Etusivu » Arvostelu » Cola (SodaStream)
Colan makuinen SodaStream makutiiviste

Cola (Classics)

Kategoria:Virvoitusjuoma
Valmistaja:SodaStream
Pakkauskoko ja kalorit/hiilihydraatit per 100ml valmista juomaa:440ml (7L valmista juomaa) / 21.6kcal / 5.4g
Hinta/ostopaikka*:SodaStream
Mättömestarin arvio:3 tähteä viidestä Hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (4 arviota, keskiarvo: 4,75 / 5)

SodaStream myy suomessa kahta eri limsakoneille tarkoitettua kolatiivistettä. Tässä arvioitu on perinteinen, suurimmaksi osaksi sokerilla makeutettu ja toinen on makeutusaineilla makeutettu Sugar Free. Tiivisteet myydään 440ml pullossa ja siitä voi valmistaa 7 litraa valmista juotavaa. Tiivistepullon hinta on yleensä kahdeksan euron luokkaa eli valmiin juoman litrahinnaksi (sis. laitekustannukset ja kaasu) muodostuu 1,47€, huomattavasti enemmän siis kuin suurin osa marketin valmisjuomista. SodaStream-tiivisteitä myydään useissa päivittäistavarakaupoissa ja kodinkoneliikkeissä mutta arvosteltava kappale saatiin testiin suoraan SodaStreamilta. Tämä tai tuotteen hinta ei vaikuta sen saamaan pistemäärään kuten ei muissakaan arvosteluissani.

Energiaa SodaStreamin uudistetussa Colassa on 21.6kcal/100ml (valmista juomaa) mikä on hieman enemmän kuin vanhassa reseptissä mutta silti vielä noin puolet vähemmän kuin markettien sokerilimuissa. Hiilareita 100ml:ssa on 5.4g joka on myös noin puolet vähemmän kuin valmisjuomissa.

SodaStream Colan tuoksu on miedon kolamainen ja väri on kutakuinkin sama kuin merkkituotteissa. Maku on samaa tasoa kauppojen halvemman pään kolajuomien kanssa mutta aidon Coca-Colan tai Pepsin kanssa maku ei kuitenkaan kilpaile. Ohjeen mukaan annosteltuna valmis juoma on sopivan (lue erittäin) makeaa mutta itse kolan makua voisi olla hieman enemmän. Saattaa olla että juomassa käytetyt makeutusaineet (asesulfaami k, sukraloosi) peittävät hieman mausteisuutta ja kokonaan sokerilla makeutettuna maku voisi olla erinomainenkin.

Näin monimutkaisesta mausta on vaikea selittää tämän tarkemmin mikä siinä on pielessä. Juoma maistuu kyllä selvästi kolalta mutta jättää aavistuksen vetisen yleisvaikutelman. Tuntuu että reseptiuudistuksen yhteydessä maku on hieman laimentunut mutta muuta eroa vanhaan ei pysty huomaamaan. Kriittiselle kolanjuojalle tämä ei siis mene läpi mutta satunnaisesti juovalle saattaa kelvata hyvinkin.

SodaStream Colan ravintoarvot ja raaka-aineet

*Tuote vastaanotettiin ilmaiseksi arvostelua vasten

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *