Etusivu » Arvostelu » Xstream Energy & Sugar Free (Sodastream)
Xstream Energy ja Xstream Sugar Free juomat

Xstream Energy

Kategoria:Energiajuoma
Valmistaja:SodaStream
Pakkauskoko:440ml (7 litraa valmista juomaa)
Hinta/ostopaikka*:SodaStream
Mättömestarin arvio:2.5 tähteä viidestä Menettelee
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (19 arviota, keskiarvo: 4,00 / 5)

Hiljattaisen pakkaus- ja reseptiuudistuksen yhteydessä SodaStreamin limutiivistevalikoimaan jäi enää kaksi energiajuomavaihtoehtoa. Tavallinen, pääasiassa sokerilla makeutettu Xstream Energy sekä sokeriton Xstream Sugar Free. Valikoimasta poistui mangon- ja karpalon makuiset vaihtoehdot joista varsinkin jälkimmäinen oli varsin maistuvaa.

Uusissa pulloissa on tiivistettä 440ml ja siitä saa valmistettua 7 litraa juotavaa. Pullollisen hinta on yleensä n. 7,90€. Valmiin juoman litrahinta on laite- ja kaasukuluineen 1,47€. Itse hiilihapottamalla voi siis säästää kaupan halvimmistakin energiajuomamerkeistä joiden litrahinnat alkavat kahden euron paikkeilta.

Uusitussa reseptissä on piristeinä kofeiinia 15mg/100ml sekä B2, B3 ja B6 vitamiineja. Vanhaan reseptiin verrattuna uudessa on muutama vitamiini vähemmän, dekstroosi ja fruktoosi poistettu ja sokerillisessa versiossa on hieman enemmän kaloreita.

Xstream Energy

Mättömestarilla oli kovat odotukset SodaStreamin uusitulla reseptillä valmistettuun energiajuomaan. Valitettavasti kehitys on mennyt ainakin maun puolesta takapakkia. Uudesta tiivisteestä valmistettu energiajuoma on paljon makeampaa ja maku on muutenkin selvästi karkkisempi kuin ennen. Resepti on siis mennyt enemmän Monsterin kuin Batteryn suuntaan. Mausta on hävinnyt osa happamuudesta ja ”kuivuudesta” jotka ainakin arvostelijan mielestä kuuluvat energiajuomaan. Vahnalla reseptillä valmistettu Xstream pärjäsi maussa kauppojen halvimmille merkeille ja se olisi saanut arvosanaksi kolme ja puoli. Uusi resepti joutuu tyytymään pisteen vähempään. Kaiken lisäksi uudessa reseptissä on kuutisen kaloria (per 100ml) enemmän kuin vanhassa.

Kalorit 20.4kcal/100ml, hiilihydraatit 5g/100ml

Xstream Sugar Free Energy

Sokeriton versio maistuu alkuun jopa aavistuksen paremmalta kuin sokerillinen. Perusmaku molemmissa on täysin sama mutta sokeriton on aluksi hieman vähemmän karkkinen, toisaalta makeus iskee jälkimaussa vielä voimakkaammin. Jälkimaku on siis pitkään keinotekoisen makea. Pelkästään maun puolesta Mättömestarin valinta olisi sokerilla makeutettu versio mutta ero ei ole suuri joten luonnollista sokeria välttelevälle tämä on kohtuullisen maukas vaihtoehto.

Kalorit 0.4kcal/100ml, hiilihydraatit 0g/100ml

SodaStream Xstream ja Xstream Sugar Free ravintoarvot ja raaka-aineet

*Tuote vastaanotettiin ilmaiseksi arvostelua vasten

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *