Etusivu » Arvostelu » Dark Energy (My Soda)
Dark Energy energiajuomatiivisteen pakkaus

Dark Energy

Kategoria:Energiajuoma
Valmistaja:MySoda
Pakkauskoko ja kalorit/hiilihydraatit per 100ml valmista juomaa:330ml (8L valmista juomaa) / 0.1kcal / 0.1g
Hinta/ostopaikka:3,99€ (12,09€/L) / Tokmanni
Mättömestarin arvio:1.5 tähteä viidestä Surkea
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (18 arviota, keskiarvo: 3,61 / 5)

Suomalaisomisteisen MySoda:n Dark Energy energiajuomatiivisteen on ainakin mainospuheiden perusteella suunnitellut itse Jaajo Linnonmaa. Yrityksen idea on tarjota kilpaileva, edullisempi vaihtoehto markkinajohtaja SodaStreamin makutiivisteille ja hiilihapotuslaitteille. Valmis juoma maksaa MySoda:n omalla laitteella valmistettuna yhteensä 0,73€/litra joka on aika tarkkaan puolet halvempaa kuin SodaStreamin vastaava tuote (1,47€/litra). Halvimpiin valmis-energiajuomiin verratuna hinta on lähes kolme kertaa edullisempi.

Ravintosisältölistan mukaan 100ml:ssa valmista juomaa hiilareita on vain 0,1g (josta sokereita 0g) mutta ainesosaluettelossa sokeri on mainittu heti veden jälkeen eli sitä olisi juomassa toiseksi eniten. Ilmeisesti jommassa kummassa tiedossa on siis virhe. Piristeinä juomassa on B1, B2, B3, B5, B6 ja B12 vitamiineja sekä glukuronolaktonia, 90mg/100ml tauriinia ja 40mg/100ml kofeiinia. Kofeiinia on hieman enemmän kuin energiajuomissa yleensä mutta tauriinia taas reilusti vähemmän.

Dark Energy on saman väristä kuin energiajuomat yleensä mutta hieman tummempaa, liekö tästä nimitys ”Tumma Energia”. Juoma tuoksuu ja maistuu pääasiassa samalta kuin poretabletista valmistettu monivitamiinijuoma. Makeutusaineet maistuvat lääkemäisyydenkin läpi todella selvästi ja juomassa on pitkä, keinotekoisen makea jälkimaku. Jos juot energiajuomia piristävän vaikutuksen takia niin tämäkin ajaa varmasti asiansa mutta maun puolesta ei voi suositella.

Tuotteen raaka-aineetJuomatiivisteen tuoteseloste

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Tosi hyvä. Vähentää makean tarvetta.Taloudellisesti tosi edullinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *