Etusivu » Arvostelu » Coca-Cola Life (The Coca-Cola Company)
Juomaa voi ostaa vihreässä 330ml tölkissä

Coca-Cola Life

Kategoria:Virvoitusjuoma
Valmistaja:The Coca-Cola Company
Pakkauskoko ja kalorit/hiilihydraatit per 100ml (koko pakkaus):330ml / 27kcal (89.1kcal) / 6.7g (22.1g)
Hinta/ostopaikka:0,75€ + pantti (2,27€/L) / Selver (Viro)
Mättömestarin arvio:3.5 tähteä viidestä Erittäin hyvä
Lukijoiden arvio:Ei ihmisravinnoksiHuonoHyväLoistavaKategorian eliittiä (3 arviota, keskiarvo: 4,67 / 5)

Coca-Colan stevialla makeutettu versio on nimeltään Life. ”Yllättäen” vihreään tölkkiin pakattua juomaa ei vielä virallisesti myydä suomessa ja arvostelukappale tarttuikin mukaan Virosta Selver -ruokakaupasta. Virostakin ostettu tölkki oli pakkausmerkinnän mukaan valmistettu Isossa-britanniassa joten sielläkään ei vielä paikallista tuotantoa ole. Hintaa 330ml tölkillä oli 0,85€ (sis. pantin) eli litrahinnaksi juomalle muodostuu kohtuullinen 2,27€. Suomessa import-versiota myy mm. Verkkokauppa.com. Myymälässä tölkin hinta on 1,90€ ja verkkokaupasta tilattuna 24-pack maksaa 23,90€.

Coca-Cola Lifen eduksi voidaan pääkilpailija Pepsi Nextiin verrattuna laskea heti paljon lyhyempi ainesosaluettelo. Life on Nextin tapaan suurimmaksi osaksi makeutettu sokerilla ja stevialla on vain paikattu vähennetyn sokerimäärän makeus. Kyseessä ei siis ole täysin stevialla makeutettu juoma. Ainesosaluettelosta löytyy veden, sokerin, väriaineen, makuaineiden ja stevian lisäksi vain fosforihappoa (E338, happamuudensäätöaine) kun Pepsin tuotteesta löytyi näiden lisäksi stabilointiainetta (E414) ja aromivahventeita (E620, E957). Huomattavaa eroa juomien energiamäärissä ei ole (27 vs 28kcal/100ml). Normaaliin suomessa myytävään Coca-Colaan verrattuna energiaa on Life:ssä noin 36% vähemmän (27 vs 42kcal/100ml).

Life maistuu tunnistettavasti sitruksiselta Coca-Colalta mutta jälkimaku on steviamainen. Stevian maku ei ole mitenkään häiritsevän voimakas kuitenkaan. Life on myös aavistuksen miedomman makuista ja vähemmän makeaa kuin tavallinen Kokis. Paljon muuta mausta ei pysty sanomaan. Kokista se on mutta jotain puuttuu.

Life saa paremmat pisteet kuin Next sillä se maistunee paremmin Coca-Colan ystäville kuin Next maistuu Pepsin ystäville. Lisäksi Lifen ainesosaluettelo on paljon luonnollisempi kuin Nextin. Pepsi-faninkin on siis pakko todeta että Coca-Cola vei tämän erän ylivoimaisesti.

Juomaa lasiin kaadettunaJuoman ravintosisältö ja ainesosat

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

  1. Omasta mielestäni tämä on paremman makuista kuin ”tavallinen” kokis, joka on hieman liian makeaa omaan makuuni, vaikka
    sitä olenkin koko ikäni juonut. Jossain vaiheessa tätä sai pieniä määriä ostettua Citymarketista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *