ei arvosteluja)

AQVIA tarjoaa hiilihapotuslaitteille tarkoitettua Cola-juomatiivistettä sokerilla makeutettuna (Premium) sekä sokerittomana (Light). Tiivisteet saatiin arviointitarkoitukseen suoraan AGA:lta mutta niitä myy suomessa ainakin Stockmann ja jotkut K-Marketit. Stockmannin verkkokaupassa 580ml Premium tiivistepullon hinta on 6,90€ ja pullollisesta syntyy 5L valmista juomaa. Valmiin, hiilihapotetun kolajuoman litrahinnaksi muodostuu olennaisten kulujen jälkeen 1,70€. Light-versiota ei nettikaupoista tällä hetkellä löytynyt mutta hinta lienee samaa luokkaa. Koska Light-tiivisteestä syntyy valmista juomaa huomattavasti enemmän (12L) on sen 0,98€ litrahintakin huomattavasti edullisempi. Tällä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä sillä kumpaakaan ei tule ostettua oli hinta mikä tahansa.

AQVIA Cola Premium

Kun tiivistettä lisää hieman enemmän kuin ohjeessa neuvotaan ja makua alkaa irrota niin yllätys on melkoinen. Juoma maistuu etäisesti kolalta mutta sen mausta tulee jostain syystä mieleen seljankukka! Maku on siis aivan liian kukkainen/parfyymimäinen eikä kolan mausteisuutta vaan ole tarpeeksi. Maku on kokonaisuudessaan sellainen sekasotku että sitä on hankala edes yrittää kuvailla mutta hyvän kolan kanssa sillä ei ole juuri mitään tekemistä.

Kalorit 32kcal/100ml, hiilihydraatit 8g/100ml

AQVIA Cola Light

Light on jopa hieman parempaa kuin Premium-versio eli siinäkin maistuu seljankukka mutta ei niin hallitsevasti. Sokkotestissä maun voisi juuri tunnistaa kolaksi eikä maku varsinaisesti paha ole mutta ei tätä silti mielellään juo. Sokerin puuttuminen ei juurikaan häiritse mutta se ei juomaa enää pelasta.

Kalorit 1kcal/100ml, hiilihydraatit 0g/100ml

Maun lisäksi toinen selvä ero Sodastreamin Cola-tiivisteisiin on että AQVIA-tiivisteet sekoittuvat huomattavasti helpommin mutta se ei tässä pahemmin lohduta. Ainakaan AQVIA:n tuotteilla ei siis markettikolaa korvaa ja litrahintakin on huomattavasti kalliimpi kuin pullotetun merkkituotteen ostaminen.

AGA Cola Light (vasemmalla) ja Cola Premium tuoteselosteet

*Tuote vastaanotettiin ilmaiseksi arvostelua vasten

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *